Γουεμπανιάμα: «Νιώθω ότι ανήκω εδώ»

Γουεμπανιάμα: «Νιώθω ότι ανήκω εδώ»

Σαν στο... σπίτι του νιώθει ο νέος άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

«Νιώθω ότι ανήκω εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, αναφερόμενος στους Σαν Αντόνιο Σπερς, που τον ανέδειξαν στην πρώτη θέση του ντραφτ στο ΝΒΑ, αλλά και στους κατοίκους της πόλης που τον υποδέχθηκαν σαν… ροκ σταρ.

Διαβάστε επίσης: Το όνειρο της αυτοδυναμίας

«Είχα πολλές συγκινήσεις, αλλά και πολλά πολλά να κάνω. Αμέσως μετά το ντραφτ, είχα δύο ώρες χρόνο για τα μέσα ενημέρωσης και μετά το γιόρτασα με την οικογένειά μου. Η συγκίνηση, λοιπόν ήταν μεγάλη, αλλά οι τελευταίες 72 ώρες ήταν πολύ κουραστικές», επεσήμανε ο νεαρός άσος και πρόσθεσε: «Απολαμβάνω πραγματικά την στιγμή. Ολοι κάνουν τέλεια δουλειά γύρω μου, όλοι κάνουν το καλύτερό τους, έτσι νιώθω υπέροχα. Και όπου κι αν πήγα με υποδέχθηκαν θερμά. Δεν περίμενα τόσο πολύ κόσμο όταν έφθασα. Ηταν μια απολαυστική στιγμή. Και αυτό είναι το θέμα. Με κάνει χαρούμενο».

Οπως αποκάλυψε ο Γάλλος σέντερ, δείπνησε με τους Ντάνκαν, Ρόμπινσον και Τζινόμπιλι: «Η Παρασκευή ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές βραδιές της ζωής μου, έμαθα πολλά πράγματα σε δύο ώρες. Είναι εξαιρετικά καθησυχαστικό να γνωρίζεις ότι αυτοί οι τύποι εξακολουθούν να ζουν στο Σαν Αντόνιο, εξακολουθούν να έλκονται γύρω από το κλαμπ, έχουν διατηρήσει μια σχέση με το franchise. Για εμένα, είναι παρηγοριά να ξέρω ότι υπάρχουν θρύλοι, όχι μόνο του συλλόγου αλλά και του NBA, που είναι εκεί για να με βοηθήσουν και δεν θα με αφήσουν να κάνω τα ίδια λάθη δύο φορές. Για έναν πρωτάρη αυτό είναι τεράστιο. Ο Τιμ Ντάνκαν, μου είπε ότι όταν ήλθε εδώ, έπρεπε απλώς να κοιτάξει τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και τον Σον Ελιοτ και να ακολουθήσει τον δρόμο τους. Και ήξερε ότι ήταν σε καλά χέρια».

Οσον αφορά στους Γάλλους που έχουν συνδέσει την καριέρα τους με τους Σπερς, ο Γουμπανιαμά, τόνισε: «Είναι ένα πλεονέκτημα, γιατί έχω καλές σχέσεις με αυτούς τους Γάλλους που έχουν σημαδέψει την Ιστορία των Σπερς. Μπορώ να πάω να τους δω εάν χρειαστεί. Ειλικρινά, δεν υπάρχει επιπλέον βάρος».

Μιλώντας για την προσαρμογή του στο ΝΒΑ, ο άσος των «σπιρουνιών», σχολίασε: «Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την γνώμη μου είναι το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζονται οι παίκτες εδώ. Τους φροντίζουν τόσο καλά, όλα γίνονται για την πρόοδό τους και την εξέλιξή τους. Το παιχνίδι μου θα πρέπει να βελτιωθεί. Να προσαρμοσθώ λίγο, ναι, αλλά αυτό που κάνω στο ΝΒΑ είναι αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο».

Αναφερόμενος στους προσωπικούς στόχους, ο Γουεμπανιαμά, επεσήμανε: «Θέλω να κάνω εντύπωση, μέσω της απόδοσης και της ομαλής εξέλιξης των πραγμάτων. Περιμένω να παίξω τους πρώτους μου αγώνες, να περάσω περισσότερο χρόνο στο ΝΒΑ, πριν θέσω ξεκάθαρους στόχους. Είναι κάτι που γίνεται και που θα κάνω ημέρα με την ημέρα. Οι πρώτες ώρες εδώ με έκαναν να θέλω να ζήσω εδώ για πολύ καιρό. Ωστόσο, η πίστη είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Οπότε, δεν ξέρω τι θα επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά η ιδέα μου είναι να παίξω εδώ για πολύ καιρό. Νιώθω ότι ανήκω εδώ. Από τότε που έφθασα, έχω δει μόνο ευγνώμονες ανθρώπους και ξαφνικά είναι εύκολο να εγκλιματισθείς όταν ήδη σε εκτιμούν. Έχω πολλά να κάνω, αλλά είναι εντάξει. Όλα θα μπουν στο πρόγραμμα. Έχω σπίτια να επισκεφθώ για να εγκατασταθώ άνετα στην πόλη. Πρέπει να πάω στην Nike στο Πόρτλαντ. Τον τελευταίο καιρό, είχα τόσα πολλά να κάνω εκτός γηπέδου, με τα μέσα για παράδειγμα, που πρέπει να επικεντρωθώ ξανά στην προπόνηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ