Το μαγικό «14» που ψάχνει ο Γιάννης για την επική ανατροπή

Το μαγικό «14» που ψάχνει ο Γιάννης για την επική ανατροπή

Ενα μικρό θαύμα αναζητά ο Γιάννης για την πρόκριση στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας.

Στα σχοινιά οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αδιανόητη εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ χάρισε το ροζ φύλλο του αγώνα στους Χιτ, που έχουν πλέον… match point. Μόλις μια νίκη απέχουν από το να στείλουν για διακοπές το Μιλγουόκι.

Ουσιαστικά, Μπακς και Γιάννης αναζητούν ένα θαύμα. Με το Μαϊάμι να βρίσκεται μπροστά με 3-1 σκορ, το έργο των «Ελαφιών» είναι πλέον κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τρίτη μάχη στο Ρέντη για το προβάδισμα…τίτλου!

Οι πρωταθλητές του 2021 καλούνται να φέρουν… τούμπα τη σειρά από το 1-3, κάτι που έχουν πετύχει μόλις 13 ομάδες στα χρονικά των playoffs του ΝΒΑ. Μάλιστα, οι τέσσερις από αυτές τις ομάδες έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην ιστορία του NBA, οι ομάδες που προηγήθηκαν με 3-1 προκρίθηκαν ή κατέκτησαν τον τίτλο σε ποσοστό 95,2% (!), συνολικά 258 φορές σε 271 περιπτώσεις. Με λίγα λόγια, οι Μπακς θα κυνηγήσουν να γίνουν μόλις η 14η εξαίρεση στον κανόνα.

Τελευταία ομάδα που κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3, ήταν οι Νάγκετς. Το 2020, το Ντένβερ έκανε back-to-back ανατροπές από 1-3, στον πρώτο γύρο απέναντι στους Τζαζ και στον δεύτερο απέναντι στους Κλίπερς, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό στους τελικούς της Δύσης από τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς με 4-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ