Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αγώνας NBA στο Σαντιάγκο «Μπερναμπέου»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αγώνας NBA στο Σαντιάγκο «Μπερναμπέου»

Ο αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί αγώνας NBA στο ανακαινισμένο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Με αφορμή του αγώνα της Ρεάλ με τους Ντάλας Μάβερικς στην Μαδρίτη, βγήκε στην επιφάνεια το θέμα διεξαγωγής ενός αγώνα NBA στο μέλλον, στο ανακαινισμένο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Άλλωστε είναι γνωστό πως η κορυφαία λίγκα ψάχνει συνεχώς ευκαιρίες διεξαγωγής αγώνων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να διευρύνει την προβολή του προϊόντος της σε περισσότερες χώρες.

Διαβάστε επίσης: «Η Αρμάνι ενδιαφέρεται για τον Κέντρικ Ναν – Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό»

Το πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», φαντάζει ιδανικό αφού θα μπορεί πλέον με ευκολία να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ.

Σχετικά με αυτό ο αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να δω το καινούργιο Μπερναμπέου και έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα το λατρεύαμε να γινόταν εδώ ένα παιχνίδι.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διαθέτει μία πόλη (για αγώνα στην Ευρώπη) είναι ένα πρώτης κλάσης γήπεδο και το Λονδίνο διαθέτει το καλύτερο. Για να γίνει αγώνας κανονικής περιόδου στην Ευρώπη, πρέπει το γήπεδο να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μετράει επίσης η ύπαρξη μίας μεγάλης αγοράς όπως στο Παρίσι. Κοιτάζουμε επίσης τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Είμαστε ανοικτοί να δώσουμε παιχνίδια εκτός Αμερικής».

Επίσης σχολίασε την πιθανότητα ύπαρξης ευρωπαϊκού οργανισμού στο NBA:

«Όταν έχεις μία ομάδα που θα εδρεύει στο Λονδίνο ή στην Ισπανία για παράδειγμα, το ταξίδι στο Πόρτλαντ ας πούμε είναι πραγματικά μεγάλο. Μέχρι τα αεροπλάνα να γίνουν ταχύτερα ώστε να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται τη διάσχιση του Ατλαντικού, θα είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό στην Ευρώπη.

Για την ώρα χαιρόμαστε με τον αριθμό των ομάδων, 30, στη λίγκα, αλλά όλοι οι οργανισμοί έχουν την φυσική τάση να επεκτείνονται και κάποια στιγμή θα συμβεί. Έχουμε χώρο για ακόμα δύο οργανισμούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ