Ο Σίμονς είναι ωραίος, αλλά ο Γουέιντ είναι… αλλιώς (vids)

Ο Σίμονς είναι ωραίος, αλλά ο Γουέιντ είναι… αλλιώς (vids)

Ο Μπεν Σίμονς και ο Ντουέιν Γουέιντ ήρθαν αντιμέτωποι στο ματς των Φιλαδέφια 76ερς κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, βρισκόμενοι και οι δύο σε εκ διαμέτρους αντίθετες φάσεις της καριέρας τους.

Ο… νέος, Μπεν Σίμονς είναι το παρόν αλλά ακόμα περισσότερο, το μέλλον που έρχεται με φόρα να τα σαρώσει όλα. Ο «παλιός» Ντουέιν Γουέιντ, αντιπροσωπεύει πλέον κυρίως το υπέρλαμπρο παρελθόν που σταδιακά φθίνει, αφήνοντάς μας με τις αναμνήσεις.

Οι δύο παίκτες τίθενται αντιμέτωποι με τις ομάδες τους στον φετινό πρώτο γύρο των play offs της Ανατολικής Περιφέρειας. Το πρώτο μας της σειράς, στο Wells Fargo Center, το πήραν οι Φιλαδέλφια 76ερς (130-103) με ένα μπαράζ τριπόντων (18/28-64,3%), ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης, οι Χιτ απάντησαν σπάζοντας την έδρα των γηπεδούχων με τη νίκη τους 113-103. Μια νίκη που σηματοδότησε δύο σημαντικά ορόσημα στις καριέρες των Σίμονς και Γουέιντ.

Ο απίθανος rookie της ομάδας από την Αριζόνα, έκανε πράγματα και θαύματα στη regular season, με 15,8 πόντους (54,5%), 8,1 ριμπάουντ και 8,2 ασίστ στα πρώτα 81 ματς της καριέρας του ως ΝΒΑερ και δίκαια θα κάνει δικό του από ότι φαίνεται το βραβείο Rookie of the Year.

Όμως ο 22χρονος Μπεν Σίμονς δεν σταμάτησε εκεί, Μπήκε με τα… χίλια και στα σαφώς πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά  play offs. Ο Αυστραλός γκαρντ μάλιστα έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης στην Ιστορία της λίγκας που πέτυχε περισσότερους από 40 πόντους και 20 ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια play off της καριέρας του. Μάλιστα έχει σαφώς βελτιωμένους μέσους όρους καθώς μετράει 20,5 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ!

Από την άλλη έχουμε τον 36χρονο Ντουέιν Γουέιντ. O Flash, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ΝΒΑ με τον τρόπο που αγωνίζονταν και τα προσόντα του. Μετράει 982 ματς στη Λίγκα (τα 174 στα play offs), ενώ παράλληλα είναι τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ (2006, 2012, 2013) και MVP των τελικών του 2006.

Στο δεύτερο και νικητήριο ματς κόντρα στους 76ερς λοιπόν, ο Γουέιντ σε μια εμφάνιση από τα παλιά, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Μαϊάμι με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής. Ο D-Wade ξεκίνησε με 7/7 σουτ εντός παιδιάς και έγινε ο παίκτης που πέτυχε τους περισσότερους πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, στην Ιστορία των Χιτ.

Πέτυχε όμως και κάτι πολύ μεγαλύτερο. Με τους 28 του πόντους μπήκε στο top 10 των σκόρερ στα play offs του ΝΒΑ, από καταβολής του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον θρυλικό Λάρι Μπερντ, με 3910 πόντους και. Εκεί που το Νο.1, είναι ο αδερφικός του φίλος ΛεΜπρόν Τζέιμς με 6187 πόντους και ο τρίτος εν ενεργεία παίκτης της 10άδας ο επίσης 36χρονος Τόνι Πάρκερ με 4016 πόντους.

Ακολουθούν βίντεο με τις ατομικές εμφανίσεις των δύο παικτών από το τελευταίο ματς τους, στη νίκη των Χιτ επί των 76ερς με 113-103.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ