O Playoff Jimmy (Μπάτλερ) στρίμωξε άγρια τους Μπακς, την πιο ακατάλληλη στιγμή

O Playoff Jimmy (Μπάτλερ) στρίμωξε άγρια τους Μπακς, την πιο ακατάλληλη στιγμή

Ο Μπάτλερ, η τέταρτη καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος στην ιστορία των playoffs και ο Γιάννης στα… σχοινιά.

Ξεκίνησε με 22 πόντους στην πρώτη περίοδο. Τελείωσε με 20 στην τέταρτη και καθοριστική όπου τα πάνω ήρθαν… κάτω. Ενδιάμεσα φούσκωσε έναν λογαριασμό που τον έκανε τον πρώτο στην ιστορία ενός franchise όπως οι Χιτ που έβαλε 50+ σε ματς playoffs. Ακριβώς 56 σε ένα ανεπανάληπτο one man show. Εκεί που δεν έφτασαν ποτέ κάποιοι σαν τον ΛεΜπρον και τον Γουέιντ.

Πώς να μην παραμιλά λοιπόν από τα ξημερώματα ο μπασκετικός πλανήτης για χάρη του Τζίμι Μπάτλερ; Και πώς να μην σκέφτεται ο καθένας –απολύτως δικαιολογημένα- ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται πλέον μπροστά από το πιο μεγάλο κάζο της αυτοκρατορίας του στο Μιλγουόκι.

Διαβάστε επίσης: Οι παίκτες της Φενέρ έσπασαν πιάτα σε ταβέρνα πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό (vid)

Τερμάτισαν πρώτοι σε ολόκληρο το NBA οι Μπακς. Ήταν ανάμεσα στα δύο-τρία μεγάλα φαβορί για το δαχτυλίδι πριν από το τζάμπολ. Πλέον ψάχνουν ένα μικρό θαύμα: Θέλουν τρεις νίκες στη σειρά για να γυρίσουν το 1-3 σε 4-3 και να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο της πρόκρισης στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Και το χειρότερο, είναι πως τις ψάχνουν την πιο ακατάλληλη στιγμή. Με τον Γιάννη να υποφέρει από τους πόνους στη μέση (με αυτούς έκανε triple double τα ξημερώματα) και όλους τους υπόλοιπους –ίσως εξαίρεση να αποτελεί μόνο ο Μπρουκ Λόπες- να μοιάζουν υπνωτισμένοι από τον Playoff Jimmy που στα πρώτα τέσσερα ματς της σειράς οργιάζει: 36,5 πόντοι- 5,5 ριμπάουντ-5 ασίστ- 62,8% εντός πεδιάς- 52,9% τρίποντο.

Το Μαϊάμι έχασε μέσα στη σειρά –για ολόκληρη την σεζόν- τον Τάιλερ Χίρο (game 1) και τον Βίκτορ Ολαντίπο (game 3). Έχει με το ζόρι ένα rotation 8-9, πατά σε ένα γέρικο σκαρί rotation. Είναι όμως ο λάθος αντίπαλος για να τα βάλεις μαζί του στα playoffs. Γιατί τότε ο Μπάτλερ σεληνιάζεται παίζοντας σαν τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2020 στη φούσκα του Ορλάντο, ο Μπάτλερ οδήγησε τους Χιτ στον τελικό βάζοντας μια 40αρα στους Μπακς (τους απέκλεισαν στους ημιτελικούς της Ανατολής), και μια με τους Λέικερς (που πήραν και το τρόπαιο στα 6 ματς). Πέρσι τους οδήγησε στους τελικούς της Ανατολής βάζοντας 45 στους Χοκς, 40 στους Σίξερς και 41 και 47 στους Σέλτικς στην καταπληκτική σειρά που η Βοστώνη επικράτησε με 4-3.

Χθες πέτυχε την 4η μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος σε μια νύχτα playoffs στο ΝΒΑ (το ρεκόρ το κρατά ακόμη ο Μάικλ Τζόρνταν με 63). Πώς να μην του κολλήσει λοιπόν το νέο του παρατσούκλι: Playoff Jimmy

Για την ιστορία; Προφανώς έχει ξαναγίνει σε best of seven να επικρατήσει το Νο 8 της κατάταξης του Νο 1: Το έκαναν οι Γουόριορς το 2007 (4-3 το Ντάλας του Ντιρκ Νοβίτσκι), οι Γκρίζλις το 2011 ((4-2 τους Σπερς του μεγάλου Πόποβιτς), οι Σίξερς το 2012 (4-2 τους Μπουλς στη σειρά που τραυματίστηκε ο Ντέρικ Ρόουζ). Δεν παύει όμως να μοιάζει με θαύμα… θαυμάτων.

Επόμενο ραντεβού; Ξημερώματα Πέμπτης στο Μιλγουόκι (04.30). «Πρέπει να πάμε σπίτι και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια. Πρέπει να πάμε στο Μιλγουόκι και να κερδίσουμε. Η ζωή δεν είναι περίπλοκη. Αυτό πρέπει να πάμε να κάνουμε» είπε ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θέλοντας να δείξει ψύχραιμος. Η ψυχούλα του, το ξέρει όμως του πολύπειρου τεχνικού. Ένας τέτοιος αποκλεισμός ενδεχομένως θα σηματοδοτήσει πολύ μεγάλες αλλαγές σε ένα franchise που ίσως τελικά να μην εκμεταλλεύεται όσο πρέπει το προνόμιο να διαθέτει τον Γιάννη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ