H μέρα που ο Μάτζικ σόκαρε το ΝΒΑ και τον πλανήτη

H μέρα που ο Μάτζικ σόκαρε το ΝΒΑ και τον πλανήτη

Ο Μάτζικ Τζόνσον, ο μπασκετμπολίστας που οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων στο ΝΒΑ, ανακοινώνει σαν σήμερα το 1991, ότι είναι φορέας του AIDS.

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1991, όταν ο θρύλος του ΝΒΑ, Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, καθήλωνε τους πάντες με τη δήλωση αποχώρησής του από την ενεργό δράση. Ο σπουδαίος άσος των Λέικερς ήταν θετικός στον HIV, τον ιό που προκαλεί AIDS.

Η ασθένεια έφερε τον τίτλο «ομοφυλοφιλική πανούκλα» και τότε δεν ήταν ευρέως γνωστή, με αποτέλεσμα ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης από τον Τζόνσον να τρομοκρατηθεί.

Ο σπουδαίος Αμερικανός ανακοίνωσε την απόφαση του έχοντας δίπλα του τον φίλο του και συμπαίκτη του στους «λιμνάνθρωπους» Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τόνισε πως σκοπός του είναι να παραμείνει υγιής και να βοηθήσει τον κόσμο ενημερώνοντας τον για τον ιό αυτό.

«Πάντα νομίζεις ότι δεν θα συμβεί σε σένα και ότι αν συμβεί τότε θα συμβεί μόνο στους άλλους. Αν όμως μπορεί να συμβεί στον Μάτζικ Τζόνσον, τότε μπορεί και στον οποιοδήποτε».

«Θα ζήσω. Δεν θα πεθάνω και αν πεθάνω, τότε θα είμαι χαρούμενος. Είχα μία σπουδαία ζωή» είναι κάποιες δηλώσεις του ίδιου πριν από 26 χρόνια. Ο Τζόνσον είχε θεωρηθεί «τελειωμένος» από πολλούς, όμως δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και ήταν αισιόδοξος.

Image result for magic johnson Lakers

Αποτέλεσμα; Να ξεπεράσει πλήρως τον ιό και να έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να είναι κι ενεργός στο μπάσκετ, όντας πρόεδρος της αγαπημένης του ομάδας. Των Λος Άντζελες Λέικερς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 1992, ένα χρόνο μετά την ημέρα που βρέθηκε θετικός στον ιο, ο «Μάτζικ» θα λάβει μέρος με την ομάδα της Δύσης στο All-Star Game του Ορλάντο έπειτα από απαίτηση και ψηφοφορία των φιλάθλων. Θα ανακηρυχθεί MVP και η ομάδα του, η Δύση, θα επιβληθεί της Ανατολής με 153-113.

Επιπλέον, αγωνίστηκε ως βασικός στην αυθεντική Dream Team των ΗΠΑ, που κέρδισε το 1992 στη Βαρκελώνη το χρυσό μετάλλιο. Τη σεζόν 1993-94 επέστρεψε στους Λέικερς ως προπονητής, ενώ την αγωνιστική περίοδο 1995-96 έπαιξε και πάλι τη φανέλα των «λιμνάνθρωπων».

Μπορεί εκείνη τη χρονιά να υπέστη το μεγαλύτερο σοκ στη ζωή του όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, όμως είχε καταφέρει να μείνει στην ιστορία ως ο πιο πλήρης πόιντ γκαρντ που πάτησε στα γήπεδα του ΝΒΑ. Αγωνίστηκε όλη του τη ζωή στους Λέικερς, κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και αμέτρητες διακρίσεις.

Image result for magic johnson

Ανήκει στο «πάνθεον» του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, αφού είναι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ψηλά. Επίσης έχει ανακηρυχθεί και τρεις φορές MVP των τελικών, ενώ έχει αγωνιστεί και 12 All Star Game.

Ολοκληρώνοντας, ο Τζόνσον είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν τη «μάχη» κατά του AIDS, διότι είναι εξέχων εκπρόσωπος για την ευαισθητοποίηση του. Επίσης, αποτελεί παράδειγμα για το πως μία ποικιλία φαρμάκων έχει μετατρέψει έναν θανατηφόρο ιό, όπως το AIDS, σε μία διαχειρίσιμη κατάσταση για πολλούς ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Τέλος, έχει εκδώσει βιβλίο σχετικά με το ασφαλές σεξ, ενώ το ίδρυμά του, «Magic Johnson Foundation», είναι αφοσιωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού γύρω από το AIDS.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ