Πήρε την ματσάρα και το τρίτο σκαλί του βάθρου ο Καναδάς (118-127)

Πήρε την ματσάρα και το τρίτο σκαλί του βάθρου ο Καναδάς (118-127)

Ο Καναδάς βγήκε «αλώβητος» από τον απίθανο μικρό τελικό απέναντι στις ΗΠΑ και με έναν μαγικό Ντίλον Μπρουκς (39π.) πήρε το χάλκινο μετάλλιο του Mundobasket 2023.

Ο Μαϊκάλ Μπρίτζες πέταξε μια από τις μεγαλύτερες «βόμβες» στο φετινό Mundobasket, καθώς με ένα «τρελό» τρίποντο σόκαρε τον Καναδά στέλνοντας ένα τελειωμένο ματς στην παράταση, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την αρμάδα του Φερνάντεθ, η οποία με μια εκπληκτική παράταση, νίκησε τους Αμερικανούς με 117-128 και πανηγύρισε το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση.

Στο ίσως καλύτερο παιχνίδι, με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ και μπάσκετ υψηλής ποιότητας από τους ΝΒΑερς των δύο ομάδων, ο Καναδάς παραλίγο να αυτοκτονήσει αλλά κατάφερε να ανέβει δίκαια στο βάθρο.

  •  Διαβάστε επίσης:

Κορυφαίος ο Ντίλον Μπρουκς με 39 πόντους, ήταν αυτός που «σκότωσε» επιθετικά τους Αμερικανούς, άξιος συμπαραστάτης του ο Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ με 31, αλλά και ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 23.

Το ματς

Ο Καναδάς ήταν αυτός που πήρε το σημαντικό πρώτο προβάδισμα με 13, κάτι το οποίο οι Αμερικανοί «έσβησαν» με συνοπτικές διαδικασίες και ένα τρομερό επιμέρους σκορ 19-2.

Κι όμως υπήρξε νέα ανατροπή μέσα στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα ο Καναδάς να πάει στο ημίχρονο με το υπέρ του 56-60.

Νέο σημαντικό προβάδισμα για την ομάδα του Φερνάντεθ που με 7 λεπτά να απομένουν για την λήξη, πήρε προβάδισμα με 10. Όμως το deja vu είχε ξεκινήσει για τα καλά, αφού η ομάδα του Κερ έκανε ένα 12-0, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα.

Η αναμέτρηση έφτασε στα 4 δευτερόλεπτα και οι Καναδοί ήταν μπροστά με 4, όταν ο Μαϊκάλ Μπρίτζες πήγε στη γραμμή για βολές. Αναγκαστικά ο πρώην παίκτης των Σανς έβαλε την πρώτη και αστόχησε στην δεύτερη επίτηδες μήπως και βρει τρίποντο ισοφάρισης η ομάδα του.

Τρελό σενάριο το οποίο επιβεβαιώθηκε με τον ίδιο τον Μπρίτζες να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και με ένα απίστευτο τρίποντο από την γωνία να στέλνει το ματς από το πουθενά στην παράταση.

 

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι ΗΠΑ λυγίσανε από τις απουσίες και την κούραση, με τον Καναδά να εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και με συνολικό σκορ 7-16 πήρε τη νίκη με 118-127 και μαζί την τρίτη θέση του Mundobasket 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ