ΝΒΑ : Αυτό το δαχτυλίδι ποιος θα το πάρει;

ΝΒΑ : Αυτό το δαχτυλίδι ποιος θα το πάρει;

Το ΝΒΑ ξεκινά και πάλι. Από τις 30 Ιουλίου μέχρι και το πέρας της διοργάνωσης Λέοναρντ, Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν ετοιμάζονται για τη μάχη της… επιβίωσης.

Μπορεί ο κορωνοϊός να σταμάτησε για τέσσερις περίπου μήνες το ΝΒΑ, ωστόσο η κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του πλανήτη είναι και πάλι εδώ.

Στις 30 Ιουλίου, στο Ορλάντο ξεκινά και πάλι και όπως φαίνεται τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς του Καουάι Λέοναρντ, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να βγουν πρωταθλητές.

Η «κούρσα» αναμένεται να είναι καθηλωτική και to10.gr σας παρουσιάζει τα δεοδομένα για τον… τερματισμό.

Λος Άντζελες Λέικερς-Λεμπρόν Τζέιμς: Η στέψη του «Βασιλιά» δεν θα είναι απρόσμενη (Ρεκόρ: 49-14, 1η θέση Δυτική Περιφέρεια)

Το χατίρι του Λεμπρόν Τζέιμς έγινε και οι Λέικερς έφεραν στο Λος Άντζελες τον Άντονι Ντέιβις. Ένας από τους πιο πλήρεις ψηλούς της λίγκας συνοδοιπόρος στο φετινό ταξίδι του «Βασιλιά». Μία αναγκαία προσθήκη για να γίνουν οι Λέικερς πάλι φαβορί. Να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Ο πληρέστερος μπασκετμπολίστας της γενιάς του, ο Τζέιμς, θέλει όσο τίποτα άλλο να σηκώσει ένα πρωτάθλημα μετά το 2016, όταν και πέτυχε το… απόλυτο «θαύμα» απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Πρόσφατα μίλησε σε Μ.Μ.Ε. στο Ορλάντο καθισμένος σε θρόνο. Ίσως θα ήθελε να δώσει ένα μήνυμα, ίσως και όχι.

Οι φετινοί Λέικερς των άλλοτε πρωταθλητών δεν έχει καμία σχέση με τη περσινή. Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 παρακολουθούμε ένα σύνολο έτοιμο για τα πάντα. Με λύσεις από τον πάγκο και με όχι έναν, αλλά πέντε πρωταγωνιστές σε κάθε πεντάδα.

Οι «κίτρινοι» με προπονητή τον Φρανκ Βόγκελ παρουσιάζουν μία στιβαρή και καλά οργανωμένη ομάδα, ενώ πρόσθεσαν και τους Τζέι Αρ Σμιθ και Ντιόν Ουέιτερς. Δύο κινήσεις που θα ισχυροποιήσουν πολύ τους «Λιμνάνθρωπους» δίνοντας τη δυνατότητα στον 47χρονο τεχνικό να έχει περισσότερα «πολεμοφόδια» στα παιχνίδια.

Λος Άντζελες Κλίπερς- Καουάι Λέοναρντ: Το δεύτερο συνεχόμενο και η επιβεβαίωση της κυριαρχίας (Ρεκόρ: 44-20, 2η θέση Δυτική Περιφέρεια)

Η περσινή σεζόν αποδείχθηκε όνειρο για τον Καουάι Λέοναρντ. Πήγε στο Τορόντο μετά από μία επταετία στους Σαν Αντόνιο Σπερς για να γίνει και πάλι πρωταθλητής μετά το 2014, αυτή τη φορά με διαφορετική ομάδα και το κατάφερε.

Έφερε τους Ράπτορς στην κορυφή και μετά αποχώρησε δίνοντας τη «σκυτάλη» στον Πασκάλ Σιάκαμ για νέες προκλήσεις.

Ο 29χρονος σμολ φόργουορντ-δις MVP των τελικών-επέλεξε τους Λος Άντζελες Κλίπερς για να καταφέρει κάτι αδύνατο. Να πάρει τρεις κούπες με τρεις διαφορετικές ομάδες και με αυτόν τον τρόπον να… πειράξει τον Λεμπρόν Τζέιμς που δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο μέχρι και σήμερα. Θα τα καταφέρει; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα από τη στιγμή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον «Βασιλιά», αλλά και τον Έλληνα σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εκείνος πάντως δεν δείχνει να φοβάται. Με συμπαραστάτη τον Πολ Τζόρτζ προετοιμάζεται για δεύτερο σερί πρωτάθλημα και περιμένει πως και πώς να πανηγυρίσει πάλι. Έστω και αν δεν είναι αυτή τη φορά σε πούλμαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Κλίπερς φέτος έχουν ένα υπερταλαντούχο ρόστερ. Με πληρότητα σε όλες τις θέσεις και με τη ταμπέλα: Η τώρα ή ποτέ, καθώς κανείς δεν ξέρει αν ο Λου Ουίλιαμς σε λίγα χρόνια από 6ος γίνει… 1ος . Η ευκαιρία τους είναι φέτος και θα το πάνε μέχρι… τέλους.

Μιλγουόκι Μπακς-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η εξιλέωση ή το τέλος; (Ρεκόρ 53-12, 1η θέση Ανατολική Περιφέρεια)

Επτά χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε παίκτης των Μπακς. Επτά χρόνια που δεν σταμάτησε να βελτιώνεται με σκοπό να γίνει ο κορυφαίος, ο MVP.

Και τα κατάφερε πέρσι, παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που ήθελε πραγματικά.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ το μόνο που ονειρεύεται είναι το δαχτυλίδι του ΝΒΑ. Και το δηλώνει με κάθε τρόπο. Πέρσι οι Μπακς είχαν μία μοναδική ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν, ωστόσο έπεσαν πάνω στον «τοίχο» των Ράπτορς και του Καουάι.

Φέτος τα «Ελάφια» ήταν η πιο σταθερή ομάδα του ΝΒΑ από την αρχή της σεζόν. Με το καλύτερο ρεκόρ της Ανατολής και… τέρμα τα «γκάζια» το μόνο που τους σταμάτησε (;) ήταν ο κορωνοϊός.

Αν τη χρονιά αυτή δεν βγουν πρωταθλητές, τότε η παραμονή του ύψους 2.11μ φόργουορντ στο Μιλγουόκι δυσκολεύει. Οι φήμες φέρεται να έχουν γίνει προτάσεις και τελευταία έχει ακουστεί η ομάδα των Μαϊάμι Χιτ.

Έκπληξη κάτι διαφορετικό

Το ΝΒΑ στις 30 Ιουλίου αναμένεται να προσφέρει πάλι το θέαμα που όλοι περιμένουν. Ωστόσο, οι τρεις αυτές ομάδες έχουν στην ομάδα τους ίσως τους τρεις καλύτερους παίκτες της λίγκας. Γιάννης, Καουάι και Λεμπρόν δεν έχουν αντίπαλο. Από πίσω ακολουθούν δειλά και οι Μπόστον Σέλτικς και οι Τορόντο Ράπτορς. Ονειρεύονται πως μπορεί να βρεθούν στους τελικούς, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να δούμε δύο από τους τρεις που προαναφέραμε.

Φαβορί για τους… αντικειμενικούς φίλους του ΝΒΑ; Θα λέγαμε πως δεν υπάρχει. Εκεί που εντοπίζουμε φαβορί είναι οι στοιχηματικές εταιρίες. 3.20 η απόδοση για τους Λέικερς του «Βασιλιά», 3.65 για τους Λος Άντζελες Κλίπερς του Καουάϊ Λέοναρντ και 4.25 για τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Stoiximan. Άραγε θα έχουμε την έκπληξη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ