Rocket Science…

Rocket Science…

O Carmelo Antony στη θέση του σέντερ στους Houston Rockets!

Η καλοκαιρινή μετακόμιση του Carmelo Antony στο Houston συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης ανάμεσα στα μέλη της παγκόσμιας μπασκετικής κοινωνίας. Μια σειρά από ειδικοί θεωρούν πως οι Rockets έχουν απωλέσει φέτος ένα σημαντικό μέρος της ιπποδύναμης τους, λόγω της αποχώρησης του διδύμου Ariza/ Mbah a Moute (ειδικά στην άμυνα). Επιπλέον υποστηρίζουν ότι η προσθήκη του Melo δεν επαρκεί για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου κενού, ενώ ταυτόχρονα δεν αντιπροσωπεύει εκείνο το χαμένο κομμάτι του πάζλ που θα οδηγήσει τον οργανισμό στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος. Η περσινή κάκιστη χρονιά του αθλητή στους Thunder σίγουρα έχει παίξει τον ρόλο της. Μεγαλύτερο όμως ρόλο επιτελεί κατά την γνώμη μου η αφήγηση που τον περιβάλλει – μια αφήγηση που περιγράφει έναν εγωιστή σκόρερ που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προσωπική του προβολή και αρνείται συστηματικά να θυσιαστεί για το καλό του συνόλου.

Από την πλευρά του ο παίκτης δήλωσε στην media day της ομάδας πως: ‘’Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τους Rockets να κερδίσουν’’. Παράλληλα το front office εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Antony θα πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν την παραμικρή σημασία – το γήπεδο αποτελεί πάντα τον τελικό κριτή. Εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ λοιπόν ο Mike D’ Antoni συνεχίζει αδιάκοπα να πειραματίζεται, ψάχνοντας την κατάλληλη φόρμουλα που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει επιτέλους το εμπόδιο του Golden State. Η τελευταία δοκιμή έλαβε χώρα στο πρόσφατο φιλικό με τους Pacers και αφορούσε την τοποθέτηση του πρωταγωνιστή μας στο 5. Στα περίπου έξι λεπτά που διήρκεσε το εγχείρημα το Houston έτρεξε ένα επιμέρους σερί 21-2.

Το δείγμα είναι προφανώς πολύ μικρό, όμως η ιδέα στηρίζεται σε σωστές βάσεις. Η εν λόγω πεντάδα (με τον Carmelo ως Center) προσφέρει στους Τεξανούς κάμποσα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: στην επίθεση τους δίνει την δυνατότητα να σουτάρουν ασταμάτητα τρίποντα από όλες τις θέσεις, με αποτέλεσμα – αν οι προσπάθειες είναι εύστοχες – την παραγωγή περισσότερων πόντων στο ίδιο χρονικό διάστημα (τρίποντο (3)> δίποντο (2)). Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στις αναμετρήσεις που θα βρεθούν να κυνηγάνε στο σκορ. Στην άμυνα μπορούν να αλλάζουν σε όλα τα screen – μια τακτική που αν εκτελεστεί σωστά δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό το έργο του αντιπάλου.

Ο πρωταγωνιστή μας τα κατάφερε περίφημα. Εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό μακρινό του σουτ – 38% σε καταστάσεις catch and shoot πέρσι στην Οκλαχόμα – ανάγκαζε τον Myles Turner να τον ακολουθεί στην περιφέρεια, αδειάζοντας έτσι το χώρο κοντά στο καλάθι για τους συμπαίκτες του. Επιπλέον τον είδαμε να ρολάρει δυνατά προς την ρακέτα έπειτα από δικό του screen – κινήσεις που στο παρελθόν απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι. Ασφαλώς είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα – για την ώρα ας μείνουμε στην διαπίστωση ότι ο Melo δείχνει να κουμπώνει ιδανικά στην αγωνιστική φιλοσοφία των Rockets. Εάν δεν μας διαψεύσει τότε η φετινή κούρσα για τον τίτλο αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Βιντεο 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ