Ο Κρις Πολ θέλει να… εκδικηθεί τους Ρόκετς

Ο Κρις Πολ θέλει να… εκδικηθεί τους Ρόκετς

Στο έβδομο και τελευταίο ματς της σειράς Ρόκετς-Θάντερ (3/9 04:00) θα κριθεί η πρόκριση, με τον Κρις Πολ να περιμένει πως και πως να βγει νικητής και να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος...

Είναι γεγονός πως ο αθλητισμός, όπως και η ζωή κάνει κύκλους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν και ο Κρις Πολ ήταν μέλος των Χιούστον Ρόκετς η σχέση μεταξύ των δύο είχε φτάσει στα άκρα. Η ομάδα του Τζέιμς Χάρντεν τον είχε βγάλει στο… σφυρί για να πάρει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, εκείνος δεν ήθελε με τίποτα να μείνει και έτσι ακόμα και τώρα ο Αμερικανός γκαρντ δεν τους έχει συγχωρήσει. Έτσι θέλει σε μερικές ώρες να τους κερδίσει και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ.

Η σειρά είναι στην κόψη του «ξυραφιού». Ρόκετς και Θάντερ έχουν από τρεις νίκες, ενώ Πολ και Χάρντεν ηγούνται των προσπαθειών τους. Στο τελευταίο παιχνίδι η προσωπικότητα του πρώτου ήταν που έστειλε το κλαμπ της Οκλαχόμα σε έναν… άτυπο τελικό. Στην διεκδίκηση μέχρι τελευταίας στιγμής της πρόκρισης. Μπορεί να έδιναν 0.7% πιθανότητες στους Θάντερ για να βρεθούν στα τελικά του ΝΒΑ, ωστόσο με την απόδοση τους έχουν διαψεύσει τους πάντες. Έδειξαν πολύ «σκληροί» για να τα παρατήσουν και μετά τη φυγή του Κέβιν Ντουράντ έχουν πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία τους στα πλέι οφ.

Στη μάχη του πάγκου Μπίλι Ντόνοβαν και Μάικλ Ντ’ Άντονι έχουν την τύχη να διαθέτουν παίκτες της τελευταίας στιγμής. Μπασκετμπολίστες που έχουν το θράσος να εκτελέσουν στην τελευταία κατοχή. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Πολ και Χάρντεν. Για τον πρώτο πρόσφατα ο Λεμπρόν Τζέιμς με τέσσερις λέξεις στην ουσία είπε τα… πάντα.

«Σεβαστείτε το όνομα του». Παρόλο που έχει φτάσει στα 35 ποτέ δεν έπαψε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης. Είναι ένας «killer» που δεν φοβάται ακόμα και αν έχει μπροστά του τον καλύτερο αμυντικό της λίγκας.

Σε κάθε παιχνίδι των πλέι οφ είναι δηψήφιος. Στο πρώτο σκόραρε 20 πόντους, 14 στο δεύτερο, 26 στο τρίτο, 26 στο τέταρτο, 16 στο πέμπτο και 28 στο έκτο. Μια παρουσία πληρέσταση. Στόχος του είναι αυτό που έγινε φανερό από την αρχή. Να μη βγει χαμένος από την ομάδα του Χιούστον, αλλά και να έχει ένα πετυχημένο πέρασμα από την Οκλαχόμα και να μείνει το όνομα του χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων.

Έστω και αν δεν έχουν την δυνατότητα να τον δουν από κοντά λόγω του κορωνοϊού.

Από την άλλη ο αντίπαλος του ο Τζέιμς Χάρντεν βρίσκεται σε μία παρόμοια κατάσταση. Μπορεί να έχει δεχθεί αμφισβήτηση αρκετές φορές είτε για τον τρόπο που παίρνει τα φάουλ, είτε για τον τρόπο που αμύνεται, αλλά είναι προφανές ότι είναι ένας από τους πιο πληρέστατους επιθετικά παίκτες της λίγκας. Με μέσο όρο 34.3 πόντους σε όλη τη φετινή σεζόν και 31.8 στα πλέι οφ στην μέρα του δεν έχει… αντίπαλο. Μέχρι τώρα έχει πανηγυρίσει 37 πόντους στη πρώτη «μάχη», 21 στη δεύτερη, 38 στην τρίτη, 32 στην τέταρτη, 31 στην πέμπτη και 32 στην έκτη.

Αμφότεροι οι σύλλογοι, επίσης, είχαν σκεφτεί να μην κατέβουν στο πέμπτο παιχνίδι. Να ακολουθήσουν τον δρόμο των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι δεν βγήκαν από τα αποδυτήρια στο ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ, ωστόσο δεν το έπραξαν τελικώς. Το κίνημα κατά της αστυνομικής βίας έχει εμπνεύσει άπαντες στον χώρο του ΝΒΑ και στην πραγματικότητα είναι ο λόγος που ακόμα παίζουν. Για να κάνουν τα πάντα, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Στη τελευταία «μάχη» σίγουρα οι Πολ και Χάρντεν δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Ο δεύτερος περιμένει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να «βγει» μπροστά αν και όπως έχει αναφέρει ο ίδιος λόγω τραυματισμού θα έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο Game 7. Συμπαραστάτης του Κρις Πολ αναμένεται να είναι ο Γκαλινάρι, ο οποίος στο έκτο παιχνίδι σημείωσε 25 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ