Ο Αντετοκούνμπο είναι ήδη… πρωταθλητής (pics, vids)

Ο Αντετοκούνμπο είναι ήδη… πρωταθλητής (pics, vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει με κάθε τρόπο πόσο θέλει τον τίτλο με τους Μπακς, είναι μόλις μια νίκη μακριά από το να τα καταφέρει, όμως έχει αποδείξει ότι είναι ήδη πρωταθλητής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει. Το κάνει από το ξεκίνημα της καριέρας του, μέχρι και σήμερα λίγες ώρες μετά το Game 5 με τους Σανς, όπου καθάρισε τη νίκη και θέλει μια ακόμα για να πάρει το δαχτυλίδι.  Άλλωστε και ο ίδιος έχει πει σε δηλώσεις του πως: «μην με φωνάζετε MVP, αν δεν γίνω πρώτα πρωταθλητής».

Φαίνεται όμως πως η ώρα της δικαίωσης έχει φτάσει για τον Greek Freak. Ένα παρατσούκλι που εξηγεί σε απόλυτο βαθμό όλα τα κατορθώματα του Έλληνα σούπερ σταρ στα παρκέ του μαγικού κόσμου.

Το πέμπτο παιχνίδι των τελικών απέναντι στους Φίνιξ Σανς ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Μιλγουόκι να πάρει το διπλό και να έχει το matchball τίτλου στην έδρα του. Τα «ελάφια» μπορεί να μπήκαν απροετοίμαστα και να είδαν τους «ήλιους» της Αριζόνα να παίρνουν μεγάλη διαφορά στην αρχή, αλλά η θέλησή τους για το δαχτυλίδι, τους έδωσε την νίκη με 123-119 και το προβάδισμα στη σειρά με 3-2.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλη μία μεγαλειώδη εμφάνιση στους τελικούς και τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας παράλληλα το εντυπωσιακό 60,2% στα σουτ εντός παιδιάς.

Ακόμα και οι Σανς γυρίσουν την κατάσταση και στεφθούν πρωταθλητές, ο Greek Freak θα έχει βάλει το όνομά του ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος. Βέβαια αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7, 4:00), θα έχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν Έλληνα ανάμεσα στους πρώτους.

Ας αρχίσουν τα… ρεκόρ 

Τα νούμερα του Γιάννη στην σειρά των τελικών είναι κάτι που το ΝΒΑ δεν έχει ξαναδεί στην ιστορία του σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της σεζόν.

Ο Αντετοκούνμπο, σε αυτά τα πέντε παιχνίδια απέναντι στους Σανς, έχει μέσο όρο 32,3 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5,6 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 1,2 μπλοκ, σουτάροντας με 61,2% στα σουτ εντός παιδιάς.

Κανένας άλλος δεν είχε ανά παιχνίδι 30 πόντους, 10 ριμπάουν, 5 ασίστ και 60% στα σουτ, μέχρι να εμφανιστεί ο Greek Freak.

Σε ομαδικό επίπεδο, οι Μιλγουόκι Μπακς έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τους Μαϊάμι Χιτ το 2006 που επιστρέφουν από το 2-0 σε σειρά τελικών. Τότε η παρέα των Γουέιντ και Σακίλ γύρισε την κατάσταση κόντρα στους Μάβερικς και πήρε το πρωτάθλημα.

Κάτι ανάλογο θέλει να πετύχει και ο Γιάννης, στο πλευρό της ομάδας που τον εμπιστεύθηκε από την πρώτη στιγμή. Οι πιθανότητες να το καταφέρει είναι με το μέρος του, καθώς όποιος κέρδισε το πέμπτο παιχνίδι, φόρεσε το δαχτυλίδι στο 74,2% των περιπτώσεων.

Μια πραγματική BIG3

Όσα εξωπραγματικά και να κάνει ο Γιάννης, δεν θα μπορούσε να νικήσει μόνος του τους Σανς. Για καλύ του τύχη βλέπει και τους υπόλοιπους παίκτες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να τα δίνουν όλα για την επίτευξη του υπέρτατου στόχου.

Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μαζί με τον Greek Freak συνθέτουν μια πραγματική BIG3.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια, πέραν από τον Αντετοκούνμπο, ο Μίντλετον μετράει  29 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ με 47% στα 2π., 39 στα 3π. και 86 στις βολές. Χωρίς εκείνον δύσκολα οι Μπακς θα είχαν ισοφαρίσει την σειρά σε 2-2.

Από την άλλη, ο Χόλιντεϊ «γράφει» 20/5/10 με 44/39/100% αντίστοιχα στα σουτ, όμως αυτό που κάνει την διαφορά για τα «ελάφια» είναι η τρομερή περιφερειακή άμυνά του στον Κρις Πολ, η οποία έχει αποδιοργανώσει πλήρως τον «εγκέφαλο» των Σανς.

Ο 31χρονος πλέι-μέικερ κάνει 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στους τελικούς, με ένα από αυτά να είναι καθοριστικό και στο πέμπτο ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ