Οι Γουόριορς μπορούν και «χωρίς» τον Κάρι (pics, vids)

Οι Γουόριορς μπορούν και «χωρίς» τον Κάρι (pics, vids)

Με τον Στεφ Κάρι να κινείται στα... ρηχά, Άντριου Γουίγκινς και Κλέι Τόμπσον έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Μία νίκη μακριά από τη Γη της Επαγγελίας. Μια νίκη μακριά από το 7ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έριξαν στο καναβάτσο τους Σέλτικς, έκαναν 3-2 τη σειρά των NBA Finals και έχουν το πρώτο championship point στη Βοστώνη (17/6, 04:00).

Για πρώτη φορά στους εφετινούς τελικούς, η αρμάδα του Στιβ Κερ πήρε «κεφάλι» στη σειρά. Μετά το απίθανο break στο TD Garden, οι «Πολεμιστές» επικράτησαν (104-94) των Κελτών και στο Chase Center και ετοιμάζονται για το 4ο δαχτυλίδι των τελευταίων 8 χρόνων.

Η νίκη των Γουόριορς κόντρα στους Σέλτικς αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς και το άσχημο βράδυ που βρέθηκε ο Στεφ Κάρι. Ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ τα… έσπασε κυριολεκτικά και μεταφορικά, ολοκληρώνοντας το ματς με 16 πόντους, 7/22 σουτ και 0/9 τρίποντα! Μετά από 233 συνεχόμενα ματς, ο «σεφ» Κάρι δεν ευστόχησε σε κάποιο τρίποντο, με το σύνολο του Στιβ Κερ να μην το «πληρώνει».

Το απίθανο σερί τριπόντων του Κάρι σταμάτησε στο game 5 | to10.gr

Στο game 5 με τους Σέλτικς, οι Γουόριορς απέδειξαν περίτρανα πως μπορούν να τα βγάλουν πέρα και χωρίς τις πολύτιμες «υπηρεσίες» του ηγέτη τους. Με τον Στεφ Κάρι να αστοχεί στο ένα σουτ πίσω από το άλλο, Άντριου Γουίγκινς και Κλέι Τόμπσον ανέλαβαν δράση, φέρνοντας το ροζ φύλλο του αγώνα στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Γουίγκινς πραγματοποίησε για δεύτερο σερί ματς μια αρκετά μεστή εμφάνιση, φτάνοντας και πάλι σε double double.Με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας του ματς, ξεκλειδώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις του Πολεμιστές. Με αρκετές βοήθειες και στις δυο πλευρές του παρκέ, ο 27χρονος συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία των Γουόριορς.

Ο Γουίγκινς έκανε τα πάντα κόντρα στους Σέλτικς, βάζοντας και το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου δύο λεπτά πριν το τέλος. Αναμφίβολα, η εικόνα που βγάζει στους Γουόριορς έχει προκαλέσει μια μικρή μελαγχολία στις τάξεις των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που τον έκαναν «δώρο» στην ομάδα του Κερ, για χάρη του Ντι Άντζελο Ράσελ.

Εκτός από τον 27χρονο παίκτη, κάτι παραπάνω από καθοριστική ήταν και η συμβολή του Κλέι Τόμπσον. Με 21 πόντους και 5 τρίποντα… μαχαιριές, ο splash brother του Στεφ Κάρι «σκότωσε» τους Κέλτες, θυμίζοντας σε όλο τον κόσμο τον παλιό καλό του εαυτό.

Τρία χρόνια μετά τον πρώτο, σοβαρό τραυματισμό του, ο 32χρονος παίκτης φωνάζει και πάλι παρών, βάζοντας το λιθαράκι του προς το 7ο πρωτάθλημα των Γουόριορς. Και με το game 6 (παραδοσιακά οργιάζει σε κάθε 6ο ματς σειράς playoffs) να πλησιάζει άπαντες αναρωτιούνται για την παράσταση που σκοπεύει να προσφέρει ο Τόμπσον.

Klay Thompson: I've never been so excited to go to Boston | RSN

Για πρώτη φορά, οι Γουόριορς βγήκαν στον… αφρό και είναι αγκαλιά με το δαχτυλίδι του NBA. Μπορεί ο Στεφ Κάρι να σίγησε στο game 5, αλλά οι «Πολεμιστές» βρήκαν τον δρόμο για τη νίκη. Γουίγκινς και Τόμπσον πήραν στις πλάτες τους την ομάδα του Στιβ Κερ που ετοιμάζεται να προσθέσει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ