Ολυμπιακός: Το γήπεδο απάντησε στην ερώτηση «ποιοι περισσεύουν από τον λογαριασμό του Μίτσελ», αλλα…

Ολυμπιακός: Το γήπεδο απάντησε στην ερώτηση «ποιοι περισσεύουν από τον λογαριασμό του Μίτσελ», αλλα…

Ο Μίτσελ έχει κάνει την εισήγηση του για τη νέα μορφή του ρόστερ. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι απλό.

Αν οι καλοί λογαριασμοί κάνουν με έναν τρόπο και τις κανονικές ομάδες; Ο Μίτσελ ήταν λιτός και κατανοητός από τη πρώτη στιγμή: «24+τερματοφύλακες» είπε και έπειτα από επτά εβδομάδες στην Ελλάδα με έναν τρόπο το έκανε. Τακτοποίησε το ρόστερ, σχημάτισε έναν αγωνιστικό κορμό, έχει πια μια βασική ενδεκάδα, έχει και άλλους τόσους ως δεύτερες επιλογές. Δουλειά του Σεπτέμβρη που έφτασε Νοέμβρης για να γίνει στον Ολυμπιακό. Έγινε όμως.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός εξαφάνισε και όσους δεν χώρεσαν σε τούτη την εξίσωση. Ότι τους έκρυψε σε κάποιο «μαγικό» καπέλο. Στον Ρέντη ήταν όλοι μέχρι προχθές. Και εκεί θα επιστρέψουν σταδιακά από την επόμενη Δευτέρα αν ο ερυθρόλευκος οργανισμός δεν βρει τις απαραίτητες λύσεις. Θα είναι ευχαριστημένος ο Ισπανός και με «25+τερματοφύλακες», θα είναι και με «26+τερματοφύλακες». Αποκλείεται όμως να συνεχιστεί το «35» και το «36». Και ο λογαριασμός εκεί είναι. Τουλάχιστον στο +10.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στην Τουρκία για το μέλλον του Μαρσέλο

Φυσικά το εύκολο είναι να καταλάβεις για «ποιους» χτυπάει η… καμπάνα. Δεν χρειάζεται κάποια εσωτερική πληροφόρηση. Φτάνει να δεις τα τελευταία φύλλα αγώνα. Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μπιέλ, Χάμες και Μπακαμπού οι βασικοί. Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπα, Ρέτσος, Βρουσάι, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί οι αναπληρωματικοί. Συν τον Αλέξη Καλογερόπουλο που ανέβηκε ήδη στην πρώτη ομάδα και ο Μίτσελ τον θέλει στις επιλογές του. Συν τον Παϊτίμ Κασάμι που πέρα τούδε ενεργοποιείτε. Συν τον Τόμας Βατσλίκ που επιστρέφει. Δηλαδή 22+τερματοφύλακες. Και κάπως έτσι και ο απαραίτητος χώρος για τις μεταγραφές. «Δύο μπακ, στόπερ, εξτρέμ» η πρώτη σκέψη. Και βλέπουμε.

Ποιοι περισσεύουν: Κάποιοι που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου (Κρίστινσον, Λαλά, Λάιντνερ, Ντε Λα Φουέντε, Γιάννης Μασούρας, Κούτρης). Κάποιοι που οι τραυματισμοί δεν τους έχουν επιτρέψει να σηκώσουν κεφάλι (Σισέ, Βρσάλικο), κάποιοι που κατά την πρόοδο της διαχείρισης απο τον προπονητή φαίνεται πως «έκαψαν» τις ευκαιρίες τους (Μαρσέλο, Κούντε, Ουί Τζο Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά) και κάποιοι που ο Ισπανός δεν φαίνεται να τους λογαριάζει σοβαρά (Σαμασέκου, Μπόουλερ). Αν δεν χάσαμε το μέτρημα; Δεκατέσσερις. Θα φύγουν όλοι; Αποκλείεται.

Διαβάστε επίσης: «Σειρήνες» από την Αγγλία για τον Μπόουλερ (vid+pic)

Είναι όλοι στην ίδια μοίρα; Προφανώς όχι. Ο Σισέ και ο Κούντε του Μουντιάλ μπορεί να προκαλέσουν πωλήσεις και μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπαίνουν στη συζήτηση. Ο Λάιντνερ να πάει δανεικός. Οι «δανεικοί» (Μπόουλερ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ντε Λα Φουέντε) είτε να επιστρέψουν στις ομάδες τους είτε από μια ειδική διαδικασία (ο Χουάνγκ δεν μπορεί να αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Μπόουλερ πουθενά πλην της Μπλάκπουλ κλπ) να φτιάξουν βαλίτσες για αλλού. Ο Λαλά να μείνει και τυπικά ελεύθερος (όπως πιθανότατα και ο Κούτρης που βρήκε ομάδα στην Πολωνία και ο Γιάννης Μασούρας), ο Κρίστινσον να βρει και εκείνος τον δρόμο του.

Και όσο για τους Βρσάλικο και Μαρσέλο; Και αυτή είναι μια «κατηγορία» ειδική. Ο Κροάτης έχει διετές κλειστό αντί ενός πολύ μεγάλου ποσού. Ως εδώ συνήθως είναι τραυματίας, και όταν δεν είναι τραυματίας λέει πως πονάει και νιώθει τραυματίας. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ; Δεν είναι σε κατάσταση ποδοσφαιριστή και μάλλον μόνο εκείνος δεν θέλει να το αποδεχθεί. Πραγματικά κρίμα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι λένε οι πληροφορίες: ότι ως εδώ πέρα από την εισήγηση που έχει κάνει ο Μίτσελ (και που με λεπτομέρειες προφανώς την γνωρίζει μόνο εκείνος, ο Ζοσέ Ανιγκό και η διοίκηση) δεν είναι οτιδήποτε «τελειωμένο».

Όπως και να έχει: Δεν είναι απλό να αδειάσεις ένα ρόστερ. Αν ήταν θα είχε ήδη γίνει. Υπάρχουν συμβόλαια, υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις «πολυετείς» συμφωνίες κλπ. Τέτοιες υποθέσεις θέλουν συνήθως… δύο για να προχωρήσουν. Είναι μια πραγματικά ζόρικη δουλειά που προφανώς χρειάζεται και ένα ανοιχτό μεταγραφικό παράθυρο για να προχωρήσει. Το ποιοι θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας στη Μαρμπέγια για την προετοιμασία θα αποτελέσει την πρώτη σοβαρή ένδειξη. Ως τότε: Θα ακούγονται περισσότερα από όσα γίνονται. Και θα χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ