Ο 40άρης ΛεΜπρόν και το «κυνήγι» του απόλυτου ρεκόρ (vid)

Ο 40άρης ΛεΜπρόν και το «κυνήγι» του απόλυτου ρεκόρ (vid)

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, προσέφερε ένα νέο σόου απέναντι στους συμπολίτες Κλίπερς

Ο χρόνος από ότι φαίνεται δεν κυλά για όλους με τον ίδιο τρόπο. Στην περίπτωση του Λεμπρόν Τζέιμς, αυτό συμβαίνει σίγουρα, καθώς διανύοντας το 38ο έτος της ηλικίας του, ο «Βασιλιάς» δείχνει πλήρως ανανεωμένος.

46 πόντους με Κλίπερς και νέο ρεκόρ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, προσέφερε ένα νέο σόου απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς, σημειώνοντας 46 πόντους και με αυτή την εμφάνιση του έγινε ο μοναδικός στην ιστορία του ΝΒΑ, που έχει βάλει 40 πόντους τουλάχιστον, σε κάθε ομάδα που αντιμετώπισε στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ρεκόρ του, είναι οι 61 που είχε σημειώσει απέναντι στους Σάρλοτ Μπόμπκατς το 2014 και οι λιγότεροι πόντοι που χρειάστηκε για να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν οι 41 πόντοι κόντρα στους Μπουλς το 2008.

Το ρεκόρ που κυνηγάει να σπάσει για να γίνει ο ‘Απόλυτος’

Αυτή τη στιγμή ο Λεμπρόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον θρυλικό Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο ‘Βασιλιάς’ έχει σημειώσει 38.210 πόντους σε 1.404 παιχνίδια, ενώ ο θηριώδης σέντερ κατέχει το ρεκόρ με 38.387 πόντους, 177 περισσότερους από τον Λεμπρόν σε 1.560 παιχνίδια. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να τον ξεπεράσει ο Λεμπρόν Τζέιμς και θα το πραγματοποιήσει σε σχεδόν 150 παιχνίδια λιγότερα.

Δεν αντικατοπτρίζεται η κατάσταση του Λεμπρόν στην πορεία των Λέικερς

Παρά την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λεμπρόν Τζέιμς, οι Λέικερς βρίσκονται στην 13η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 22 νίκες και 26 ήττες. Δύσκολα θα κατορθώσουν να βρεθούν στα playoffs, αν και απέχουν μόλις μία νίκη από το play-in τουρνουά. Ο ‘Βασιλιάς’ δεν δέχεται την απαραίτητη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, με τους μοναδικούς που φαίνεται πως είναι σε θέση να είναι συμπαραστάτες του στην δύσκολη συνέχεια των ‘Λιμνανθρώπων’ να είναι ο Άντονι Ντέιβις και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος όμως δεν παρουσιάζει την σταθερότητα που απαιτείται.

Ο κατά πολλούς Goat του ΝΒΑ, παρότι βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του, φαίνεται πως δεν έχει χάσει ούτε την ικανότητά του, ούτε την αυτοπεποίθηση του και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Η ψυχολογία του περνά από διάφορα στάδια, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στους Λέικερς, όμως δείχνει έτοιμος για ένα ακόμη σπουδαίο τελείωμα στη σεζόν.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ