«Ο Γουεμπανιάμα θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν»

«Ο Γουεμπανιάμα θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν»

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα γνωρίζει την πλήρη αποθέωση από τον κόσμο του NBA, με τα κατορθώματά του να μοιάζουν ήδη ξεχωριστά.

Από τότε που ο Βικτόρ Γουεμπανιάμα έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, όλα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για αυτόν. Ωστόσο, κανείς δεν είχε πάει τόσο μακριά όσο ο Μέτα Σάντιφορντ-Άρτεστ.

Ο πρώην παίκτης γνωστός ως Ρον Άρτεστ και Μέτα Γουόρλντ Πις, αναφέρει με ανάρτησή του στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Γουεμπανιάμα θα μπορέσει να σημειώσει τους περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλον σε ένα μόνο παιχνίδι NBA.

Διαβάστε επίσης: Οι Κινγκς έστειλαν τον Πετρούσεφ στη G-League και στο μεγάλο παζάρι της… Euroleague (vids)

Ανέφερε χαρακτηριστικά για τον νεαρό Γάλλο: 

«Θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει περισσότερους από 100 πόντους σε ένα παιχνίδι. Θα ξεπεράσει τον Γουίλτ».

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν κατάφερε να σκοράρει 100 πόντους σε ένα παιχνίδι που έπαιξε στις 2 Μαρτίου 1962 όταν ήταν μέλος των Φιλαδέλφεια Γουόριορς και βοήθησε να νικήσουν τους Νιου Γιορκ Νικς με 169-147.

Το ρεκόρ θεωρείται ένα από εκείνα του ΝΒΑ που δεν μπορεί να καταρριφθεί ποτέ. Αυτός που έφτασε πιο κοντά ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου 2006 σημείωσε 81 πόντους κόντρα στους Ράπτορς.

Ήταν ήδη ένα κατόρθωμα, μια υπερφυσική παράσταση, και του είχαν απομείνει 19 για να ισοφαρίσει το αδύνατο ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν.

Είναι πάντως γεγονός ότι κανένας «πρωτάρης» δεν είχε προσελκύσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όσο ο 19χρονος Γουεμπανιάμα,  από την άφιξη του ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2003.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ