Μίτσελ-Μάρεϊ : Και τώρα οι δυο τους…

Μίτσελ-Μάρεϊ : Και τώρα οι δυο τους…

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα σε Γιούτα Τζαζ και Ντένβερ Νάγκετς για μία θέση στον επόμενο γύρο αναμένεται με τεράστια αγωνία, με τους Ντόναβαν Μίτσελ και Τζαμάλ Μάρεϊ να... ακονίζουν τα ξίφη τους.

Κανείς από τους δύο δεν καταθέτει τα «όπλα».

Γιούτα Τζαζ και Ντένβερ Νάγκετς πάνε χέρι-χέρι συνεχώς και το έβδομο παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων αναμένεται με τεράστια θέρμη. Βέβαια πιο ορθό θα ήταν να λέγαμε πως η προσωπική κόντρα των Ντόναβαν Μίτσελ και Τζαμάλ Μάρεϊ ολοκληρώνεται.

Το τελευταίο ματς μιας εκπληκτικής σειράς, όπως είναι προφανές καθώς έφτασε στο Game 7. Το οποίο και θα τερματίσει και την «μάχη» Μίτσελ-Μάρεϊ.

Οι δυο τους… κουβαλούν Τζαζ και Νάγκετς αντίστοιχα και αυτά που κάνουν στο παρκέ εκτός από εκπληκτικά, είναι και πρωτοφανή. Λόγου χάριν στο τελευταίο παιχνίδι ο Μάρεϊ δεν βαρέθηκε να σκοράρει ποτέ. Με 50 πόντους ήταν εκείνος που απάντησε στους 44 του Μίτσελ.

Τα στατιστικά των δύο παικτών μέχρι στιγμής και στα έξι παιχνίδια προκαλούν… ζάλη. Ο Μάρεϊ σκόραρε 36 πόντους στο πρώτο, 14 στο δεύτερο, 12 στο τρίτο, 50 στο τέταρτο, 42 στο πέμπτο και άλλη μία… πενηντάρα στο έκτο. Από την πλευρά του ο ηγέτης των Τζαζ δεν φοβήθηκε να πανηγυρίσει 57 (!) πόντους στη πρώτη στροφή των παιχνιδιών της σειράς, 30 στη δεύτερη, 20 στη τρίτη, 51 στη τέταρτη, 30 στη πέμπτη και 44 στη τελευταία.

Ίσως είναι η πιο… χορταστική σειρά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Αμφότεροι οι προπονητές των ομάδων (Κουίν Σνάιντερ και Μίκαελ Μαλόν) δεν λένε να «ξεκολλήσουν» από τη καταγραφή νέων συστημάτων και νέων σκέψεων για το πως θα φτάσει το σύνολο τους στην τελική επικράτηση.

Ωστόσο, η μονομαχία αυτή δεν έχει μονάχα αθλητικές προεκτάσεις. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ μετά το πέρας του Game 6, δήλωσε πως παλεύει για να πάψει να υφίσταται η αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Για να υπάρξει ισότητα και όπως υπογραμμίζει παίρνει δύναμη και συνεχίζει να τα δίνει… όλα για τον σκοπό αυτό.

 

«Βρήκαμε κάτι για το οποίο παλεύουμε ως ΝΒΑ, ως μια μονάδα και χρησιμοποίησα αυτά τα παπούτσια ως ένα σύμβολο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε σ’ όλο τον κόσμο», υποστήριξε αρχικά ο συγκινημένος άσος των Νάγκετς. Ενώ συνέχισε λέγοντας για τα άτομα που είναι θύματα του κοινωνικού ρατσισμού: «Αυτοί οι άνθρωποι μού δίνουν ζωή, με βοηθούν να βρω δύναμη ώστε να συνεχίσω να παλεύω σ’ αυτόν τον κόσμο».

Ο 23χρονος γκαρντ μέχρι στιγμής, επίσης, μπορεί να νιώθει ασφαλής πως θα έχει έναν ακόμα συμπαραστάτη. Τον Νίκολα Γιόβιτς, ο οποίος και σημείωσε 22 πόντους στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι. Ο Αμερικανός άσος των Νάγκετς περιμένει μία καλή εμφάνιση από τον Σέρβο συμπαίκτη του με σκοπό να πανηγυρίσουν μαζί τη πρόκριση.

Από την άλλη ο Ντόναβαν Μίτσελ, βλέποντας στη σειρά μέχρι στιγμής σχεδόν… εξαφανισμένο τον Τζο Ίνγκλις περιμένει την ανάλογη βοήθεια από τον Μάικ Κόνλει, ο οποίος έχει και την δεδομένη ποιότητα να «βγει» μπροστά.

Οι δύο ομάδες έχουν αρκετά κοινά στοιχεία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η ευστοχία έξω από τα 7.25 μέτρα θα κρίνει πάρα πολλά, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στο τελευταίο παιχνίδι σούταραν με το ακριβώς ίδιο ποσοστό. Θα προσπαθήσουν να… βγάλουν τη «μπουγάδα» από νωρίς τα πρώτα «βιολιά» (Μίτσελ και Μάρει), ωστόσο στο τέλος μόνο ένας θα επικρατήσει. Ένας από τους δύο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ