Το αστεράκι του Ολυμπιακού μεγάλωσε: «Οργιάζει» στο NBA ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vids)

Το αστεράκι του Ολυμπιακού μεγάλωσε: «Οργιάζει» στο NBA ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vids)

Ο 20χρονος, που έμαθε τα μυστικά του μπάσκετ στον Ολυμπιακό, έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα αστέρι του NBA, με τον νεαρό άσο να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα prospects της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Το όνειρό του ζει στην Αμερική ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, με τον πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και νυν των Οκλαχόμα Θάντερ να πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και να αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα.

Ο 20χρονος (26/12/2001, 2.15 μ.), ο οποίος έμαθε τα μυστικά του μπάσκετ στο μεγάλο λιμάνι και έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ με τα χρώματα του πειραϊκού συλλόγου, αγωνίζεται για τρίτη σεζόν στον μαγικό κόσμο του NBA με τους Οκλαχόμα Θάντερ και οι εμφανίσεις του πλέον είναι η μία καλύτερη από την άλλη!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το γήπεδο απάντησε στην ερώτηση «ποιοι περισσεύουν από τον λογαριασμό του Μίτσελ», αλλα…

Χθες, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ήταν εντυπωσιακός στην αναμέτρηση των Θάντερ με τους Σέλτικς στη Βοστώνη, με τον νεαρό να αγωνίζεται για 37 λεπτά και να ολοκληρώνει το παιχνίδι με double double, έχοντας 16 πόντους (58.3% ποσοστό ευστοχίας ήτοι 7/12 σουτ, 2/4 τρίποντα) και 14 ριμπάουντ, όπως επίσης και 3 ασίστ, 3 τάπες και 1 κλέψιμο.

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στη φετινή σεζόν για τον Σέρβο, ο οποίος φέτος έχει μέσο όρο 9.9 πόντους (46.2% ποσοστό ευστοχίας, 37.2% στο τρίποντο), με 5.9 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.7 τάπες σε 24.4 λεπτά συμμετοχής. Τον Νοέμβριο, μάλιστα, η απόδοσή του… εκτοξεύθηκε, έχοντας 13.5 πόντους (54.0% ποσοστό ευστοχίας, 42.3% στο τρίποντο), 7.8 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 2.5 τάπες σε 29.3 λεπτά συμμετοχής (σ.σ σε 6 παιχνίδια).

Το καλύτερο παιχνίδι που έκανε τον Νοέμβριο μάλιστα ήταν απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι να έχει 17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες και 2 κλεψίματα σε 39 λεπτά (σ.σ ήττα 136-132).

Εντυπωσιακά νούμερα, που αποδεικνύουν ότι το αστεράκι του Ολυμπιακού έχει πλέον μεγαλώσει και βρίσκεται στην ίδια.. εξίσωση με τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ. Ένα ταλέντο από «χρυσάφι», με σπουδαίους παίκτες του NBA να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην φόργουορντ των Πειραιωτών.

«Είχα την ευκαιρία να τον δω από κοντά και να τον παρακολουθήσω για πρώτη φορά σε ένα NBA camp στο Βελιγράδι. Θυμάμαι πως μου άρεσε πολύ! Είναι ένα πολύ ψηλό παιδί, έχει αίσθηση του παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο. Ξέρω ότι έπαιζε σε όλες τις θέσεις στις μικρότερες κατηγορίες, πράγμα που σημαίνει ότι έχει προπονητές που ήξεραν να αναγνωρίζουν το ταλέντο του. Μου αρέσουν παίκτες σαν τον Ποκουσέφσκι! Θα παρακολουθώ τους αγώνες και τη βελτίωσή του», είχε αναφέρει ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο παρελθόν για τον Σέρβο, με τον νεαρό να βγάζει ασπροπρόσωπο τον συμπατριώτη του.

Ο Ποκουσέφσκι βελτιώνεται συνεχώς και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά του. Την περσινή σεζόν σε 61 αναμετρήσεις είχε 7.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Φέτος, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα νούμερά του και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα. Μια βελτίωση που έχει επιτευχθεί μέσα από τις συμμετοχές του στη G-League και στη θυγατρική των Θάντερ, στην οποία πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής και μάλιστα ανέλαβε ηγετικό ρόλο, κάνοντας το step up και βελτιώνοντας όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο… ξερακιανός Σέρβος, που φόραγε τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα αστέρι του NBA, με τον νεαρό άσο να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα prospects της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ