ΛεΜπρόν Τζέιμς : Η μέρα που έκανε τους Καβαλίερς διεκδικητές

ΛεΜπρόν Τζέιμς : Η μέρα που έκανε τους Καβαλίερς διεκδικητές

Πέρασαν ήδη έξι χρόνια από την επισημοποίηση της επιστροφής του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο «Βασιλιάς» γύρισε με σκοπό να τους βάλει πάλι στον «χάρτη» και το κατάφερε.

25 Ιουνίου 2014, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποδεσμεύεται από τους Μαϊάμι Χιτ.

11 Ιουλίου 2014, ο Αμερικανός ανακοινώνει πως η επόμενη ομάδα του θα είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς στην ιστοσελίδα του, «Sports illustrated».

Η μεταγραφή αυτή έμελλε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας, καθώς με τη δική του συμβολή κατέκτησαν το 2016 το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Φιναλίστ, αλλά όχι πρωταθλητής το 2015

Με προπονητή τον φημισμένο από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, Ντέιβιντ Μπλατ, οι Καβαλίερς φτάνουν στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Ωστόσο, στη πρώτη χρονιά μετά την επιστροφή του ο «Βασιλιάς» δεν μπόρεσε να πάρει το δαχτυλίδι, καθώς η ανερχόμενη δύναμη που λέγονται Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με αρχηγό τον Στεφ Κάρι ήταν πιο έτοιμοι από ποτέ.

Το σκορ στους τελικούς έγραψε 4-2 και η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο κατακτά το πρωτάθλημα, αφήνοντας τον 30χρονο- τότε-σούπερ σταρ με το… παράπονο.

Εξιλέωση με ανεπανάληπτη ανατροπή το 2016

Όμως, τη δεύτερη χρονιά ήρθε η δικαίωση. Στους τελικούς συναντιόνται πάλι οι Καβαλίερς με τους Γουόριορς και έφτασε η στιγμή για τον ΛεΜπρόν να σηκώσει το τρόπαιο.

Η ομάδα του Κλίβελαντ με προπονητή πλέον τον Τάιρον Λου θα δει το σύνολο του Στιβ Κερ να νικά στα πρώτα δύο παιχνίδια, χωρίς να έχει πει την τελευταία της «λέξη».

Ο Τζέιμς και οι συμπαίκτες του νικούν στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, η οποία τελικώς οδηγήθηκε στα επτά 48λεπτα.

Τα «μαγικά» του Βασιλιά και το μεγάλο σουτ του Καϊρί Ίρβινγκ λίγο πριν το τέλος του Game 7 είναι αυτά που θα δώσουν το πρωτάθλημα στους Καβαλίερς.

Έφυγε έχοντας εκπληρώσει τον σκοπό του

Μπορεί να μην παρέμεινε μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πραγματοποίησε τον στόχο του και έφυγε δύο χρόνια μετά «γεμάτος» από το Κλίβελαντ. Οι Καβαλίερς πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρώτη θέση και πλέον είχαν μπει σε μία νέα «τροχιά».

Μετά το τέλος του Game 6 (2016) είχε πει στους συμπαίκτες του, κατά λέξη: «Αυτή τη στιγμή είναι γαμ… Πνευματικά και σωματικά είναι γαμ…! Σας το λέω είναι γαμ… Και βλέπετε δουλεύει, επομένως το 15ο κομμάτι είναι εδώ. Ακούστε απέχουμε μόνο ένα βήμα!», δείγμα ότι πρώτος από όλους το πίστευε ο ίδιος.

Το βήμα αυτό έγινε και συνέχισε την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς με υπερηφάνεια, καθώς όπως έχει αναφέρει το πρωτάθλημα αυτό τον έκανε τον καλύτερο όλων των εποχών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ