Το απίθανο στατιστικό που δεν θέλει τους Μπακς πρωταθλητές! (vids)

Το απίθανο στατιστικό που δεν θέλει τους Μπακς πρωταθλητές! (vids)

Στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της κορυφής, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν στο Game 1 των τελικών κόντρα στους Φοίνιξ Σανς και ένα τρελό στατιστικό από το χθεσινό ματς δεν τους θέλει πρωταθλητές ΝΒΑ!

Το NBA βρίσκεται σε κλίμα τελικών και οι αναλυτές του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, σημειώνοντας ουκ ολίγα περίεργα στατιστικά εκ των οποίων ένα τέτοιο συνοδεύει (για κακή τους τύχη) και τους Μιλγουόκι Μπακς!

Το Φοίνιξ μπορεί να πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα των τελικών πρωταθλήματος κόντρα στο Μιλγουόκι όμως τα «Ελάφια» μπορούν να χαμογελούν καθώς έχουν ξανά στη διάθεσή τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος παρότι έπαιξε σχετικά συντηρητικά, έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του έπειτα από τον τραυματισμό στο γόνατο.

Ο «Greek Freak» πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ σε 35:20′ σημειώνοντας μάλιστα τον πρώτο πόντο του ματς με 1/2 βολές. Βέβαια, το τελευταίο γεγονός δεν είναι ιδιαίτερα καλό για την ομάδα του Γιάννη καθώς ένα στατιστικό τους θέλει να αποτυγχάνουν στο τέλος της σειράς. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό, όποια ομάδα πετυχαίνει τον πρώτο πόντο στο πρώτο ματς των τελικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την θέλει όχι μόνο να χάνει το παιχνίδι αλλά και να αποτυγχάνει να στεφθεί πρωταθλήτρια ενώ παράλληλα παίζει με μειονέκτημα έδρας.

Η αρχή έγινε το 2017 όταν στο Game 1 των Γουόριος με τους Καβαλίερς στο Σαν Φρανσίσκο, ο Τζέι Αρ Σμιθ άνοιξε το σκόρ με τρίποντο όμως η ομάδα του έχασε το ματς και φυσικά ηττήθηκε στη συνέχεια με 4-1 από τους «Πολεμιστές».

Το 2018, ήρθε η σειρά του Λεμπρόν Τζέιμς να πετύχει το πρώτο καλάθι της πρεμιέρας των τελικών ανάμεσα στους Γουόριορς και τους «Καβς» ξανά στο γήπεδο των πρώτων, για να νικήσει το Γκόλντεν Στέιτ και εν τέλει να «σκουπίσει» με 4-0 την ομάδα του «Βασιλιά» για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο δαχτυλίδι.

Ένα χρόνο μετά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν για τους Γουόριορς αφού έχοντας μειονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Ράπτορς, ο Στέφεν Κάρι άνοιξε λογαριασμό στους τελικούς όμως η ομάδα του ηττήθηκε και στη συνέχεια «λύγισε» από το Τορόντο με 4-2.

Η συγκεκριμένη «κατάρα» συνεχίστηκε και πέρσι στη «φούσκα» του Ορλάντο, όταν τέθηκαν αντιμέτωποι οι Λέικερς με τους Χιτ και τους «Λιμνανθρώπους» να έχουν τυπικά το πλεονέκτημα της έδρας ανεξάρτητα αν οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε ουδέτερο γήπεδο. Για κακή του τύχη, ο Τζο Κράουντερ, τότε παίκτης του Μαϊάμι, άνοιξε την αυλαία του σκοραρίσματος στο πρώτο παιχνίδι εκείνων των τελικών, ένα παιχνίδι που βρήκε χαμένη την ομάδα της Φλόριντα και τελικά ηττημένη με 4-2 από την παρέα των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβιτς.

Δυστυχώς για τους Μπακς, οι συνθήκες ταιριάζουν απόλυτα και στους φετινούς τελικούς. Ο παίκτης που δημιουργεί σκορ στην πρεμιέρα των τελικών, ανήκει στην ομάδα που έχει το μειονέκτημα έδρας και οποία ηττάται στο Game 1. Μένει να φανεί αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα «σπάσει» αυτή τη γκίνια και κατακτήσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι ή αν θα γνωρίσει την κατάληξη των όσων είχαν βρεθεί στη θέση του τα προηγούμενα χρόνια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ