Detroit Pistons Season Preview

Detroit Pistons Season Preview

Η εποχή του Dwane Casey στο Detroit ξεκινά.

Ο οργανισμός των Pistons πρέπει επιτέλους να πάψει να αναπολεί τα μεγαλεία του παρελθόντος. Η εποχή των Bad Boys φαντάζει πλέον αρχαία ιστορία, ενώ η τελευταία αξιόλογη πορεία της ομάδας χρονολογείται από την σεζόν 2007-2008. Όλοι μας έχουμε ευχάριστες εμπειρίες που μας αρέσει να θυμόμαστε, όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που καλούμαστε αναγκαστικά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Τα Πιστόνια έχουν σοβαρά προβλήματα. Στην τρέχουσα δεκαετία μετράνε μόλις μία παρουσία στην postseason – σε μια μάλιστα Ανατολή που αποδυναμώνεται σταθερά κάθε αγωνιστική περίοδο. Φέτος βέβαια η κατάσταση μοιάζει να διαφοροποιείται προς το καλύτερο – μετά από αρκετό καιρό ένας δυνατός άνεμος αισιοδοξίας λυσσομανάει μέσα στο στενά σοκάκια  της πόλης του Detroit. Η βασική αιτία έχει ονοματεπώνυμο: Dwane Casey. Θα μπορέσει άραγε ο καινούριος προπονητής να επαναφέρει τον σύλλογο σε τροχιά playoffs;

Που τους αφήσαμε

Μπορεί ο Stan Van Gundy να αποχώρησε, αλλά οι πληγές που προκάλεσε η κάκιστη διαχείριση του θα παραμείνουν ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο καλός coach προδόθηκε από το ένστικτο που κάθε εργαζόμενος αυτού του κόσμου ενεργοποιεί, όταν δέχεται την πίεση του εργασιακό του περιβάλλοντος. Προσπάθησε απλώς να προστατέψει την δουλειά του. Το αποτέλεσμα φυσικά αποδεικνύεται επιζήμιο για τους Pistons. Η ανταλλαγή του Blake Griffin τον περασμένο Φλεβάρη, καθώς και μια σειρά υπέρογκων πολυετών συμβολαίων υποθήκευσαν το μέλλον του οργανισμού, ο οποίος βουλιάζει σιγά σιγά στην μετριότητα. Το έργο του Dwane Casey καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο –  αναλαμβάνει να φέρει στον ίδιο δρόμο ένα καράβι που μπάζει για τα καλά νερά, με μοναδική αποστολή να το οδηγήσει με ασφάλεια στο κοντινότερο λιμάνι. Όπως καταλαβαίνετε οι 39 περσινές νίκες και η αποτυχία συμμετοχής στην postseason αντιπροσωπεύουν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου.

Ποιοι ήρθαν – ποιοι έφυγαν

Η τριάδα Griffin/ Jackson/ Drummond αποτελεί μια ικανοποιητική βάση, γύρω από την οποία θα στηριχθεί το αγωνιστικό οικοδόμημα που οραματίζεται ο Casey. Το κόστος της βέβαια είναι δυσβάσταχτο – σκεφτείτε πως τα συμβόλαια των τριών καταλαμβάνουν τα 91,6 από τα 101,9 εκατ. δολάρια του salary cap για την σεζόν 2018-2019. Επιπλέον το φετινό pick στο draft παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα για να αποκτηθεί ο Griffin. Τα χέρια της διοίκησης είναι δεμένα – έτσι δίχως να έχει εναλλακτική επιλογή στράφηκε σε φθηνές και δοκιμασμένες λύσεις. Οι Pistons απέκτησαν τους Jose Calderon και Zaza Pachulia, ενώ επέλεξαν στον δεύτερο γύρο τον Khyri Thomas στο νούμερο #38.

Στόχος

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον Drummond, ο οποίος προπονείται στα σουτ τριών πόντων, έχοντας πάρει θεωρητικά το πράσινο φως από τον coach για να δοκιμάσει την τύχη του και στους επίσημους αγώνες.

 

Ενδιαφέρον project για έναν τύπο που σουτάρει ελεύθερες βολές με ποσοστό καριέρας 42%. Τέλος πάντων όμως για να μην ξεφεύγουμε, θεωρώ πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την υγεία των Griffin/ Jackson. Αν κατορθώσουν να αποφύγουν προβλήματα τραυματισμών, τότε λογικά θα εξασφαλίσουν μια θέση στα πολυπόθητα playoffs. Αν όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ