Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Τέρενς Ντέιβις που βρίσκεται στο… μπλοκάκι του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Τέρενς Ντέιβις που βρίσκεται στο… μπλοκάκι του Μπαρτζώκα

Η απίστευτη ιστορία του Τέρενς Ντέιβις μέχρι το ΝΒΑ και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για να τον φέρει στην Ευρώπη.

«Bet on yourself», δηλαδή «πόνταρε στον εαυτό σου». Αυτό είναι το μότο του σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Φρεντ Βαν Βλιτ. Ενός παίκτη που έφτασε από undrafted το 2016, στο να υπογράψει τριετές συμβόλαιο ύψους 128 εκατ. δολαρίων με την ομάδα του Τέξας. Ενός παίκτη που έγινε η έμπνευση για τον Τέρενς Ντέιβις ΙΙ.

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για τη θέση «2». Οι επιλογές του στο ΝΒΑ είναι πλέον περιορισμένες και η «πόρτα» της Ευρώπης είναι ανοιχτή. Ο Ντέιβις έκανε ό,τι ακριβώς κι ο Βαν Βλιτ. Πίστεψε στον εαυτό του και κατάφερε να βρεθεί στον μαγικό κόσμο. Όμως ο τρόπος που το έκανε είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Πλέον βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, να κυνηγήσει ξανά μια θέση στο ΝΒΑ σε κάποια ομάδα ή να πάρει το ρίσκο και να περάσει τον Ατλαντικό; Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα καριέρα του ο Ντέιβις μπορεί κάλλιστα να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο και να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο. Άλλωστε ποτέ δεν του άρεσαν τα εύκολα. Πάντα θέλει να αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Το τι θα γίνει θα το μάθουμε σύντομα.

Το ταλέντο του Ντέιβις στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Ο Ντέιβις βρέθηκε στο λύκειο «Southaven» του Μισσισσίπι. Το ταλέντο του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο ήταν δεδομένο. Τα μακριά του χέρια και το ύψος του που έφτανε το 1.90 τον βοήθησε να χτίσει το όνομά του. Φτάνοντας στο τέλος τού λυκείου δέχθηκε υποτροφίες από… 20 Κολέγια!

Παράλληλα ο Αμερικανός είχε δοκιμάσει την τύχη του και στο μπάσκετ. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και σίγουρα όχι στο επίπεδο που έπαιζε αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή του. Ο πατέρας του τού είχε πει πως θα ήταν μεγάλη πρόκληση για εκείνον να διαλέξει το μπάσκετ. Άλλο που δεν ήθελε και αποφάσισε να πάει στο «Ole Miss» για τέσσερα χρόνια (2015-19) και να δοκιμάσει την τύχη του με την «σπυριάρα».

Η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη, παίζοντας ελάχιστα, ή και καθόλου. Όμως αυτό τον πείσμωσε περισσότερο και από τη δεύτερη σεζόν του έφτασε να είναι βασικός στην ομάδα και να κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις. Προς το τέλος του Κολεγίου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ και κάπου εκεί ξεκινά η… τρέλα.

«Μη με επιλέξετε»

Ο Ντέιβις είχε βρεθεί στα προσχέδια των draft σχεδόν σε όλα τα μεγάλα σάιτ αναλυτών στις ΗΠΑ. Προοριζόταν να επιλεγεί στις αρχές του δεύτερου γύρου ή στα μέσα αυτού. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Συνήθως οι αθλητές που επιλέγονται στον δεύτερο γύρο δεν λαμβάνουν εγγυημένα συμβόλαια, κάτι που εκείνος επιθυμούσε. Έτσι φρόντισε να γνωστοποιήσει σε όλες τις ομάδες που τον ήθελαν να… μην τον επιλέξουν!

Κι όμως. Ο Ντέιβις αρνήθηκε μια στιγμή που χιλιάδες παιδιά έχουν ονειρευτεί. Να ακούσει το όνομά του στη διαδικασία. Πίστευε πως άξιζε πολύ παραπάνω και αμέσως πόνταρε στον εαυτό του. Οι Ντένβερ Νάγκετς του έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Summer League, όπου και εντυπωσίασε. Πείθοντας έτσι τους Τορόντο Ράπτορς να τον υπογράψουν με εγγυημένο συμβόλαιο παρά το ενδιαφέρον ομάδων που στόχευαν ακόμα και στον τίτλο. Οι Καναδοί είχαν χάσει τους Λέοναρντ και Γκριν, οπότε θα έβρισκε χρόνο στην περιφέρεια.

Τα ταξίδι του Ντέιβις στο ΝΒΑ και ο Ολυμπιακός

Η χρονιά του ως rookie ήταν αρκετά καλή. Ο Νικ Νερς τον εμπιστεύθηκε και έτσι κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη πεντάδα των rookies της σεζόν. Καθόλου άσχημα. Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις όμως ένα περιστατικό άλλαξε τροπή στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία στην κοπέλα του τον Οκτώβρη του 2020, όμως οι κατηγορίες αποσύρθηκαν από τον εισαγγελέα.

Οι Ράπτορς λίγους μήνες αργότερα απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τούς Γκάρι Τρεντ και Ρόντνεϊ Χουντ, και ουσιαστικά αναγκάστηκαν να τον ανταλλάξουν στους Κινγκς ώστε να ανοίξουν χώρο στο ρόστερ για δύο έμπειρα παιδιά. Ο Ντέιβις εκείνο το καλοκαίρι (2021) συμφώνησε για εγγυημένο συμβόλαιο με την ομάδα του Σακραμέντο. Εκεί, στην πρώτη του σεζόν έπαιξε για μόλις 30 αγώνες, πηγαίνοντάς τα όμως αρκετά καλά. Πέρυσι, αγωνίστηκε περισσότερο με λιγότερα λεπτά συμμετοχής, καθώς ο Μάικ Μπράουν είχε αποφασίσει να μικρύνει το ροτέισον λόγω της πολύ καλής πορείας της ομάδας.

Πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει όπου επιθυμεί την καριέρα του. Το να τον δούμε σε κάποιον σύλλογο του ΝΒΑ είτε με two-way συμβόλαιο, είτε με μη εγγυημένο είναι κάτι που μοιάζει απίθανο. Δεν το έκανε ως rookie, άρα δύσκολα θα το κάνει τώρα. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Ο δύσκολος είναι να κάνει μια νέα αρχή στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει δεδομένα ενδιαφέρον και θα μπορούσε να τον αποκτήσει. Σίγουρα δεν θα είναι μόνος του στην… κούρσα όμως, αν ο Ντέιβις επιλέξει να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους και να κάνει τη διαφορά στη Euroleague. Συνεπώς το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τις εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ