The… Harden effect: Πώς ο «Μούσιας» πρόλαβε να… βυθίσει τους Κλίπερς και να λυτρώσει τους Σίξερς (vids)

The… Harden effect: Πώς ο «Μούσιας» πρόλαβε να… βυθίσει τους Κλίπερς και να λυτρώσει τους Σίξερς (vids)

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Τζέιμς Χάρντεν, καθώς έχει προλάβει να «βυθίσει» τους Κλίπερς και να... εκτοξεύσει τους Σίξερς. Τα στατιστικά που μιλούν από μόνα τους και η δυσφορία στο LA.

Ο Τζέιμς Χάρντεν όλο το καλοκαίρι που πέρασε είχε κατά κάποιον τρόπο απαιτήσει να αποχωρήσει από τους Σίξερς με ανταλλαγή, αφού δεν τον… χωρούσε πια το ίδιο περιβάλλον με τον Τζοέλ Εμπίντ.

Οι Σίξερς ωστόσο, πριν από 15 μέρες περίπου έκαναν πράξη το αίτημα του «Μούσια» και τον έστειλαν με ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς για χάρη των Νίκολα Μπατούμ, Μάρκους Μόρις, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Κέι Τζέι Μάρτιν, ένα μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου και δύο πικ δεύτερου γύρου.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στο Γουόριορς – Τίμπεργουλβς: Τσακωμός μεταξύ Γκριν, Τόμπσον και ΜακΝτάνιελς (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο κατάλληλος για να «καταστρέψει» τους Κλίπερς

Οι Κλίπερς έβαλαν στο ρόστερ τους ακόμη έναν σούπερ σταρ, τον 4ο μετά τους Λέοναρντ, Τζορτζ και Γουέστμπρουκ, ενώ ο ίδιος ο Χάρντεν τόνισε στις δηλώσεις του πως «ένιωσε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» στο άκουσμα της μετακίνησης του στο LA.

Ο «Μούσιας» περίπου δυο βδομάδες μετά την ανταλλαγή του έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω και να τα κάνει… μαντάρα στους Κλίπερς, την ώρα που οι Σίξερς όχι απλά «ανάσαναν» χωρίς εκείνον αλλά βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολικής περιφέρειας μαζί με τους Σέλτικς, με τον Τζοέλ Εμπίντ να κάνει όργια και τον Ταϊρίς Μάξεϊ να έχει απελευθερωθεί και να κάνει απίστευτα πράγματα.

Η αρνητική επιρροή, η δυσφορία και το 0-5

Ο Χάρντεν κατά τη μετακίνηση του στους Κλίπερς αυτόματα τους έφερε ακόμη πιο ψηλά στη λίστα των φαβορί για τον τίτλο. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει 4 σούπερ σταρ, καλό ροτέισον και πάγκο και γενικά, θεωρητικά τουλάχιστον θα τους ανέβαζε επίπεδο.

Η επιρροή του Χάρντεν όμως ως συνήθως είναι κάτι λιγότερο από καταστροφική. Με εκείνον στο ρόστερ τους οι Κλίπερς έχουν ρεκόρ 0-5 και είναι στην 12η θέση της δυτικής περιφέρειας. Έχει χάσει από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, μεταξύ των οποίων και από τους Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι είναι αποδεκατισμένοι.

Στο χθεσινοβραδινό ματς απέναντι στους πρωταθλητές Νάγκετς, οι Κλίπερς έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη τους νίκη με τον «Μούσια» στο ρόστερ τους, όμως τελικό ο Νίκολα Γιόκιτς είχε άλλη άποψη. Η ομάδα του LA ηττήθηκε και από τους Νάγκετς με 111-108, με τον Χάρντεν να έχει 21 πόντους στην καλύτερη του εμφάνιση από άποψη παραγωγής, αλλά και μοιράζοντας μόλις 4 ασίστ.

Από εκεί και πέρα, με τον Χάρντεν στο παρκέ, η άμυνα των Κλίπερς είναι η χειρότερη στο ΝΒΑ, την ώρα που οι Σίξερς με εκείνον στο γήπεδο είχαν την χειρότερη άμυνα στη λίγκα και πλέον χωρίς αυτόν έχουν μια από τις 5 καλύτερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 5 ματς που έχει παίξει ο Χάρντεν, οι Κλίπερς έχουν την χειρότερη επίθεση σε όλο το ΝΒΑ. Ο ίδιος ο Χάρντεν μάλιστα απαριθμούσε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του μόλις 13,5 πόντους, 4,3 ασίστ κατά μέσο όρο στο LA, αριθμοί που είναι οι χαμηλότεροι που είχε ποτέ.

Το χειρότερο από όλα στους Κλίπερς όμως δεν είναι οι εμφανίσεις, αλλά η μεγάλη δυσφορία που υπάρχει στα αποδυτήρια. Λέγεται ότι ο Καουάι Λέοναρντ εξετάζει όλες τις επιλογές του ήδη μετά τη συγκεκριμένη ανταλλαγή, αφού η πρώτη εικόνα έχει αποθαρρύνει ότι οι Κλίπερς θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Και αν ο Χάρντεν δεν ήταν από παιδί μαζί με τον Γουέστμπρουκ και δεν είχε καλή σχέση και με τον Πολ Τζορτζ πιθανότατα να είχαν καταστραφεί όλα από τα πρώτα 5 παιχνίδια.

Η… λύτρωση, το 8-2 και ο Μάξεϊ

Οι Σίξερς από τη δική τους πλευρά κατάφεραν να «ξεφορτωθούν» τον Χάρντεν την κατάλληλη στιγμή, να δώσουν ξανά τα ηνία στον Τζοέλ Εμπίντ και να λυτρωθούν από ένα πολύ βαρύ συμβόλαιο που τελικά δεν προσέφερε τίποτα. Η κίνηση αυτή που έγινε έφερε και πολλούς και καλούς ρολίστες για να γεμίσουν το ρόστερ και πολύ απλά η Φιλαδέλφεια είναι στην κορυφή της Ανατολής μαζί με τους Σέλτικς και με το καλύτερο ρεκόρ (8-2).

Οι Σίξερς έχουν νικήσει μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος όπως οι «Κέλτες», ο Εμπίντ κάνει χρονιά… MVP, ενώ ο Μάξεϊ που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των Σίξερς εδώ και μερικά χρόνια, διανύει σεζόν… All Star.

Έχει «εκτοξεύσει» τα νούμερα του, αφού έχει πλέον 28,6 πόντους κατά μέσο όρο και έχει μια 50αρα πριν 3 βράδια κόντρα στους Πέισερς, από τους οποίους βέβαια ηττήθηκαν με 126-132 τα ξημερώματα! Παράλληλα, οι Σίξερς χωρίς τον Χάρντεν παίζουν άμυνα και έχουν και μια από τις καλύτερες στο ΝΒΑ. Πέρσι είχαν μια από τις χειρότερες και ο Χάρντεν ήταν βασικό μέλος της πεντάδας τους.

Η ανταλλαγή του Χάρντεν έφερε… υγεία στους Σίξερς και δείχνει ότι μπορεί να τους ανέβασε και επίπεδο, με σκοπό να διεκδικήσουν ακόμη και τον τίτλο. Από την άλλη στους Κλίπερς έφερε ήδη εσωστρέφεια, γκρίνια και σαφώς πίεση, αφού πρέπει να πετύχουν.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για καζάνι που βράζει, ενώ γίνονται συνεχώς αναφορές για τις αρχές Φεβρουαρίου, που ολοκληρώνονται οι ανταλλαγές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τα μάτια να είναι φυσικά στραμμένα στον Λέοναρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ