Σάριτς: «Η… ψαλίδα ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους έχει κλείσει»

Σάριτς: «Η… ψαλίδα ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους έχει κλείσει»

Ο Ντάριο Σάριτς σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν κλείσει την... απόσταση από τους Αμερικανούς στο ΝΒΑ.

Η σύγκριση των Ευρωπαίων παικτών με τους Αμερικανούς στο ΝΒΑ είναι πιο έντονη από ποτέ, αφού όλο και περισσότεροι αθλητές από τη Γηραιά Ήπειρο, όπως οι Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς, Γιόκιτς κλπ, κυριαρχούν στον μαγικό κόσμο.

Ο Ντάριο Σάριτς, που τα τελευταία χρόνια είναι στις ΗΠΑ, μίλησε για αυτό το θέμα, τονίζοντας πως η… ψαλίδα μεταξύ τους έχει κλείσει.

Οι δηλώσεις του Ντάριο Σάριτς:

«Προφανώς η ψαλίδα κλείνει γιατί μαθαίνεις να παίζεις μπάσκετ πέντε εναντίον πέντε στην Ευρώπη. Εδώ στις ΗΠΑ μαθαίνουν πραγματικά πολλά για να παίζουν μπάσκετ ένας προς έναν, είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΒΑ και της Ευρώπης, είναι πιθανώς πιο επιδέξιοι στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός.

Όταν κοιτάζετε τον Γιόκιτς και τον Ντόντσιτς και τι κάνουν, θα έλεγα ότι είναι πιθανώς οι δύο καλύτεροι παίκτες στο NBA με τον Κάρι και μερικά άλλα παιδιά.

Οι Ευρωπαίοι έχουν τεράστιο ταλέντο, ξέρουν να παίζουν ομαδικό μπάσκετ, ξέρουν πώς να παίζουν σπουδαίο μπάσκετ. Νομίζω ότι στο μέλλον, το ΝΒΑ μπορεί να είναι ακόμα πιο ευρωπαϊκό από ό,τι είναι τώρα, αλλά δεν ξέρω αν το ΝΒΑ θα το επιτρέψει. Το χρειάζονται για να συνεχίσει να είναι αμερικανικό άθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ