Η Σερβία είναι στον τελικό παρά τις…«ηχηρές» απουσίες

Η Σερβία είναι στον τελικό παρά τις…«ηχηρές» απουσίες

Η Σερβία έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου χωρίς επτά πολύ σημαντικούς παίκτες της...

Τι θα γινόταν αν ήταν και αυτοί; Η απίθανη Σερβία έβγαλε έξω και τον Καναδά, διδάσκοντας μαθήματα μπάσκετ για ακόμη μια φορά στο φετινό Mundobasket 2023.

Η ομάδα του Πέσιτς έκανε φύλλο και φτερό τον Καναδά και πέρασε στον τελικό, εκεί όπου περιμένει την νικήτρια Εθνική ομάδα από την αναμέτρηση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ.

Οι Σέρβοι φτάσανε μέχρι εδώ με εκπληκτικές εμφανίσεις, όμως η διοργάνωση ξεκίνησε για αυτούς με πολλές απουσίες και ερωτηματικά για το τι θα μπορούσαν να καταφέρουν.

Πρώτη και σημαντικότερη απουσία όχι μόνο για την Σερβία αλλά και για το ίδιο το Mundobasket είναι αυτή του Νίκολα Γιόκιτς. Ο MVP και πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς αποφάσισε να μην πάει στη διοργάνωση για λόγους ξεκούρασης.

Η αμέσως επόμενη ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Βασίλιε Μίσιτς. Ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα φέτος προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, επομένως αποφάσισε να μην μεταβεί στις Φιλιππίνες ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Σημαντική απώλεια για το συγκρότημα του Πέσιτς ήταν και ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Νίκολα Κάλινιτς, ενώ παίκτης ο οποίος προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στην Εθνική ομάδα της Σερβίας είναι ο Βλαντιμίρ Λούσιτς, ο οποίος απουσιάζει επίσης.

Ταυτόχρονα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σέρβων λείπει ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Τα κενά όλων των παραπάνω όμως έχουν καλυφθεί άμεσα από τους ήδη υπάρχοντες του ρόστερ. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κουβαλάει στις πλάτες του τη Σερβία, έχοντας για συμπαραστάτες τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, Όγκνιεν Ντόμπριτς και Αλέκσα Αβράμοβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ