Μπάνκι: «Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά δεν νιώθω εθνικός ήρωας»

Μπάνκι: «Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά δεν νιώθω εθνικός ήρωας»

Ο Λούκα Μπάνκι κατάφερε να φτάσει τη Λετονία ως την 5η θέση του κόσμου στο πρόσφατο Mundobasket, ωστόσο θεωρεί απλά πως πέτυχε τον στόχο που του είχε τεθεί.

Ο Λούκα Μπάνκι, με την πορεία που πραγματοποίησε με την Εθνική ομάδα της Λετονίας στο Mundobasket που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης και αύξησε κατά πολύ τις μετοχές του στο μπασκετικό στερέωμα.

Ο Μπάνκι μίλησε για την εξαιρετική ομάδα που κατάφερε να δημιουργήσει, φτάνοντας ως την 5η θέση στο τουρνουά, την υψηλότερη που έχει κατακτήσει ποτέ η Λετονία, λέγοντας απλώς πως πέτυχε τον στόχο που είχε τεθεί και χωρίς να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως εθνικό ήρωα.

Διαβάστε επίσης: Η ιδέα του Μαρτίνεθ που έφερε… πίσω τον Μασούρα και τα δύο «επτάρια» που δείχνουν τη μεγάλη διαφορά

Αναλυτικά ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε:

«Το επάγγελμά μας είναι συνηθισμένο στο να βιώνει τον απόλυτο ενθουσιασμό, αλλά και πολλές στιγμές απογοήτευσης. Αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου ζω μια απίθανη περίοδο, κυρίως γιατί έφερα εις πέρας τον στόχο που μου είχε τεθεί. Για την ακρίβεια, μου είχε ζητηθεί να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό για το μπάσκετ στην Λετονία, ειδικά για την εθνική ομάδα, στο επίπεδο που του αρμόζει».

«Έφτασα εδώ πριν από 2,5 χρόνια και το περιβάλλον βίωνε μία δύσκολη περίοδο. Μετά το 2017 η Λετονία δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα ταλέντα της έφευγαν γρήγορα από τη χώρα. Το μπάσκετ, με άλλα λόγια, είχε χάσει το ενδιαφέρον του.

Ξεκινήσαμε από τα χαμηλά, πηγαίναμε σε παιχνίδια που γίνονταν σε camps στην επαρχία και διοργανώναμε τα δικά μας camps σε μικρές πόλεις, μαζί με το επιτελείο μου. Τελικά πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά δεν νιώθω εθνικός ήρωας», τόνισε σε συνέντευξή του στη «La Nazione», ο Μπάνκι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ