Bully ball (vid)

Bully ball (vid)

Την νέα σεζόν ο Joel Embiid σκοπεύει να πλησιάσει περισσότερο προς το καλάθι.

Το φετινό καλοκαίρι είχε μια ιδιαίτερη, κομβική θα λέγαμε σημασία για τον Joel Embiid. Ήταν μόλις το πρώτο στην νεαρή του καριέρα στο οποίο κατάφερε να παραμείνει μακριά από τους τραυματισμούς, που τόσο τον έχουν ταλαιπωρήσει. Μεγάλη υπόθεση για ένα παιδί που ούτε λίγο ούτε πολύ, ετοιμάζεται για την πέμπτη επαγγελματική σεζόν του στο ΝΒΑ.  Όντας λοιπόν απόλυτα υγιής, ο 24χρονος – που διακρίνεται για το work ethic του – μπορούσε να δουλέψει απερίσπαστος για να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στις επίσημες υποχρεώσεις της Philadelphia.

Η προσοχή του στράφηκε σε δύο συγκεκριμένους τομείς: φυσική κατάσταση και παιχνίδι στο post. Για όποιον παρακολουθούσε πέρσι τους αγώνες των Sixers, ήταν εμφανές δια γυμνού οφθαλμού πως τις περισσότερες φορές ο Καμερουνέζος δεν είχε ανάσες στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να βοηθήσει – τουλάχιστον όπως ο ίδιος θα ήθελε – την ομάδα του. Προφανώς η βασική αιτία εμφάνισης του εν λόγω φαινομένου είναι οι πολυάριθμοι τραυματισμοί. Επιπλέον φάνταζε αναγκαίο να βρεθεί κάποια φόρμουλα, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται με συνέπεια τα τρομακτικά αθλητικά του προσόντα και τα σχεδόν 219 εκατοστά του κορμιού του. Πολύ λογικά προκρίθηκε το post.

Την περασμένη χρονιά ο Embiid υποδεχόταν την μπάλα με πλάτη περίπου 9,4 φορές σε κάθε αναμέτρηση (1ος στην λίγκα), σκοράροντας 0,97 πόντους ανά κατοχή – το νούμερο είναι μεγαλύτερο από το 75% των ενεργών αθλητών, παρόλα αυτά επιδέχεται σημαντικής βελτίωσης. Η υψηλή τεχνική και το εξαιρετικό του footwork – μην ξεχνάτε ότι οι ειδικοί τον συγκρίνουν με τον Hakeem Olajuwon – θα έπρεπε κανονικά να τον καθιστούν ουσιαστικά ανίκητο κοντά στο καλάθι. Οι εργατοώρες που πέρασε με τον Drew Hanlen την φετινή offseason στόχευαν ακριβώς στην αύξηση της αποδοτικότητας του σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως σκοπεύει να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό back to the basket ψηλό, ο οποίος θα φορτώνει σταθερά με φάουλ τους αντιπάλους του και θα αναγκάζει τις άμυνες να μαζεύονται κοντά του. Μπορεί τα analytics να υπέδειξαν ότι το post δεν αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο επίθεσης, όμως καμιά φορά τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη επιβάλουν ένα συγκεκριμένο τρόπου παιχνιδιού. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στον κορυφαίο Center που κυκλοφορεί στα παρκέ του ΝΒΑ.

Στο χθεσινό φιλικό με τους Orlando Magic, ο Joel μας παρουσίασε κάποια από τα στοιχεία που προετοίμαζε όλο το καλοκαίρι. Απολαύστε τον:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ