Τζον Γουίλιαμς – Η καριέρα (δεν) περνά από το στομάχι (pics, vids)

Τζον Γουίλιαμς – Η καριέρα (δεν) περνά από το στομάχι (pics, vids)

Ο Τζον Γουίλιαμς αδίκησε μόνος του τον εαυτό του, «πετώντας στα σκουπίδια» την προοπτική μιας λαμπρής καριέρας στο NBA, λόγω αδυναμίας να... συγκρατήσει την όρεξή του και to10.gr θυμάται την ιστορία του.

Όταν ακούει κανείς τη λέξη NBA σκέφτεται αθλητικά κορμιά γεμάτα μυς που σκεπάζουν τα καλάθια, κάνουν βροντερά καρφώματα κι έχουν μεγάλες αντοχές. Υπήρξε όμως ένας παίκτης που από σωματικής άποψης τα έκανε όλα… ανάποδα και η ομάδα του έφτασε στο σημείο να βάλει στο συμβόλαιό του μπόνους… αδυνατίσματος, προκειμένου να τον πείσει να έρθει ξανά σε φόρμα. Ο Τζον Γουίλιαμς δεν μπόρεσε να βάλει φραγμό στο στομάχι του και άφησε όλους να αναρωτιούνται τι θα γινόταν εάν…

Το «μπαμ» στο Λύκειο

Το NCAA είναι ο προάγγελος του NBA, όμως δημιουργεί ορισμένα κλισέ, τα οποία πολλές φορές ισχύουν μόνο για την κολεγιακή σταδιοδρομία κα όχι για το επαγγελματικό επίπεδο που ακολουθεί. Ο Γουίλιαμς ήταν ένας πάουερ φόργουορντ με ύψος 2.03μ. και μπορούσε να τελειώσει κοντά στο καλάθι, να πάρει άνετα τα ριμπάουντ, μα κυρίως να δημιουργήσει, καθώς είχε άριστη αίσθηση της πάσας. Τη διετία 1985-1986 φοίτησε στο LSU, με μέσο όρο 15.8 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Είχε βέβαια 2 ερωτηματικά στο παιχνίδι του, που έκαναν πολλούς επιφλακτικούς ως προς το μπασκετικό του μέλλον. Στην άμυνα ήταν αρκετές ταχύτητες κάτω από τους αντιπάλους του, πράγμα που σήμαινε ότι θα υστερούσε ακόμα περισσότερο στον μαγικό κόσμο. Σε αυτό σίγουρα δεν βοηθούσε το βάρος του, με τον ίδιο να μην μπορεί να ελέγξει τις ποσότητες και υπήρχε μεγάλη ανησυχία για την φυσική του κατάσταση, όχι μόνο για την απόδοση στα παρκέ, αλλά και για τυχόν προβλήμτα υγείας.

Οι Μπούλετς «τζόγαραν» κι έχασαν

Ακόμα κι έτσι όμως οι Μπούλετς (νυν Γουίζαρντς) είδαν το potential του κι αποφάσισαν να τον επιλέξουν με το νούμερο 12 ατο ντραφτ του 1986. Ήξεραν τους «κινδύνους» και τα ρίσκα, όμως και πάλι αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί του. Ήθελαν να χτίσουν πάνω το (είτε λόγω προσώπων per se προσπερνώντας άλλους καλύτερους, είτε λόγω τραυματισμών στην πορεία).

Την πρώτη σεζόν δεν τα πήγε άσχημα με 9.2 πόντους και 4.7 ριμπάουντ, όμως αυτή θα ήταν η τελευταία σχετικά ασφαλής χρονιά του. Την επόμενη βελτιώθηκε μεν ακόμα περισσότερο, αριθμώντας 12.8 και 5.4 αντίστοιχα. Έδειχνε σημάδια all star παίκτη, αλλά τα κυβικά του «αυξάνονταν» ραγδαία. Σαν να μην έφτανε το βάρος από μόνο του, ήρθε κι ένας τραυματισμός που τον «αποτελείωσε». Το 1990 κι ενώ «έγραφε» τα καλύτερα νούμερα της καιριέρας του με 18.2 πόντους και 7.6 ριμπάουντ, έπαθε ρίξη πρόσθιου κι έσω πλαγίου χιαστού, από τον οποίο ουσιαστικά δεν ανέκαμψε ποτέ.

Όσο ήταν σε αποθεραπεία ξέφυγε ακόμα παραπάνω το θέμα με το φαγητό. Και ήταν πάντα σε τεράστιες μερίδες, τηγανισμένο κι έτοιμο. Μέχρι να επιστρέψει στη δράση ζύγιζε πάνω από 127 κιλά. Η ομάδα δεν ήθελε να τον αγήσει να «βουλιάξει» κι άλλο κι έφτασε να τον παρακινήσει με μπόνους 200.000. δολαρίων, για να χάσει κιλά. Μετά από μόλις 14 ματς το 1991, οι Κλίπερς τον απέβαλαν από την αγωνιστική δραστηριότητα, λόγω βάρους…

Είχε φτάσει πια στα 136 και του είχαν θέσει στόχο τα 114. Μετά την αδυναμία του να φτάσει το όριο, ακολούθησαν εντάσεις και προστριβές με την ομάδα, με τον ίδιο να πιέζει για ανταλλαγή, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις. Τελικά οι Μπούλετς τον «φόρτωσαν στους Κλίπερς τον Οκτώβρη του 1992, όπου έμεινε για δύο χρόνια με πολύ πεσμένα νούμερα, πριν κάνει ένα πέρασμα από τους Πέισερς και σταματήσει το μπάσκετ το 1995.

Όσομήταν ενεργός υπήρχε κι άλλος παίκτης με ίδιο ονοματεπώνυμο και πάλι το βάρος του ήταν η εύκολη λύση να τον ξεχωρίσουν. Ο έτερος Τζον Γουίλιαμς των Καβαλίερς είχε το παρατσούκλι «καυτό καλάμι» κι ο παίκτης των Μπούλετς «καυτό πιάτο», λόγω της ασταμάτητης κατανάλωσης τροφής.

Υπάρχουν ανά τα χρόνια κι άλλοι όχι τόσο γυμνασμένοι αθλητές, όπως ο Νίκολα Γιόκιτς ή ο Ζακ Ράντολφ, όμως δεν επηρεάστηκε η καριέρα τους, με τον Σλοβένο ίσα ίσα να εκμεταλλεύεται την διακοπή του NBA λόγω κορωνοϊού το 2020 και να βρίσκεται από τότε στην καλύτερή του φόρμα από τότε.

Ως τώρα ο Γουίλιαμς είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του επειδή μπέρδεψε ένα ρητό. Λένε ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι και αυτός δοκίμασε να αντικαταστήσει τον έρωτα με την καριέρα. Δυστυχώς για τον Τζον δεν έπιασε κι όλοι έχουν μείνει με την απορία για το ποιο θα ήταν το «ταβάνι» του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ