Καντέρ – «Για την ελευθερία πάλεψα όλη μου τη ζωή»

Καντέρ – «Για την ελευθερία πάλεψα όλη μου τη ζωή»

Ο Ένες Καντέρ Φρίντομ μίλησε για την αλλαγή του ονόματός του, αλλά και για την ορκωμοσία του ως πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

O Ένες Καντέρ Φρίντομ από το μεσημέρι της Τρίτης (30/11) έγινε και επίσημα πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλάζοντας παράλληλα και το επίθετό του.

Ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς μίλησε για τη σημασία που έχει το γεγονός πως ορκίστηκε πολίτης των Η.Π.Α., κάνοντας λόγο πως ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα.

Στη συνέχεια, μίλησε για την επιλογή του να προσθέσει στο όνομά του ως επίθετο τη λέξη Freedom (Ελευθερία), καθώς αυτή ήταν μια λέξη που είχε γράψει στην φανέλα του για μερικά παιχνίδια στη φούσκα του Ορλάντο τη σεζόν 2019-20, όταν το ΝΒΑ είχε επιτρέψει στους παίκτες να αντικαταστήσουν τα ονόματά τους με κοινωνικά μηνύματα.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την ομάδα του τους Μπόστον Σέλτικς που στηρίξανε την απόφασή του και στάθηκαν δίπλα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ένες Καντέρ Φρίντομ:  

«Ήταν προφανώς υπέροχο. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αφού πήρα την πράσινη κάρτα μου όταν ήμουν στους Θάντερ, τα τελευταία έξι χρόνια ήταν δύσκολα. Ήταν πολύ σκληρό γιατί η τουρκική Κυβέρνηση έβαλε το όνομά μου στη λίστα της Interpol και μου ανακάλεσε το διαβατήριο.

Οπότε ήταν σκληρό αλλά τελικά συνέβη. Περίμενα αυτή τη στιγμή από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου στην Αμερική. Σίγουρα λοιπόν μια από τις πιο αξέχαστες, ίσως και η πιο αξέχαστη στιγμή που είχα στη ζωή μου».

«Στην Αμερική, προφανώς, οι άνθρωποι είναι πολύ ευλογημένοι που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Έχουν ελευθερία λόγου, ελευθερία θρησκείας, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία Τύπου.

Ήθελα να κάνω αυτή τη λέξη μέρος του εαυτού μου, γιατί για αυτή τη λέξη πάλεψα για όλη μου τη ζωή και αυτή ήταν η λέξη που προσπάθησα να υπερασπιστώ για όλη μου τη ζωή. Όσο περισσότερη έρευνα έχω κάνει, βλέπω τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συμβαίνουν όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο».

«Σε ένα πράγμα που θέλω να αποδώσω τεράστια εύσημα είναι στους συμπαίκτες μου. Με υποστήριξαν και είναι σαν να ήταν η οικογένειά μου με την υποστήριξή τους. Έχω τόση ελπίδα και κίνητρο για να αγωνιστώ και να παλέψω για αυτό που είναι σωστό. Και οι Σέλτικς ήταν επίσης πολύ υποστηρικτικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ