Έιντριαν Γκρίφιν: «Μίλησα με τον Αντετοκούνμπο, είναι παθιασμένος για δεύτερο πρωτάθλημα»

Έιντριαν Γκρίφιν: «Μίλησα με τον Αντετοκούνμπο, είναι παθιασμένος για δεύτερο πρωτάθλημα»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την «πείνα» του για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και τη φιλοσοφία του μίλησε μεταξύ άλλων στην παρουσίασή του ο νέος προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν.

Οι Μιλγουόκι Μπακς παρουσίασαν με κάθε επισημότητα τον νέο προπονητή της ομάδας, Έιντριαν Γκρίφιν.

Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του, τα «Ελάφια» παρουσίασαν τον νέο τεχνικό της ομάδας, με τον Γκρίφιν να πραγματοποιεί τις πρώτες του δηλώσεις και να μιλάει μεταξύ άλλων για τη φιλοσοφία του, τον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι Μπακς, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι πεινασμένος για την κατάκτηση ενός δεύτερου πρωταθλήματος με την ομάδα του Μιλγουόκι.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Όσα είπε ο Γκρίφιν:

«Περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτή την ευκαιρία. Ευχαριστώ την ιδιοκτησία και τον GM για την εμπιστοσύνη, ελπίζω να μη σας απογοητεύσω. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μίλησα με αρκετούς παίκτες, κάποιοι βρίσκονται εδώ, είναι ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε. Προετοιμαζόμουν γι’ αυτή την ευκαιρία σε όλη μου την καριέρα. Η προετοιμασία δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Έπαιξα με σπουδαίους παίκτες, με προπόνησαν σπουδαίοι προπονητές, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Πιστεύω πολύ στην προετοιμασία, είχα σπουδαίους μέντορες. Περίμενα 15 χρόνια γι’ αυτή τη δουλειά. Άξιζε όλο αυτό.

Ένα από αυτά για τα οποία μιλήσαμε, ήταν η κουλτούρα. Υπάρχουν θεμέλια, υπάρχει σπουδαίο ταλέντο σε αυτή την ομάδα, πρέπει να χτίσουμε. Θα προσφέρω την εμπειρία μου στον οργανισμό, έχουμε μία τεράστια ευκαιρία μπροστά μας. Έχουμε υψηλές προσδοκίες, αλλά όλα θα ξεκινήσουν από τη δουλειά. Ξέρω την αξία της σκληρής δουλειάς και αυτό θα κάνουμε από την πρώτη ημέρα. Είδα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ταπεινό αλλά και σούπερ παθιασμένο για να πάρει δεύτερο πρωτάθλημα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με όλους τους παίκτες. Θέλουμε να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές, όμως η άμυνα κερδίζει την επίθεση. Θα πιέσουμε τη μπάλα, θα πιέσουμε τη μπάλα, θα έχουμε προσαρμογές, επιθετικά θα βρούμε τρόπο για να εκμεταλλευθούμε το ταλέντο μας. Θα κάνουμε τον αντίπαλο να πληρώσει όταν βάζει δύο και τρία κορμιά σε έναν παίκτη μας. Θέλουμε υψηλό ποσοστό στη ρακέτα, θα έχουμε τρίποντα που θα βγουν από την ομαδική δουλειά. Είμαι ενθουσιασμένος για τη δουλειά που θα κάνουμε.

Αντιμετώπισα τους Μπακς για πολλά χρόνια, δεν κοιμόμουν πολύ τα βράδια πριν από τους αγώνες μας. Ξέρω πως θα μας αντιμετωπίσουν, διότι έτσι δούλευα κι εγώ. Πρέπει να βρούμε τις απαντήσεις σε όλα. Δουλεύουμε ήδη για να δημιουργήσουμε το σωστό σταφ, έχουμε πολλές σπουδαίες συζητήσεις για να βρούμε τα σωστά άτομα. Με ενδιαφέρουν οι καλοί χαρακτήρες και οι δημιουργικοί άνθρωποι. Θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπέσιαλ.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες από τις συζητήσεις μου με τον Γιάννη. Είναι ταπεινός και πεινασμένος. Έχουμε τις ίδιες αξίες και θα είναι διασκεδαστική η συνεργασία μας. Ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, έχουμε κι άλλους καταπληκτικούς αθλητές που σε άλλες ομάδες θα ήταν νούμερο 1. Με τον Αντετοκούνμπο, από την εμπειρία μου από συνεργασία με MVPs όπως ο Ρόουζ, ο Γουέστμπρουκ και ο Λέοναρντ, υπάρχει ένα κοινό. Όλοι τους θέλουν να γίνονται καλύτεροι, να βελτιώνουν το παιχνίδι τους. Είναι όλοι τους καταπληκτικοί στο να ακούν. Θυμάμαι ότι στο Τορόντο έπρεπε να κάνει πολλά για την ομάδα ο Λέοναρντ, έπρεπε να τρέχει παντού στην άμυνα, ήμουν διστακτικός στο να του τα εξηγήσω και μου είπε «πες μου τι πρέπει να κάνω και θα το κάνω». Εξεπλάγην! Παίκτες σαν τον Γιάννη, θέλουν να τους προπονείς. Μου το ξεκαθάρισε αυτό. Είναι πολύ ανοιχτός σε αυτό.

Μου αρέσει να μαθαίνω, δούλεψα πολλά χρόνια γι’ αυτή την ημέρα, δούλεψα πολλά χρόνια με αξιόλογους προπονητές. Έχω σπουδαίους ανθρώπους γύρω μου, είμαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβω ότι δεν έχω απαντήσεις σε όλα, ότι κάποιος εδώ μέσα μπορεί να έχει τη σωστή απάντηση. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ από την πρώτη ημέρα. Οι σχέσεις είναι ό,τι πιο σημαντικό, έτσι το βλέπω και έτσι δουλεύω μέχρι σήμερα. Οι παίκτες θέλουν να είσαι σκληρός μαζί τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ