Portland Trail Blazers Season Preview

Portland Trail Blazers Season Preview

Το Portland προσπαθεί να επιβιώσει στην φετινή άγρια Δύση.

Οι Portland Trail Blazers είναι ένας οργανισμός που αντιπροσωπεύει την απόλυτη μετριότητα στο ΝΒΑ. Διαθέτοντας ουσιαστικά μόλις έναν αστέρα του πάνω ραφιού (Lillard) και με άξιους συμπαραστάτες τους Nurkic/McCollum πασχίζουν κάθε χρόνο να αποδείξουν πως η ομαδική δουλειά, μπορεί δυνητικά να ξεπεράσει το συσσωρευμένο ταλέντο των αντιπάλων. Τα καταφέρνουν; Εξαρτάται από την γνώμη του καθενός. Συμμετέχουν ανελλιπώς τις τελευταίες πέντε σεζόν στα playoffs, όμως στην πραγματικότητα αδυνατούν να απειλήσουν με ρεαλιστικούς όρους τα μεγαθήρια της Δύσης. Επιπλέον το γεγονός αυτό τους στερεί την δυνατότητα μιας υψηλής επιλογής στο καλοκαιρινό draft, η οποία θα τους επέτρεπε να βελτιώσουν αισθητά το αγωνιστικό τους σύνολο. Η postseason αποτελεί ευχή και ταυτόχρονα κατάρα για συλλόγους όπως οι Blazers.

Που τους αφήσαμε

Η χρονιά κύλησε περίπου όπως και οι προηγούμενες. Τους πρώτους μήνες η απόδοση του Portland ήταν ασταθής – οι παίκτες έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους, ενώ η ομάδα παρουσιαζόταν συχνά πυκνά αγνώριστη αποτυγχάνοντας σταθερά να κερδίσει παιχνίδια με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Έπειτα ήρθε ο Φλεβάρης, οι μηχανές άναψαν στο φουλ και οι Blazers κατόρθωσαν να σημειώσουν 13 συνεχόμενες νίκες, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση της Δυτικής περιφέρειας – το καλύτερο πλασάρισμα τους στην εποχή τουTerry Stotts. Τα playoffs βέβαια ήταν μια διαφορετική ιστορία. Η αστάθεια που ανέκαθεν τους χαρακτήριζε έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνιση της, με αποτέλεσμα να σκουπιστούν (μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας) από τους εξαιρετικούς Pelicans του Antony Davis. Άσχημη αναμφίβολα κατάληξη σε μια σεζόν έντονων συναισθηματικών διακυμάνσεων.

Ποιοι ήρθαν

Καλοκαίρι με μεγάλη κινητικότητα στην Rip City. Η νούμερο ένα προτεραιότητα άκουγε στο όνομα Jusuf Nurkic. Ο Βόσνιος Center υπέγραψε ένα εξαιρετικό team – friendly συμβόλαιο έναντι 48 εκατ δολαρίων, παραμένοντας στο Oregon για τα επόμενα τέσσερα έτη. Με το άγχος αυτό να φεύγει από την μέση η διοίκηση – με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διέθετε – προσπάθησε να γεμίσει την περιφέρεια, προσφέροντας έτσι τις απαιτούμενες ανάσες στο εξαιρετικό δίδυμο των Lillard/McCollum. Οι Nik Stauskas και Seth Curry λοιπόν κατέφθασαν στο Portland ακριβώς για αυτή την δουλειά. Επιπλέον ο οργανισμός επέλεξε στο draft την τριάδα Gary Trent Jr/ Cameron Oliver/ Anfernee Simons, με τον τελευταίο να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης (από το 2015) που κάνει το άλμα στο ΝΒΑ απευθείας μετά το λύκειο.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησαν οι Ed Davis/ Shabazz Napier για τους Nets, ο Pat Connaughton που μετακόμισε στους Bucks και ο Γιώργος Παπαγιάννης που αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η απουσία του Davis λογικά θα πονέσει κάποια στιγμή την ομάδα, κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Στόχος

Ο στόχος φυσικά είναι ή συμμετοχή στην postseason του ΝΒΑ. Πάντως σε μια Δύση που συνεχώς δυναμώνει, η θέση των Blazers φαντάζει ολοένα και πιο επισφαλής. Η πιθανότητα να μείνουν φέτος εκτός οκτάδας μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ