Απίστευτος Γιάννης: «Αν είναι να παίζω σαν αυτόν, ας γυρίσω στην Ελλάδα»

Απίστευτος Γιάννης: «Αν είναι να παίζω σαν αυτόν, ας γυρίσω στην Ελλάδα»

Απίστευτη στιχομυθία είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πίσω στο 2015 με τον assistant coach των Μπακς, Τζος Όπενχαϊμερ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, με αμέτρητες ατομικές διακρίσεις αλλά και ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή στην κατοχή του, ενώ είναι και εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό.

Για να γίνει όμως αυτό που είναι σήμερα, ο Greek Freak πέρασε από πολλά στάδια προπονήσεων και βελτίωσης των αδύναμων σημείων του παιχνιδιού του, σωματικά, τεχνικά αλλά και πνευματικά.

Το βιβλίο που έχει εκδώσει η Μιριν Φέιντερ με τίτλο «The Improbable Rise of an NBA MVP», ρίχνει φως σε όλη τη διαδρομή αυτή και δίνει στη δημοσιότητα συμβάντα, ατάκες, αντιδράσεις ή στιχομυθίες που συζητιούνται.

Μια από αυτές, είναι και η στιχομυθία που συνέβη κάποια στιγμή στο 2015. Τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον assistant coach των Μπακς, Τζος Όπενχαϊμερ, συζητούσαν για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του Γιάννη, με τον Αμερικανό να του θέτει ως πρότυπο τον Νικολά Μπατούμ, παίκτη με πολύχρονη καριέρα στη Λίγκα και αξιοπρεπή πορεία… «Βλέπεις τον Μπατούμ; Παρακολούθησε τον. Πραγματικά παρακολούθησέ τον. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Αν δουλέψεις πολύ σκληρά, μπορεί να είσαι σε θέση να γίνεις ένας παίκτης τύπου Μπατούμ».

Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ: «Κόουτς, αν γίνω σαν τον Μπατούμ, θα γυρίσω στην Ελλάδα». Ενδεικτικό της αυτοπεποίθησης που είχε και συνεχίζει να έχει ο Γιάννης αλλά και το πόσο έξω ήταν η εκτίμηση του Όπενχαϊμερ για το… ταβάνι του Γιάννη.

Για την ιστορία, ο 34χρονος πλέον Νικολά Μπατούμ, βρίσκεται στην 15η του σεζόν στη Λίγκα, έχοντας περάσει από τους Μπλέιζερς, Χόρνετς και Κλίπερς κατά σειρά, σε μια καριέρα που αριθμεί 985 παιχνίδια, με 10.7 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ μέσο όρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ