«Το προφίλ του Ποκουσέφσκι μοιάζει με του Πορζίνγκις»

«Το προφίλ του Ποκουσέφσκι μοιάζει με του Πορζίνγκις»

Νέα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ αναφορικά με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, του οποίου το ταλέντο το παρομοιάζουν με του σταρ των Μάβερικς.

Στο ΝΒΑ έχουν κυκλώσει το όνομά του εδώ και καιρό. Διαρκώς στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ ερχόντουσαν σκάουτερ από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη για να παρακολουθήσουν το ταλέντο του.

Τα αφιερώματα για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι πηγαίνουν και έρχονται στις ΗΠΑ. Και όχι άδικα. Ο Σέρβος φόργουορντ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, καθώς στο draft των λογίζουν ως μία σίγουρη επιλογή.

Κι αυτή τη φορά το «uproxx.com» είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί μαζί και αφού τόνισε πως η φετινή λοταρία δεν διαθέτει το ταλέντο των προηγούμενων ετών, εστίασε στον «Πόκου» οποίος είναι μία ασφαλής επιλογή.

Στο δημοσίευμα λοιπόν τονίζεται πως πρόκειται για τον νεότερο παίκτη σε όλη τη τάξη του 2020 και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι λίγο πιο ψηλός αν και τα Χριστούγεννα θα κλείσει τα 19 του χρόνια».

Η συνέχεια ήταν αναφορικά με τα όσα έπραξε στην Α2 με τη φανέλα του Ολυμπιακού Β,  με τον συντάκτη του δημοσιεύματος με τίτλο: «Ο Αλεξέι Ποκουσέφκσι είναι ένα διαμάντι με προοπτική στο ντραφ του ΝΒΑ»,  να γράφει ότι: «Παίζοντας στην δεύτερη-χαμηλού επιπέδου- κατηγορία δεν ήταν ο κυρίαρχος σκόρερ όπως ο Ντόνσιτς και ο Γιόκιτς. Είχε 9.9 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 28 ασίστ. Το προφίλ του είναι πιο κοντά σε αυτό του Κρίσταπς Πορζίνγκις».

Σχετικά με τα προτερήματά του το κείμενο αναφέρει ότι: «Ο τρόπος που μοιράζει ασίστ είναι αξιομνημόνευτος. Σε αυτά που αξίζει να σταθεί κανείς στον «Πόκου» είναι στα ριμπάουντ, τις ασίστ, αμυντική ικανότητα που έχει λόγου του μεγέθους αλλά και του τάιμινγκ», με τον συντάκτη να αναφέρεται και στις αδυναμίες του τονίζοντας πως «δεν είναι ο πιο πολύπλευρος παίκτης. Θα είναι τόσο καλός στο ΝΒΑ να ανταγωνιστεί; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι, με παίκτες όπως ο Γιάννης, ο Εμπίντ ή ο Γιόκιτς, που είναι δυνατοί και καλοχτισμένοι παίκτες. Είναι εμφανής η έλλειψη δύναμης».

Το «uproxx.com» κάνει επίσης αναφορά στο σουτ το οποίο είναι εξαιρετικό: «Έχει ικανότητα στο σουτ, βγαίνει από τα σκριν, με πουλ απ, με στεπ μπακ…» ενώ συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει ερώτημα για το αν θα παίξει στο «5» στο ΝΒΑ, αλλά αν ήταν ικανός να το κάνει, με τέτοιο σουτ στα τρίποντα θα έσπαγε άμυνες».

Τέλος μιλάει για το πόσο του αρέσει να δουλεύει, κάτι που είναι ικανό να τον βοηθήσει στη συνέχεια της καριέρας του,  καθώς δουλεύει από μικρός και  έχει μάθει Αγγλικά και προετοιμάζει τον εαυτό του χρόνια τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ