Αντετοκούνμπο – Μπουντενχόλζερ: Η ιστορία κάτι τους χρωστούσε (pics, vids)

Αντετοκούνμπο – Μπουντενχόλζερ: Η ιστορία κάτι τους χρωστούσε (pics, vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής στο ΝΒΑ και to10.gr θυμίζει την ιστορία που τον συνδέει με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, πριν οι δυο τους συνεργαστούν στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα, η οποία τον εμπιστεύθηκε στο ντραφτ του 2013, και την επανέφερε στο θρόνο μετά από 50 χρόνια.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ και βλέπουν την επιλογή τους, πριν από οχτώ χρόνια, να είναι κάτι παραπάνω από ονειρική.

Ο Greek Freak είναι ο απόλυτος ηγέτης των «ελαφιών», αν και τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου του 2013, δεν έμοιαζε βέβαιο, ότι θα γινόταν κάτοικος Γουισκόνσιν.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ καθοδηγεί τον Αντετοκούνμπο από το 2018, αλλά αυτό μπορούσε να συμβεί από την ρούκι κιόλας χρονιά του Έλληνα σούπερ σταρ.

To10.gr θυμάται την ανάμειξη του νυν προπονητή του Γιάννη στην διαδικασία του ντραφτ, που θα μπορούσε να γράψει εντελώς διαφορετικά την ιστορία.

Η πτήση για Αμερική και η στάση στην Ατλάντα

Όλα ήταν έτοιμα για το ντραφτ του 2013. Υπήρχε βέβαια ένα μεγάλο ερωτηματικό για έναν παίκτη, ο οποίος, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγγράφων, δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Αμερική για να τον δουν οι ομάδες του πρωταθλήματος.

Αυτός ο παίκτης ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που για χάρη του, ήρθαν αρκετοί general manager του ΝΒΑ στην Ελλάδα για να τον τσεκάρουν.

Τελικά το ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε, αλλά πριν προσγειωθεί στον προορισμό του, ο 18χρονος τότε Έλληνας έκανε μια απρογραμμάτιστη στάση.

Αποβιβάστηκε στην Ατλάντα, μετά από αίτημα των Χοκς να τον δουν εν δράσει. Η συνάντηση έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, με τους απολυτώς απαραίτητους να γνωρίζουν τον σκοπό της.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν ανάμεσα σε αυτούς και κάπως έτσι έγινε η πρώτη γνωριμία με τον Γιάννη.

Η μυστική συμφωνία και η «σφήνα» των Μπακς

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού έκαναν τα πάντα για να πείσουν τον Αντετοκούνμπο, δωρίζοντάς του παπούτσια και κάλτσες, τα οποία πήρε ο Greek Freak και τα μοίρασε στην οικογένεια και τους φίλους του στην Ελλάδα.

Οι Χοκς επέλεγαν στο νούμερο 17 και 18 της διαδικασίας και θέλησαν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα έναντι των συνδιεκδικητών του Γιάννη.

Συμφώνησαν με τους ατζέντηδες του παίκτη να μην δώσουν όλες τις πληροφορίες από τον ιατρικό φάκελό του στις υπόλοιπες ομάδες, ώστε αυτές να κάνουν πίσω.

Πράγμα που συνέβη, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Μπακς είχαν δει και αξιολογήσει τον Αντετοκούνμπο και το νούμερο 15 που είχαν στο ντραφτ για να επιλέξουν, τους έδινε το αβαντάζ.

Τα «γεράκια» δεν τα παράτησαν και έκαναν προσπάθεια ώστε να ανεβούν στην λοταρία και να προλάβουν το Μιλγουόκι. Τελικά αυτό δεν έγινε και στις 27 Ιουνίου 2013, ο Ντέιβιντ Στερν ανακοίνωσε τον Γιάννη στο νούμερο 15 ως επιλογή των Μπακς.

Η συνάντηση πέντε χρόνια μετά

Η ζωή κάνει κύκλους και έτσι έφερε ξανά τον Μπουντενχόλζερ μπροστά στον Γιάννη. Ο Αμερικανός κόουτς αναλάμβανε το 2018 τους Μιλγουόκι Μπακς και στα χέρια του ο Greek Freak εκτόξευσε το παιχνίδι του.

Αναδείχθηκε δύο σερί σεζόν MVP του ΝΒΑ, κερδίζοντας παράλληλα και το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.

Ωστόσο, οι πορείες των Μπακς τα δύο πρώτα χρόνια σημαδεύτηκαν από τις αποτυχίες στα playoffs. Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Μπουντενχόλζερ ήταν έντονη και δεν ήταν λίγες οι φορές που η καρέκλα έτριζε επικίνδυνα.

Τελικά παρέμεινε στον πάγκο και φέτος, με μπροστάρη τον Γιάννη, οδήγησε το Μιλγουόκι στο δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Κάτι χρωστούσε η μοίρα σε αυτούς τους δύο, αφού δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν από τις πρώτες μέρες του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, το έκαναν με απόλυτη επιτυχία στους Μπακς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ