Millwaukee Bucks Season Preview

Millwaukee Bucks Season Preview

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για την δική της αντεπίθεση.

Το μεγαλύτερο ίσως σφάλμα του front office των Milwaukee Bucks όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως δεν αντιλήφθηκε ποτέ το ξεχωριστό ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σκεφτείτε το. Δεν φρόντισε σε κανένα σημείο να τον πλαισιώσει με τους κατάλληλους αθλητές, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα σπάνια προσόντα του. Επέμεινε αρκετά σε έναν προπονητή (Kidd), ο οποίος αποδεδειγμένα κρατούσε την ομάδα πίσω. Στο μυαλό των ανθρώπων του franchise υπήρχε πάντα κάποιος άλλος που διεκδικούσε το χρίσμα του ηγέτη του αγωνιστικού τμήματος – στην αρχή ήταν ο Middleton, αργότερα ο ‘’πολύς’’ Jabari Parker. Ο ασταθής βηματισμός των Ελαφιών την τελευταία τετραετία, οφείλεται εν πολλοίς στην περίεργη αυτή θεώρηση. Οι Bucks μοιάζουν ώρες ώρες να έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, την στιγμή που μια σειρά οργανισμοί της Ανατολικής περιφέρειας δείχνουν να τους έχουν ήδη ξεπεράσει (Celtics/Sixers) – στηριζόμενοι σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που ξεπερνά τα στενά όρια της επόμενης απλώς σεζόν.

Που τους αφήσαμε

Έπειτα από μια χρονιά με σημαντικά σκαμπανεβάσματα κατόρθωσαν να τερματίσουν στην έβδομη θέση της Ανατολής, εξασφαλίζοντας παράλληλη την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στην postseason. Το ταξίδι βέβαια έμελλε να είναι ξανά σύντομο. Κόντραραν στα ίσια τους αποδεκατισμένους Celtics (χωρίς Irving/Hayward) αλλά τελικά υπέκυψαν στα επτά παιχνίδια. Η σειρά κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την μάχη των πάγκων – δυστυχώς για το Milwaukee, ο Jason Kidd δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει προπονητικά τον εξαιρετικό Brad Stevens, καταδικάζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του.

Ποιοι ήρθαν

Η μεγαλύτερη επιθετική αδυναμία του συλλόγου είναι χωρίς αμφιβολία το περιφερειακό σουτ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι Bucks κατατάσσονται μόλις στην 15η θέση της λίγκας στα σουτ τριών πόντων (36,7% σε 30 προσπάθειες ανά αγώνα). Στην φετινή offseason προσπάθησαν συγκροτημένα να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Οι προσθήκες των Brook Lopez, Ersan Ilyasova και  Donte DiVincenzo (επιλογή στο draft) αποτελούν μονάχα της αρχή της τρίποντης αντεπίθεσης που θα επιχειρήσουν τα Ελάφια την επόμενη χρονιά. Ο ερχομός του Mike Budenholzer από την Atlanta – ένας ιεροκήρυκας του λεπτομερειακού  spacing – διασφαλίζει ότι το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί συγκροτημένα, χωρίς βιασύνες και περιττές υπερβολές.

Ποιοι έφυγαν

Η αποχώρηση του Jabari Parker για τους Bulls σήμανε το τέλος μιας προβληματικής σχέσης, από την οποία καμία πλευρά δεν επωφελήθηκε ιδιαίτερα. Η αδιαφορία του αθλητή για τα μετόπισθεν, ο ασαφής ρόλος του δίπλα στον Γιάννη και τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε καθιστούσαν την παραμονή του περίπου καταστροφική.

Στόχος

Διαθέτουν αξιόλογο υλικό, έναν super star που σιγά σιγά θα αρχίσει να συμπεριλαμβάνεται στην κουβέντα για τον πολυτιμότερο της σεζόν (MVP) και έναν προπονητή που έχει αποδείξει τις ικανότητες του στο αληθινά υψηλό επίπεδο. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι ο δεύτερος γύρος των playoffs. Ο δρόμος φαντάζει αυτή την ώρα ανοιχτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ