Ο Εμπίντ, ο Χάρντεν και το ματς του αιώνα για τη Φιλαδέλφεια (vids)

Ο Εμπίντ, ο Χάρντεν και το ματς του αιώνα για τη Φιλαδέλφεια (vids)

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς βρίσκονται μια νίκη μακριά από τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, για πρώτη φορά από το 2001, όπου και έφτασαν μέχρι τους τελικούς του NBA, με ηγέτη τον Άλεν Άιβερσον.

Ραντεβού με την ιστορία έχουν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/05, 02:30) έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση για τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA, για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και την εποχή του Άλεν Άιβερσον.

Η ομάδα του Τζέιμς Χάρντεν και του MVP της κανονικής περιόδου, Τζοέλ Εμπίντ, υποδέχεται τους Μπόστον Σέλτικς, με τη σειρά να βρίσκεται στο 3-2 υπέρ της ομάδας της Φιλαδέλφειας, μετά και την πολύ μεγάλη νίκη στη Βοστώνη πριν από δύο βράδια με 115-103. Ο Εμπίντ οδήγησε την ομάδα του στο «διπλό» σκοράροντας 33 πόντους ενώ ο Ταϊρίς Μάξει πρόσθεσε 30.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Σαμασέκου, η απόπειρα του Μίτσελ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η απλή μέθοδος των τριών (χαφ) που ήρθε αργά…

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευκαιρία των Σίξερς να βρεθούν στους τελικούς της Ανατολής εδώ και πολλά χρόνια, καθώς τις περισσότερες φορές το εμπόδιο των ημιτελικών στάθηκε ανυπέρβλητο. Το 2019 και το 2022 κόντρα σε Ράπτορς και Χιτ αντίστοιχα είχαν γνωρίσει βαριές ήττες στα Game 5 των ημιτελικών, ωστόσο αυτήν τη φορά η παρέα του MVP και του «Μούσια» ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και «άλωσαν» την έδρα των περσινών φιναλίστ της λίγκας, που πλέον έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό. Αφού έχασαν το προβάδισμα με 2-1, οι Σέλτικς πρέπει τώρα να βρουν έναν τρόπο να πάρουν μια τεράστια νίκη για να πάνε τη σειρά πίσω στη Βοστώνη για το Game 7.

Ο Εμπίντ, ο οποίος είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς εξαιτίας τραυματισμού, στα επόμενα 4 μετράει 28 πόντους ανά αγώνα, έχοντας τρεις 30άρες (30, 34 και 33), ενώ τεράστια μέχρι στιγμής είναι και η συνεισφορά του Τζέιμς Χάρντεν στη σειρά, καθώς ο «Μούσιας» έκανε εξωπραγματικές εμφανίσεις στα Game 1 και Game 4 με 45 και 42 πόντους αντίστοιχα, ενώ και στις δύο αυτές νίκες της ομάδας του ήταν εκείνος που πέτυχε τα νικητήρια καλάθια.

Έτσι οι Σίξερς θα παλέψουν για την πρόκρισή τους στους τελικούς της περιφέρειας, με μεγάλες πιθανότητες έχοντας και το παιχνίδι στην έδρα τους, για πρώτη φορά από το 2001 και την ομάδα του Άλεν Άιβερσον. Τότε με ηγέτη τον «Answer» η Φιλαδέλφεια επικράτησε με 4-3 σε μια φοβερή σειρά των Μιλγουόκι Μπακς και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του NBA, όπου και ηττήθηκε με 4-1 από τους Λέικερς, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 1-0, για να κατακτήσουν οι Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ