Jimmy Butler: Μια ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες

Jimmy Butler: Μια ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες

Είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών. Αφήνοντας στην άκρη το αγωνιστικό, ας ανατρέξουμε μαζί σε κάποια σημεία – σταθμούς που στιγμάτισαν την ζωή του.

«Δεν μου αρέσουν τα μούτρα σου, πρέπει να φύγεις». Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που θυμάται ο Jimmy Butler από την μητέρα του, πριν εκείνη τον διώξει κακήν κακώς από το σπίτι. Ήταν μόλις 13 χρονών. Δεν υπήρχε οικογένεια για τον προστατέψει. Ο πατέρας του τους είχε ήδη εγκαταλείψει από την εποχή που ο Jimmy ήταν μωρό. Ένα μικρό παιδί βρέθηκε ξαφνικά μόνο του στον κόσμο των μεγάλων. Με μοναδικό σκοπό του να επιβιώσει.

Η ιστορία του Butler δεν μοιάζει με όλες τις υπόλοιπες. Δεν τον απασχολούσε απαραίτητα να γίνει μπασκετμπολίστας, ούτε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Επιθυμούσε απλώς να ζήσει μια κανονική ζωή όπως αυτές των συνομηλίκων του. Ίσως η ιστορία αυτή να εξηγεί με ένα τρόπο και το παράδοξο του χαρακτήρα του. Ανέκαθεν απολάμβανε την φήμη που απορρέει από την επαγγελματική του ιδιότητα – αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί αλλά και οι διάφορες γνωριμίες του με σημαντικούς αστέρες της αμερικάνικης showbiz (σαν τον Mark Wallberk). Ταυτόχρονα βαθιά μέσα του παραμένει ακόμα εκείνο το κυνηγημένο παιδί που παλεύει για την επιβίωση στους δρόμους του Tomball. Την περίοδο που έπαιζε στο Chicago πρόσφερε κάθε μήνα δωρεάν φαγητό σε πάνω από 700 οικογένειες. Ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες της ζωής. Πάντοτε τον ενδιέφερε να λειτουργεί ως πρότυπο για τους γύρω του. Ενδεχομένως η ανάγκη αυτή να πηγάζει από το συναισθηματικό κενό που του δημιούργησε η απόρριψη των γονιών του και η δύσκολη παιδική που ακολούθησε. Οι τρομερές αντιξοότητες είχαν μια μάλλον περίεργη επίδραση στο μυαλό του Jimmy. Αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει απαραίτητα «κάποιος», ως αντίδραση προς μια κοινωνία που τον εγκατέλειψε.

Όταν πρωτοέφυγε από το πατρικό του δεν είχε ούτε ένα δολάριο στην τσέπη του. Αναγκαζόταν να κοιμάται σε διάφορους φίλους για να μην μείνει στο δρόμο. Ώσπου μια μέρα η τύχη επιτέλους του χαμογέλασε. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ γνώρισε τον Leslie Jordan, αναπτύσσοντας μαζί του μια δυνατή φιλία που έμελλε να του αλλάξει την ζωή. Πολύ σύντομα τον προσκάλεσε να μείνει στο σπίτι του, για όσο καιρό εκείνος επιθυμούσε. Ο Jimmy δεν είχε δική του οικογένεια και έτσι ο Leslie του πρόσφερε την δική του. Μέχρι σήμερα δεν παραλείπει ούτε μισή φορά να τον ευχαριστήσει.

Η σχέση του με το μπάσκετ δεν εξελίχθηκε όσο ομαλά θα περίμενε κανείς. Τελειώνοντας το σχολείο, ο πρωταγωνιστής μας ένιωσε για άλλη μια φορά την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Κανένα πανεπιστήμιο πρώτης γραμμής δεν είχε ενδιαφερθεί για να τον εντάξει στο δυναμικό του, παρά τα αδιαμφισβήτητα αθλητικά του προσόντα. Μην έχοντας άλλη επιλογή προτίμησε να παραμείνει στην γενέτειρα του και να φοιτήσει στο κολέγιο του Tomball. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν (18,1 pts, 7,7 reb, 3,1 ast), τραβώντας γρήγορα τα βλέμματα πολυάριθμων scouter από κάθε γωνιά της Αμερικής. Η συνέχεια σας είναι λίγο πολύ γνωστή.

Αγωνίστηκε για τρία χρόνια στο Marquette University και έπειτα άνοιξε τα φτερά του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Στις μέρες μας θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Παρά όμως την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία, η αντιφατικότητα της προσωπικότητας του τον συνοδεύει σταθερά σε κάθε του βήμα. Στους Bulls ήρθε δημόσια σε ρήξη με τον προπονητή του, ενώ στους Timberwolves οι σχέσεις του με τους νεαρούς του συμπαίκτες είχαν φτάσει στο απροχώρητο. Ο Jimmy Butler προσπαθεί σε όλη του την ζωή να αποδείξει ότι οι γύρω του κάνουν λάθος. Έτσι αντί για επίλογο ας αφήσουμε τον ίδιο να μιλήσει.

«Σε όλη μου την ζωή οι άνθρωποι με αμφισβητούνε. Η ίδια η μάνα μου με αμφισβητούσε. Στο σχολείο μου λέγανε πως δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ. Δεν γνώριζαν την ιστορία μου. Αν την γνώριζαν θα καταλάβαιναν πως όλα είναι δυνατά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ