Το μεγαλύτερο λάθος των Μπακς έχει ονοματεπώνυμο

Το μεγαλύτερο λάθος των Μπακς έχει ονοματεπώνυμο

Η προτίμηση που έδειξαν οι Μιλγουόκι Μπακς στον Έρικ Μπλέντσο αντί για τον Μάλκολμ Μπρόγκντον είναι ο λόγος που η παραμονή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ δεν είναι το μόνο πρόβλημα τους.

Καλοκαίρι 2019. Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ανανεώσει τον Έρικ Μπλέντσο και δίνουν ένα τεράστιο συμβόλαιο στον Κρις Μίντλετον. Αφήνουν τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να φύγει και πλέον έχουν καταλάβει το λάθος τους.
Αυτό που ισχύει στον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα στη ζωή είναι το γεγονός ότι η πορεία θα δείξει αν μία επιλογή σου είναι σωστή ή όχι. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή των «Ελαφιών» να αφήσουν έναν τόσο ποιοτικό παίκτη να φύγει μάλλον τους «έδεσε» τα χέρια αντί να τους τα λύσει.

Τα φετινά πλέι οφ ήταν καθρέφτης των πραγμάτων. Μπορεί να μην αγωνίστηκε στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι με τους Χιτ, μπορεί να μην ήταν σε θέση να συνεχίσει λόγω τραυματισμού στο τέταρτο, αλλά είναι προφανές πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης στο σύνολο του Μάικ Μπούντενχόλζερ που να τα έδινε όλα. Και φαινόταν επειδή συνήθως ήταν μόνος και αβοήθητος τις τελευταίες στιγμές. Οι Έρικ Μπλέντσο και Κρις Μίντλετον δεν είχαν την αναμενόμενη παρουσία.

Ο πρώτος με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα στο παιχνίδι του με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και ο δεύτερος με… τραβηγμένες από τα «μαλλιά» προσπάθειες έδειχναν πως δεν μπορούσαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Αντάξιοι των συμβολαίων που υπέγραψαν και δεν πήρε ο Μπρόγκντον.

«Δεν με εκτίμησαν όπως οι Πέισερς»

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον δεν είχε θέμα να πει την αλήθεια. Ίσως ήταν και η «πίκρα» που ένιωσε όταν έφυγε, επειδή και προφανώς θα ήθελε να ήταν μέλος της ομάδας με το καλύτερο μομέντουμ στη διοργάνωση.

«Λίγες εβδομάδες πριν από τη free agency. Είχα μια βάσιμη υποψία ότι τα πράγματα δεν θα λειτουργούσαν και δεν θα πήγαιναν στην κατεύθυνση που νόμιζα ότι πάνε. Οπότε, άρχισα να αλλάζω το σκεπτικό μου και να βλέπω κι άλλες ομάδες, ώστε να προετοιμάσω τον εαυτό μου.

Θα λάτρευα να παίζω για αυτή την ομάδα, αν με είχαν θελήσει. Αν με είχαν εκτιμήσει, με τον τρόπο που το κάνουν οι Πέισερς. Μόνο αυτό έχω να πω», είχε τονίσει χαρακτηριστικά. Και είναι προφανές πως και οι Μπακς πήραν το… μήνυμα.

Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί στην καλύτερη της καριέρας του Μπρόγκντον. Με μέσο όρο 16.5 πόντους ανά παιχνίδι, 7.1 ασίστ και 4.9 ριμπάουντ θεωρείται ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της λίγκας καθώς δείχνει και τεράστια ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Φαίνεται πως είναι ξεκάθαρα ένας πιο ολοκληρωμένος και πιο έτοιμος παίκτης που ίσως να μην μείνει και για… πάντα στους Πέισερς, αλλά να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του παρόλο που έχει συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια με την ομάδα της Ιντιάνα.

Γιατί Μπρόγκντον-Μπλέντσο σημειώσατε… 1

Στον πρώτο γύρο των φετινών πλέι οφ της «φούσκας» του Ορλάντο οι Πέισερς ήρθαν αντιμέτωποι με τους Μαϊάμι Χιτ. Εκεί, ο Μπρόγκντον έδειξε τις ικανότητες του και την αξία του, αν και η ομάδα του δεν ήταν εκείνη που πέρασε στην επόμενη φάση.

Συνολικά σε τέσσερα παιχνίδια ο 27χρονος γκαρντ είχε 21.5 πόντους μέσο όρο, 4.3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, ενώ σούταρε με το πολύ καλό 38% έξω από τα 7.25.

 

Ο επόμενος σύλλογος που αντιμετώπισε το σύνολο του Έρικ Σποέλστρα ήταν αυτό των Μιλγουόκι Μπακς. Στη σειρά αυτή που έληξε 1-4, ο Έρικ Μπλέντσο είχε στατιστικά που δεν τα περιμένεις από τον βασικό σου άσο. 11.8 πόντους μέσο όρο (με πολλές προσπάθειες), 5.8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και το τραγικό έξω από την γραμμή του τριπόντου 21%.

Μετά η σύγκριση έχει προφανώς ένα ξεκάθαρο φαβορί.

Οι Μπακς σε «κυνήγι» πρωταγωνιστή

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δύο είναι τα κύρια προβλήματα των Μπακς. Ένα, αν θα μείνει σίγουρα στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς παρόλο που εκείνος έχει πει με δηλώσεις του πως θέλει να παραμείνει, κανείς δεν ξεχνά τους «μνηστήρες» που θα έρθουν στο… διάβα του. Μέχρι στιγμής εκείνοι που έχουν ακουστεί είναι εκείνα των Ορλάντο Μάτζικ, αλλά και Μαϊάμι Χιτ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την φράση «πρωτοκλασσάτο γκαρντ», το οποίο και υπάρχει για προφανείς λόγους. Το όνομα που έχει ακουστεί είναι εκείνο του Κρις Πολ που στα 35 του έχει βρει μια δεύτερη νιότη. Η ηλικία του δεν φαίνεται σε κανένα σημείο του παρκέ και φαίνεται πως είναι έτοιμος για ακόμα μία πρόκληση στην καριέρα του.

Κάποιος που να ταιριάζει με τον Γιάννη

Η επιλογή θα πρέπει να είναι και… σοφή καθώς μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Έλληνα σταρ πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος παίκτης. Αν αυτός είναι ο Κρις Πολ τότε εύκολα ρωτάς αν πάνε τελικούς οι Μπακς. Αν όχι κανείς δεν ξέρει.

Η ουσία είναι πως η ομάδα του Μιλγουόκι πρέπει και οφείλει να έχει καταλάβει το λάθος της. Μπορεί να μην περίμενε ότι τα νούμερα του Μάλκολμ Μπρόγκντον θα είχαν τέτοια… εκτόξευση, αλλά αποκλείεται να μην κατάλαβαν το ρίσκο που πήραν. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει χρόνος (και χρήματα) για… διόρθωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ