Phoenix Suns Season Preview

Phoenix Suns Season Preview

Μια ολόκληρη πόλη ζει, αναπνέει και... περιστρέφεται στον αστερισμό του Deandre Ayton.

Είναι φοβερό πόσο μπορεί να μεταβληθεί η αγωνιστική εικόνα ενός franchise μέσα σε ένα διάστημα μόλις πέντε ετών. Την σεζόν 2013-2014 οι Phoenix Suns αποτελούσαν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της λίγκας – στηριζόμενοι στο υπερηχητικό περιφερειακό δίδυμο των Bledsoe/ Dragic έπιασαν τους πάντες κυριολεκτικά στον ύπνο κατακτώντας 48 ολόκληρες νίκες, ένας αριθμός – ρεκόρ για την τελευταία οκταετία. Δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να χτίσουν κάτι στέρεο επάνω σε εκείνη την άκρως επιτυχημένη χρονιά. Ο Bledsoe αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Dragic αποχώρησε με ανταλλαγή λίγους μήνες μετά. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε το μακρύ και επίπονο rebuild της ομάδας. Ο οργανισμός επέλεξε χωρίς δισταγμό την μέθοδο του tanking, με την ελπίδα να μπορέσει κάποια στιγμή να αναγεννηθεί από τις στάχτες της λοταρίας (όπως άλλωστε και το ομώνυμο πουλί της μυθολογίας).

Πού τους αφήσαμε

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο στην Αριζόνα, καθώς οι Suns τερμάτισαν στον πάτο της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την νούμερο #1 επιλογή στο καλοκαιρινό draft. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως ο σύλλογος είχε σταθεί αρκετά άτυχος τα προηγούμενα δύο χρόνια, μένοντας εκτός της πρώτης τριάδας στην λοταρία – κάτι που συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες με βάση το ρεκόρ του.

Ποιοι ήρθαν

Η πρώτη σπουδαία κίνηση ήταν η πρόσληψη του πρωταθλητή Ευρώπης Igor Kokoškov στην θέση του προπονητή. Ο Σλοβένος coach – που μέχρι πέρσι ανήκε στο επιτελείο των Utah Jazz – αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή να μετατρέψει τους Suns σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να τους επαναφέρει μελλοντικά σε τροχιά playoff. Τα καλά νέα βέβαια δεν σταματάνε εδώ. Ο Deandre Ayton που επιλέχθηκε στο #1 θεωρείται ήδη από πολλούς ειδικούς ως ο επόμενος κυρίαρχος ψηλός της αμερικάνικης λίγκας – τα τρομακτικά αθλητικά του προσόντα αλλά και τα περιθώρια εξέλιξης του, ανάγκασαν τους ανθρώπους της ομάδας να προσπεράσουν τον Luka Doncic, με τον οποίο ο Kokoškov έχει συνεργαστεί σε επίπεδο εθνικών. Επιπλέον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον rookie Mikal Bridges και τον Ryan Anderson από Sixers και Rockets αντίστοιχα, ενώ υπέγραψαν τους Ariza/Holmes μέσω της free agency.

Ποιοι έφυγαν

Οι αποχωρήσεις ήταν πάμπολλες στην φετινή offseason. Έχουμε και λέμε: Elfrid Payton, Tyler Ulis, Alex Len, Jared Dudley, Allan Williams, Βrandon Knight και Marquese Chriss. Η μοναδική ένσταση αφορά τον νεαρό Chriss – έχω την εντύπωση ότι το Phoenix εγκατέλειψε πολύ νωρίς την περίπτωση του. Στους υπόλοιπους να ευχηθούμε απλώς καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Στόχος

Ο οργανισμός παραμένει μέχρι νεωτέρας σε rebuilding mode. Η έλευση του Ayton σε συνδυασμό με την συνεχή βελτίωση του Devin Booker είναι πιθανό να επιταχύνουν με βίαιο τρόπο την συγκεκριμένη διαδικασία. Η ανάπτυξη του νεαρών παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ αποτελεί δίχως αμφιβολία την νούμερο ένα προτεραιότητα της ομάδας. Η postseason βρίσκεται ακόμα αρκετά μακριά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ