Δούλεψε και εσύ σαν τον Κεμ και θα πετύχεις…

Δούλεψε και εσύ σαν τον Κεμ και θα πετύχεις…

Ο Μπιρτς έμεινε έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, άφησε καλές εντυπώσεις, όμως η αλλαγή στο σώμα του στους Μάτζικ είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Από τους παίκτες που είδαμε επί Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό ήταν ο Κεμ Μπιρτς. Ένας ακόμα αθλητικός σέντερ, ο οποίος από την παραγωγική διαδικασία των Ερυθρόλευκων κατάφερε να εξελίξει το ταλέντο του και να ανέβει στην… ιεραρχία του παγκόσμιου μπάσκετ. Συνήθως ο Ολυμπιακός παράγει παίκτες Ευρωλίγκας, που βλέπουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να γεμίζουν με εφταψήφια νούμερα, όμως στην περίπτωση του Καναδού σέντερ ήταν τα πάντα διαφορετικά, καθώς εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζεται για τους Ορλάντο Μάτζικ.

Μία ιστορία εντελώς διαφορετική από αυτήν που θα περίμενε και ο ίδιος ο Κεμ. Το πιο σημαντικό από όλα; Επέμενε, δούλεψε και πέτυχε.

Ο Μπιρτς περνούσε καλά το πρώτο διάστημα στον Πειραιά. Στην τελική από την Ουσάκ στον Ολυμπιακό το 2016-17 ήταν ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του.

Η συνεργασία του με τον Σπανούλη ήταν… αγαστή και ήταν ο πιο πιστός… στρατιώτης των επιλογών του τεχνικού τιμ των Ερυθρόλευκων, αποδεικνύοντας ότι έχουν πετύχει διάνα με την περίπτωσή του. Όσο περνούσε ο καιρός ήταν ο αθλητικός ψηλός που έψαχναν και έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την εξέλιξή του, καθώς και αυτός προερχόταν-κλασικά- από κατώτερης ποιότητα ομάδα.

Στα μέσα της χρονιάς όμως το μυαλό του όλο και ταξίδευε προς το ΝΒΑ. Όλο και οι σκέψεις του ήταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όλο και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόταν του… τριβέλιζαν το μυαλό σχετικά με την προοπτική του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε στην δεύτερη θέση της Ευρωλίγκας ελέω Φενέρμπαχτσε και πρωταθλητή Ελλάδας, όμως ήδη ένιωθε πως το ΝΒΑ ήταν το πεπρωμένο του.

Μέχρι τέλους περίμενε την πρόταση μίας ομάδας, ο Μίσκος και οι συνεργάτες του κίνησαν γη και ουρανό και εντέλει αποκτήθηκε από τους Ορλάντο Μάτζικ, με τον Ολυμπιακό να τον αποχαιρετά.

Από εκει και έπειτα ήταν μόνος του. Από ένας παίκτης-κλειδί για τους Πειραιώτες, σε έναν ακομα ψηλό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μεγάλο παράσημο να αγωνίζεσαι στο ΝΒΑ, εάν όμως θέλεις να μείνεις εκεί θα πρέπει να χύσεις τόνους ιδρώτα για να μπορέσεις να διακριθείς.

Να δουλέψεις, να υπομένεις, να περιμένεις, να χάσεις πράγματα και να μην τα παρατήσεις.

Πολεμιστής ο Κεμ, όχι απλά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αλλά μόχθησε και τα κατάφερε.

Εκμεταλλεύτηκε σίγουρα τα προβλήματα των Μάτζικ στις θέσεις των ψηλών, αλλά όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και καλύτερος. Η βελτίωσή του έβγαζε μάτια, με τις εικόνες να είναι μιλούν από μόνες τους. Το… πτηνό του Ολυμπιακού, το 2020 είναι ένας παίκτης γεμάτος μυς, που η αθλητικότητά του έχει εκτιναχθεί και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν που θαυμάσαμε στα μέρη μας όταν και αγωνίστηκε εδώ.

Η παρακάτω φωτογραφία στην τελική μιλάει από μόνη της

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ