Chicago Bulls, Season Preview

Chicago Bulls, Season Preview

Μετά από καιρό η αισιοδοξία που πλανάται πάνω από την «Πόλη των Ανέμων» φαντάζει δικαιολογημένη. Οι Bulls φαίνεται να βάζουν σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ στην θέση τους και δείχνουν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Βρισκόμαστε αισίως στον τέταρτο χρόνο του Fred Hoiberg στο τιμόνι των Chicago Bulls και υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε ήδη να βλέπουμε στοιχεία από το περίφημο Hoiball που τον έκανε διάσημο στην θητεία του στο Iowa State. Μόνο που τίποτα δεν φαίνεται να κυλάει φυσιολογικά στο Chicago. Τα επεισόδια της τελευταίας τριετίας είναι αρκετά. Οι κακές σχέσεις του coach με τον Butler οδήγησαν τον τελευταίο στην πόρτα της εξόδου, ενώ η κατάσταση παρεκτράπηκε εντελώς με τις γροθιές ανάμεσα σε Portis και Mirotic σε μια από τις πρώτες περσινές προπονήσεις της ομάδας. Η νέα εποχή του οργανισμού δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ

Ο στόχος της περσινής σεζόν ήταν διπλός. Αφενός να δοθεί χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες ώστε ο Hoiberg να καταλάβει ποιοι από αυτούς μπορούν να υπηρετήσουν την αγωνιστική του φιλοσοφία και αφετέρου, η ομάδα να κάνει αρκετές ήττες για να διαλέξει όσο γίνεται ψηλότερα στο καλοκαιρινό draft. Όπερ και εγένετο. Οι Bulls τερμάτισαν στην 13η θέση της Ανατολικής περιφέρειας, έπαιξαν άθλια σε άμυνα και επίθεση, όμως τουλάχιστον είδαν μια σειρά από αθλητές να βελτιώνονται κατά την διάρκεια της χρονιάς, δείχνοντας ικανοί να κάνουν πολύ σύντομα το παραπάνω βήμα.

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ

Το Hoiball είναι μια φιλοσοφία που βασίζεται στην ταχύτητα, την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και το τρίποντο. Ο Zach Lavine έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ, για αυτό στο Chicago φρόντισαν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους ισοφαρίζοντας την προσφορά του Sacramento. Μένει βέβαια να φανεί πόσο ο ίδιος δούλεψε το καλοκαίρι, ώστε να ξεπεράσει τον πολύ σοβαρό περσινό τραυματισμό του. Στο #7 του draft επέλεξαν τον Wendell Carter Jr, ο οποίος θεωρητικά έρχεται για να συμπληρώσει τον Lauri Markkanen στο 5, βοηθώντας την ομάδα σε τομείς που ο Φινλανδός υστερεί: άμυνα, rebound, παιχνίδι με πλάτη. Επιπλέον διάλεξαν τον Chandler Hutchison στο #22, που εξελίχθηκε σε έναν χαρισματικό σκόρερ στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στο κολέγιο. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν η απόκτηση του Jabari Parker από τους Bucks για τα επόμενα δύο χρόνια (ο δεύτερο χρόνος είναι μη εγγυημένος). Μιλάμε για τον τύπο που πριν λίγους μήνες προέβη στην εξής καταπληκτική δήλωση: ‘’Οι παίκτες του ΝΒΑ δεν πληρώνονται για να παίζουν άμυνα’’. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ

Άφησαν ελεύθερους τους Sean Kilpatrick και David Nwaba. Τίποτα το σπουδαίο.

ΣΤΟΧΟΣ

Η υγεία των Lavine και Parker θα κρίνει πολλά. Ειδικά ο τελευταίος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μέχρι τώρα στην καριέρα του, ενώ οι δεξιότητες του δεν συμβαδίζουν ακριβώς με τα πιστεύω του καλού coach. Τουλάχιστον ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του δεν είναι εγγυημένος. Τα πάντα είναι στα χέρια του. Η λογική λέει πως οι Bulls δύσκολα θα προλάβουν το τρένο των playoffs, καθώς θα προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του Hoiball. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι μια από τις πιο fun to watch ομάδες της επόμενης σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ