Υπήρξε παίκτης καλύτερος του Τζόρνταν που δεν έπαιξε ποτέ στο NBA…

Υπήρξε παίκτης καλύτερος του Τζόρνταν που δεν έπαιξε ποτέ στο NBA…

Και όμως, σύμφωνα με τον Γουόλτ Γουίλιαμς υπήρξε παίκτης που ήταν καλύτερος από τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια για αυτόν.

Ο Γουόλτ Γουίλιαμς ξεστόμισε την μεγάλη ατάκα. Ο παλαίμαχος παίκτης και καλός σκόρερ των Σακραμέντο Κινγκς είπε σε δηλώσεις του στο «Basketball Network» πως υπήρξε ένας παίκτης στην Αμερική, που το ταλέντο και οι ικανότητές του ήταν καλύτερες από του Μάικλ Τζόρνταν.

Ο λόγος για τον Λεν Μπάιας, του οποίου η ιστορία είναι τραγική. Ο Γουίλιαμς ανέφερε συγκεκριμένα για την κόντρα ανάμεσα σε αυτούς του δύο: «Θα μπορούσαμε να συζητάμε σήμερα πως ο Λεν Μπάιας ήταν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, ακόμη καλύτερος και από τον Τζόρνταν. Θεωρώ πως αυτοί οι δύο παίκτες πίεζαν ο ένας τον άλλον φτάνοντας στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Νομίζω πως όταν και οι δύο ήταν στο κολέγιο, ο Μπάιας ήταν καλύτερος από τον Μάικλ».

Το καταραμένο draft και η άτυχη οικογένεια

Ο Λεν Μπάιας ήταν γέννημα θρέμμα παιδί του Μέριλαντ. Αφού πρώτα πήγε στο Γυμνάσιο του Northwestern, επέστρεψε δίπλα στο σπίτι του, με το Πανεπιστήμιο να απέχει μόλις 15 λεπτά από αυτό. Ο γεννηθείς στις 18 Νοεμβρίου 1963 είχε εξαιρετικά στοιχεία, καθώς δεν φαινόταν να υστερεί σε κάτι.

Αναδείχθηκε ως ο καλύτερος αθλητής που αγωνίζεται στο κολέγιο, ενώ υπήρξε δύο φορές, μέλος της καλύτερης πεντάδας. Οι συγκρίσεις με τον Τζόρνταν έδιναν και έπαιρναν, ενώ ο ιστορικός προπονητής των Μπόστον Σέλτικς, Ρεντ Άουερμπαχ τον είχε «βάλει στο μάτι» για να τον φέρει στην ομάδα.

Οι Κέλτες επέλεγαν στο νούμερο δύο του draft το 1986 και για καλή τους τύχη οι Καβαλίερς πήραν τον Ντόχερτι στο νούμερο ένα. Έτσι, το όνειρο του Άουερμπαχ εκπληρώθηκε, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτης. Καθώς επέστρεφαν από τη Βοστώνη στο Μέριλαντ, όπου είχε πάει ο Μπάιας με τον πατέρα του για να κλείσει μια συμφωνία με τη Reebok, ο 22χρονος αποφάσισε να βγει έξω και να δειπνήσει με τους φίλους του.

Στη συνέχεια πήγαν σε μια εκδήλωση όπου επιδόθηκαν σε χρήση κοκαΐνης, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του Μπάιας. Περίπου στις 6:30 το πρωί, έπαθε κρίση και λιποθύμισε, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν δύο ώρες αργότερα τον θάνατό του λόγω της αρρυθμίας που είχε προκληθεί στην καρδιά από την κοκαΐνη.

11.οοο κόσμος κατέκλεισε το κλειστό του Μέριλαντ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Λεν Μπάιας, με το παρών να δίνει και ο Άουερμπαχ, ο οποίος παρέδωσε στην οικογένειά του τη φανέλα που θα φορούσε στους Σέλτικς. Η είδηση του θανάτου του και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, προκάλεσε την θέσπισε νόμου ώστε να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές που αφορούν τα ναρκωτικά.

Οι γονείς όμως του Λεν, θα ξαναζούσαν τέσσερα χρόνια μετά την ίδια τραγωδία, με θύμα τον έτερο γιο τους, Τζέι. Ο μικρότερος αδελφός του Λεν, είχε προβλήματα συμπεριφοράς και συχνά ερχόταν στα χέρια με άλλους. Στις 5 Δεκεμβρίου 1990, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής έξω από το εμπορικό κέντρο, δέχθηκε δύο σφαίρες στην πλάτη, ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του, και ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο με τον αδερφό του.

Λεν και Τζέι Μπάιας θάφτηκαν δίπλα ο ένας στον άλλο, ενώ οι γονείς τους αφιέρωσαν τη ζωή τους για να μιλάνε σε μαθητές και φοιτητές σχετικά με την ανάγκη να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και την οπλοκατοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ