Αντετοκούνμπο – «Στο ξεκίνημά μου όταν χάναμε έλεγα γα@@@@@α, μετά το πρωτάθλημα δεν έχω πίεση»

Αντετοκούνμπο – «Στο ξεκίνημά μου όταν χάναμε έλεγα γα@@@@@α, μετά το πρωτάθλημα δεν έχω πίεση»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε σε συνέντευξη του στο «The Athletic» και ξεκαθάρισε πως η κατάκτηση του τίτλου έδιωξε κάθε άγχος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε πέρυσι το δαχτυλίδι του NBA και αυτό άλλξε πολύ τον τρόπο που προσεγγίζει τα ματς, ειδικά αυτά της κανονικής περιόδου.

Σε συνέντευξή του στο «The Athletic» θυμήθηκε το πώς συμπεριφερόταν στο ξεκίνημά του σε ήττες σε αδιάφορα παιχνίδια:

«Τα πρώτα χρόνια όταν αρχίζαμε να χάνουμε έλεγα γ@@@@ε τα. Έλεγα γ@@α το, δεν θα χάσουμε. Και ασκούσα πίεση στο σώμα μου για να νικήσουμε τον 13ο αγώνα της κανονικής περιόδου’ δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να πρισθέσει: «Ποιος θα θυμόταν όμως αυτό τον αγώνα; Κανείς.

Πλέον συνειδητοποίησα ότι πρέπει απλώς να χτίσουμε καλές συνήθειες και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή τότε θα έχεις την νοοτροπία ότι δεν πρέπει να χάσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε.

Στο τέλος της ημέρας κατάλαβα ότι μπορεί να με… σκοτώσω αν παίζω επιθετικά όλη την ώρα. Είχαμε έξω τον Χόλιντεϊ, τον Μίντλετον, τον Λόπεζ, τον ΝτιΒιντσέντζο. Και απλώς σκότωνα τον εαυτό μου. Τότε όμως μίλησα με τον κόουτς Μπουντενχόλζερ και μου είπε απλώς να παίξω με τον σωστό τρόπο, χωρίς να με νοιάζει αν θα νικήσουμε ή χάσουμε.

Πριν είχαμε πίεση. Έλεγα ότι έπρεπε να κάνω το ένα, το άλλο, ότι έπρεπε να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ότι ήθελα να νικήσω, να νικήσω, να νικήσω. Πλέον όμως δεν έχω αυτή την πίεση. Με ενδιαφέρει απλώς να βγάλω στην σωστή φάση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ