Η Ρεάλ «χάλασε» το πάρτι του Ντόντσιτς (vids, pics)

Η Ρεάλ «χάλασε» το πάρτι του Ντόντσιτς (vids, pics)

Στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Ντόντσιτς, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στους Μάβερικς τη δύναμη της Euroleague επικρατώντας 127-123.

Ο Λούκα Ντόντσιτς επέστρεψε στην Ισπανία, όπου ο πρώην σύλλογος του, Ρεάλ Μαδρίτης, του επεφύλασσε θερμή υποδοχή, στο παιχνίδι προετοιμασίας με τους Ντάλας Μάβερικς, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο Σλοβένος σταρ του ΝΒΑ πάτησε και πάλι το πόδι του στην ισπανική πρωτεύουσα, πέντε χρόνια μετά την αναχώρηση του για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκινήθηκε παρακολουθώντας στιγμές του με τη φανέλα της Ρεάλ στη μεγάλη οθόνη του γηπέδου πριν από τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στο NBA: Πέθανε ο Μαλόουν – Ήταν ο δημιουργός του περίφημου «The Jordan Rules» των Πίστονς

Ο Ντόντσιτς έπαιξε λιγότερο από πέντε λεπτά (εξαιτίας ενός τραυματισμού στη γάμπα), σημειώνοντας εννέα πόντους (3 τρίποντα) στην ήττα του Ντάλας με 127-123 από την πρώην ομάδα του. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ ηγήθηκε των σκόρερ με 21 πόντους για τους Μαβς, οι οποίοι προέρχονταν από δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια προετοιμασίας με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς την περασμένη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος υπέγραψε και παραιτήθηκε από το συμβόλαιο του με το Ντάλας πέρυσι, ηγήθηκε των Μαδριλένων, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους. Ο πρώην συμπαίκτης του Ντόντσιτς, Σέρχιο Γιουλ και ο Βενσάν Πουαριέ σημείωσαν από 19 πόντους για τον ισπανικό σύλλογο.

Οι φανέλες του Ντόντσιτς με το Νο77 που φοράει τώρα στους Μάβερικς και το Νο7 που ξεχώριζε στη φανέλα του στη Ρεάλ ως έφηβος, είχαν κατακλύσει το Wizink Center.

«Δεν ξέρω τι να πω. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα», είπε ο Ντόντσιτς στο κοινό μιλώντας στα ισπανικά πριν από το φιλικό. «Έχω δει πρώην συμπαίκτες μου και ανθρώπους με τους οποίους ήμουν πριν από πολλά χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους», πρόσθεσε.

Ο Ντόντσιτς έλαβε βραβείο από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ ως επίτιμο μέλος του συλλόγου και του δόθηκε ένα αντίγραφο του τροπαίου της Euroleague που κέρδισε με τους Ισπανούς το 2018. Κρατούσε τη ρέπλικα στο κέντρο του γηπέδου μαζί με μερικούς από τους πρώην συμπαίκτες του και νυν παίκτες της Μαδρίτης.

Ένα πλήθος σχεδόν 13.000 γέμισαν το Wizink Center για να δουν το πρώην είδωλό τους, φωνάζοντας συχνά το όνομά του με την ελπίδα να τον δουν να επιστρέφει στο παιχνίδι.

Ο Ντόντσιτς χαιρέτησε το πλήθος και συνομίλησε με τους πρώην συμπαίκτες του από τον πάγκο, γελώντας μαζί τους.

Τέσσερις φορές μέλος του NBA All-Star και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του NBA, ήταν 13 ετών όταν εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε ο νεότερος MVP της EuroLeague και του Final Four της EuroLeague, οδηγώντας τον σύλλογο στην κορυφή της Ευρώπης το 2018 σε ηλικία 19 ετών.

Ήταν ο πρώτος αγώνας ΝΒΑ προετοιμασίας στην ισπανική πρωτεύουσα από το 2016, όταν ο Ντόντσιτς και η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησαν -και κέρδισαν- τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο αγώνας ήταν ο όγδοος του ΝΒΑ στη Μαδρίτη και ο 20ος στην Ισπανία, 35 χρόνια αφότου μια ομάδα του ΝΒΑ έπαιξε για πρώτη φορά στη χώρα το 1988.

Περίοδοι: 38-37, 65-71, 90-99, 127-123

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Μούσα 8 (1), Γιαμπουσέλε 18 (3), Ταβάρες 8, Γιουλ 19 (5), Καμπάσο 20 (3), Φερνάντεθ 14 (4), Πουαριέ 19, Χεζόνια 5 (1), Ροντρίγκεθ 6 (2), Εντιαγέ, Αμπάλδε, Κοζέρ 7 (1), Ντιανιέ 3, Γκονθάλεθ.

Ντάλας Μάβερικς (Τζέισον Κιντ): Τζόουνς 8, Γκραντ Γουίλιαμς 8 (2), Λάιβλι 6, Έξουμ 13 (2), Ντόντσιτς 9 (3), Χάρνταγουεϊ 21 (5), Πάουελ 13, Γκριν 9 (1), Κάρι 13 (1), Κλέμπερ, Χάρντι 9, Πρόσπερ 5, Ντένις 2, Χολμς, Λόσον 4, Γουόκερ 3, Βίσκαμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ