Στους τρεις μειώθηκαν οι υποψήφιοι για τον πάγκο τους Μπακς

Στους τρεις μειώθηκαν οι υποψήφιοι για τον πάγκο τους Μπακς

Από μια τελική τριάδα καλούνται οι Μπακς να επιλέξουν τον επόμενο προπονητή που θα οδηγήσει τον Γιάννη Αντετοκούνπο και τους συμπαίκτες του σε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Από την επόμενη σχεδόν μέρα, μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ στον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αποτέλεσε παρελθόν και η αναζήτηση του νέου head coach των Ελαφιών ξεκίνησε.

Πλήθος ονομάτων… παρέλασαν ως υποψήφιοι στόχοι, αλλά όπως αναφέρει μέσω tweet ο πάντα έγκυρος σε θέματα της Λίγκας, Άντριαν Βονιαρόφσκι, οι ιθύνοντες των Μπακς έχοντας εξετάσει βιογραφικά, υποσχόμενα project και οικονομικές λεπτομέρειες όλων των υποψηφίων, κατέληξαν σε μια τελική τριάδα προπονητών.

Διαβάστε επίσης: Τσιμίκας: Πλάνταξε στο κλάμα στο τελευταίο φετινό ματς της Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» (vid)

Ένας από αυτούς είναι ο Νικ Νερς. Ο 55χρονος αν και προπονεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η εμπειρία του από ομάδες ΝΒΑ ξεκινά μόλις το 2018, όταν και ανέλαβε τους Τορόντο Ράπτορς, στους οποίους βρίσκεται μέχρι και σήμερα, κατακτώντας στην πορεία ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ (2019), ενώ βραβεύτηκε και ως Προπονητής της Χρονιάς το 2020.

Ο Κένι Άτκινσον είναι και αυτός στη λίστα. Ο 55χρονος προπονητής μπορεί να βρίσκεται στη Λίγκα από το 2008, έχει όμως ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Από τα 15 αυτά χρόνια στους πάγκους, μόλις τα 4 από αυτά ήταν πρώτος προπονητής, την περίοδο 2016-2020 στους Μπρούκλιν Νετς. Όλα τα υπόλοιπα εργαζόταν ως assistant coach κατά σειρά σε Νιού Γιόρκ Νικς, Ατλάντα Χοκς, Λος Αντζελες Κλίπερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στους οποίους βρίσκεται μέχρι και τη φετινή σεζόν.

Η λίστα αυτή κλείνει με τον Άντριαν Γκρίφιν. Έχει ένα κοινό στοιχείο με τον Άτκινσον καθώς σε όλη του την προπονητική καριέρα έχει διατελέσει assistant coach, με μηδενική εμπειρία ως πρώτος προπονητής. Ωστόσο έχει ξαναδουλέψει στους Μπακς την περίοδο 2008-2010 σαν assistant coach, πριν εργαστεί κατά σειρά σε Σικάγο Μπουλς, Ορλάντο Μάτζικ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Τορόντο Ράπτορς στους οποίους βρίσκεται  μέχρι και σήμερα, υπό μάλιστα τον επίσης υποψήφιο Νικ Νερς!

 

Photo credits: clutchpoints.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ