Ολυμπιακός: Ο Σαμασέκου, η απόπειρα του Μίτσελ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η απλή μέθοδος των τριών (χαφ) που ήρθε αργά…

Ολυμπιακός: Ο Σαμασέκου, η απόπειρα του Μίτσελ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η απλή μέθοδος των τριών (χαφ) που ήρθε αργά…

Ο Ολυμπιακός άλλαξε στο φινάλε των playoffs, και κρατά την ίδια μέθοδο στον δρόμο για την Τούμπα.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, διαπιστώνεις ότι το έκανε και ο Μίτσελ τρεις μήνες πριν. Για μια και μοναδική φορά. Και δυστυχώς στο λάθος παιχνίδι: Στον 3-0 ημιτελικό από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε εμπιστευθεί εκείνο το βράδυ ο Ισπανός τον Ντιαντιέ Σαμασέκου πλάι στον Γιαν Εμβιλά και τον Ινμπόμ Χουάνγκ σε ένα τρίγωνο στη μεσαία γραμμή.

Ο Αφρικανός όμως ήταν ο αυτόχειρας το 2-0 με εκείνο το απίθανο αυτογκόλ με το κεφάλι. Ο Σωκράτης και ο Βρουσάι είχαν κάνει μισό-μισό το μεγάλο λάθος του 1-0, ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε δύο δοκάρια κλπ. Μια μικρή καταστροφή, στην πιο βαριά ήττα της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Η περίπτωση Φαριόλι, η παρουσία στο ντέρμπι, η συζήτηση και η επιλογή του Ολυμπιακού

Δεν επέλεξε ποτέ ο Ισπανός κάτι αντίστοιχο στη μεσαία του γραμμή. Συνέχισε να μετρά… δεκάρια σε αυτή την δύσκολη πίστα της ταυτόχρονης παρουσίας Φορτούνη, Μπιέλ και Χάμες και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Όπως γνωστό είναι και ότι τον Σαμασέκου ξανά σε αντίστοιχο σχήμα τον εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο ο Ζοσέ Ανιγκό και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο: Στο πρόσφατο 0-0 με την Ένωση. Εκεί όπου κέρδισε το δικαίωμα να το συνεχίσει κόντρα στον Παναθηναϊκό και προφανώς να… πιάνει από εκεί την ιδέα του για την Κυριακή εν όψει Τούμπας. Για το τελευταίο, κρίσιμο, ματς της χρονιάς στο οποίο αν ο Ολυμπιακός δεν δεχθεί γκολ αυτομάτως θα διατηρήσει και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα…

Φυσικά ο 62χρονος δεν… ανακάλυψε την Αμερική πατώντας στο 4-3-3 format. Όταν όμως μια ολόκληρη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, προσπαθούσαν να αποδείξουν πως όλοι οι καλοί (μεσοεπιθετικοί) χωράνε δεκάρια, είναι λογικό η διαφοροποίηση αυτή να προκαλεί και το μάτι και μια νέα συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός την Δευτέρα στο άδειο Καραϊσκάκη βρέθηκε στο ημίχρονο με 8-1 τελικές στην πλάτη σε μια παρτίδα που προαναγγελιακά αναζητούσε νίκη και μόνο νίκη: Ήθελε να επιτεθεί, αλλά δεν μπορούσε μιας και ο Ολυμπιακός κάλυψε ιδανικά τα μεσοδιαστήματα και έκλεισε την πόρτα του transition. Μια δουλειά που εύκολά καταλαβαίνει κάθε παρατηρητής ότι προέκυψε με τον παίκτη παραπάνω στα μισά του γηπέδου.

To ίδιο πάνω-κάτω και στο 0-0 με την ΑΕΚ με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν την κατοχή, αλλά μην ξέρουν τι να την κάνουν. Και κάπως έτσι; Μάλλον δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερη φαντασία για να συντονισθεί με το αυτονόητο. Με την αίσθηση πως η συνταγή θα παραμείνει στη θέση της και για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Για μια παρτίδα που ο Ολυμπιακός κάνει τη δουλειά του για την 3η θέση της κατάταξης με δύο αποτελέσματα. Είναι στο +3 από τον ΠΑΟΚ. Του κάνει η νίκη φυσικά, του κάνει και η ισοπαλία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ