Νίκολα Γιόκιτς: Ένας μπασκετικός… Φρανκενστάιν (pic/vids)

Νίκολα Γιόκιτς: Ένας μπασκετικός… Φρανκενστάιν (pic/vids)

Το μπασκετικό φαινόμενο «Νίκολα Γιόκιτς» προσπάθησε να εξηγήσει με πολύ έξυπνο τρόπο ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον, λέγοντας πως συνδυάζει στοιχεία από τους καλύτερους στο είδος τους στο ΝΒΑ.

Για τον Νίκολα Γιόκιτς έχουν γραφτεί τα πάντα τις τελευταίες ημέρες. Απόλυτος πρωταγωνιστής των Ντένβερ Νάγκετς στην regular season αλλά και στα playoffs του ΝΒΑ, σε μια πορεία που σταμάτησε στην κατάκτηση του Τίτλου, με τον ίδιο πέρα για πέρα δίκαια να παίρνει και τον τίτλο του MVP των Τελικών.

Σε μια πολύ εύστοχη προσπάθειά του να εξηγήσει τα όσα έκανε φέτος ο Γιόκιτς στο παρκέ, προχώρησε ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον. O 42χρονος πρώην πλέον μπασκετμπολίστας, είχε μια πολύ γεμάτη καριέρα στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε για 17 σεζόν, έχοντας 1128 ματς για λογαριασμό 8 διαφορετικών ομάδων κατακτώντας μάλιστα και ένα πρωτάθλημα με τους Καβαλίερς το 2016.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τα τηλεοπτικά της Super League: Κλείνει deal ο Παναθηναϊκός – Τι συμβαίνει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ…

To 2017-2018, στην τελευταία χρονιά της καριέρας του, αγωνίστηκε για τους Ντένβερ Νάγκετς, έχοντας την ευκαιρία να ζήσει για μια σεζόν τον Γιόκιτς σε ματς και προπονήσεις, έστω και πριν την… εκτόξευσή του Σέρβου.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζέφερσον για τον 28χρονο φόργουορντ σε εκπομπή του ESPN, με τα σχετικά βίντεο να βρίσκονται στα σχόλια κάτω από του tweet του Αμερικανού σχολιαστή πλέον:

«Ο Κέβιν Ντουράντ είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ της ιστορίας. Και ο Νίκολα Γιόκιτς, με όλο το σεβασμό, δεν είχε τον χώρο που είχαν Κάρι και Τόμπσον. Αυτοί οι 30 πόντοι ανά παιχνίδι είναι πολύ εντυπωσιακοί. Για τις ασίστ του… Ο Μάτζικ Τζόνσον στους πρώτους του τελικούς μοίραζε 9.4 και ο Γιόκιτς 9.5. Ο Τιμ Ντάνκαν δίπλα στον Ρόμπινσον μάζεψε 11.5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ο Γιόκιτς πήρε 13.5.

Να μιλήσουμε για το ποσοστό του από το τρίποντο του; Εννοείται ότι η ποσότητα των σουτ διαφέρει κατά πολύ, αλλά κοιτάζοντας το ποσοστό όταν η μπάλα είναι στον αέρα μετρά 46.1%.

Είναι ο Κέβιν Ντουράντ που σκοράρει. Είναι ο Μάτζικ Τζόνσον που μοιράζει ασίστ. Είναι ο Τιμ Ντάνκαν στο ζωγραφιστό και εκτός αυτών σουτάρει καλύτερα από έναν τύπο όπως ο Στεφ Κάρι. Είναι ο Γιάννης στο αμυντικό κομμάτι. Δεν λέω ότι μπλοκάρει τα σουτ, ή κάνει όλα όσα έκανε ο Γιάννης, αλλά τα νούμερα είναι εκεί και δεν λένε ψέματα».

Photo credits: nbaanalysis.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ