Atlanta Hawks Season Preview

Atlanta Hawks Season Preview

Οι Splash Brothers της Ανατολής

Μια φορά και έναν καιρό που λέτε, υπήρχε στην Αμερική μια εξαιρετική ομάδα που λεγόταν Atlanta Hawks. Κτισμένη καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των Spurs, βασιζόταν στην πιεστική της άμυνα (γνωστή ως Hawk-nest) και στο μπάσκετ της απόλυτης συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια στιγμή το σύνολο της πεντάδας της είχε τιμηθεί ταυτόχρονα με το βραβείο ‘’παίκτης του μήνα’’ – επίτευγμα που έκτοτε δεν έχει επαναληφθεί. Οι Hawks φτάσανε στο ζενίθ τους το 2015,όταν κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι τους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας όπου αποκλείστηκαν τελικά από τον Lebron.

Που τους αφήσαμε

Στην τελευταία θέση της Ανατολής. Υπάρχει όμως συγκεκριμένος λόγος για αυτό. Η πορεία που χάραξαν ήδη από πέρσι οι άνθρωποι της Atlanta περιλαμβάνει σκληρό tanking. Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή, δεν είναι προς το συμφέρον του οργανισμού να κυνηγήσει άμεσα νίκες. Τα υψηλά picks έχουν προτεραιότητα. Το γεγονός πως έφτασαν στο σημείο να μην χρησιμοποιούν τον πιο ταλαντούχο παίκτη της ομάδας τους – τον Dennis Scroder – είναι νομίζω ενδεικτικό.

Ποιοι ήρθαν

Την βραδιά του draft αντάλλαξαν την επιλογή τους (#3) με τους Mavericks – παίρνοντας ταυτόχρονα σαν δώρο ένα μελλοντικό pick πρώτου γύρου (2019) – διαλέγοντας τον Trae Young στο νούμερο #5. Ο λόγος; Στους κόλπους της λίγκας ήταν κοινό μυστικό ότι οι Hawks είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τον συγκεκριμένο αθλητή, ο οποίος έχει λάβει από τους ειδικούς το προσωνύμιο «Stephen Curry 2.0». Ο Young διαθέτει όντως γρήγορο release, ενώ πυροβολεί αδιακρίτως από κάθε γωνιά του παρκέ – είναι όμως αυτά τα δύο στοιχεία αρκετά για να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ; Ο χρόνος θα δείξει. Ακόμα επέλεξαν τον Kevin Huerter , έναν σουτέρ που αν ζεσταθεί μπορεί πραγματικά να σε σκοτώσει και τον Omari Spellman που πραγματοποίησε κάποιες καλές εμφανίσεις στο Summer League. Με δυο λόγια: στην Atlanta οραματίζονται τους δικούς τους Splash Brothers στα πρόσωπα των Young και Huerter. Ωραίο σαν σκέψη, μένει βέβαια να δούμε σε πιο βαθμό θα υλοποιηθεί. Τέλος απέκτησαν τους Jeremy Lin, Thomas Robinson, Alex Len, Justin Anderson, Jaylen Adams, Alex Poythress, Daniel Hamilton και φυσικά τον Vince Carter.

Ποιοι έφυγαν

Η κυριότερη αποχώρηση ήταν αυτή του Dennis Scroder. Όπως αναφέραμε το σχέδιο ορίζει πως τα κλειδιά της ομάδας πρέπει να δοθούν στον Young και έτσι ο νεαρός Γερμανός μετακόμισε το καλοκαίρι στους Thunder. Υπό το πρίσμα του tanking, η κίνηση έμοιαζε επιβεβλημένη. Η αλήθεια είναι όμως πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν καλύτερα ανταλλάγματα από το συμβόλαιο του Carmelo Antony που εντέλει εξαγόρασαν.

Στόχος

Η ομάδα θέλει να επιλέξει ξανά όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο επόμενο draft, για αυτό μην περιμένετε πολλές νίκες την ερχόμενη σεζόν. Για playoffs φυσικά ούτε λόγος. Θα σουτάρουν σίγουρα πολλά τρίποντα και γενικά, θεωρώ πως δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε ούτε στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ