Boston Celtics Season Preview

Boston Celtics Season Preview

Οι Celtics φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί για να αποκαθηλώσουν τους Warriors.

Μπορούν άραγε οι Celtics να κερδίσουν τους Golden State Warriors; Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ερώτηση της φετινής σεζόν. Η αρχική τους πεντάδα αποτελείται από αθλητές που έχουν αποδείξει πως τα καταφέρνουν περίφημα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο πάγκος τους είναι ενδεχομένως ο παραγωγικότερος σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Το κερασάκι στην τούρτα; Ο τύπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Χρόνο με το χρόνο ο Brad Stevens έχει κατορθώσει να οδηγήσει σε επιτυχίες όλες τις διαφορετικές εκδοχές των Κελτών. Η ικανότητα του να βγάζει σταθερά τον καλύτερο εαυτό των παικτών του αποτελεί κάτι μοναδικό – μπασκετμπολίστες που αποχωρούν – για οποιοδήποτε λόγο – από το μαντρί του, αδυνατούν να διατηρήσουν τα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης στα οποία μας είχαν συνηθίσει όσο αγωνίζονταν στην Βοστώνη.

Επιπλέον ο Stevens έχει βελτιώσει το άθροισμα νικών του οργανισμού σε κάθε μια από τις πέντε σεζόν της θητείας του. Τον έχει οδηγήσει σε 4 συνεχόμενες παρουσίες στην postseason, αλλά και σε δύο τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας. Μέχρι τώρα σκόνταφτε πάντα στον Lebron. Ο τελευταίος όμως αποφάσισε φέτος να μετακομίσει στη Δύση. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιστροφές των Irving/Hayward (αμφότεροι τραυματίστηκαν πέρσι), ποιες είναι οι πιθανότητες των Celtics να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου;

Που τους αφήσαμε

Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς βασικών στελεχών τους, οι Κέλτες παρέμειναν επικίνδυνοι και ανταγωνιστικοί μέχρι τον Μάιο. Τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας, απέκλεισαν Bucks (αρκετά δύσκολα) και Sixers (σχετικά εύκολα) στα playoffs, πριν τελικά υποκύψουν στην ανωτερότητα του James στους τελικούς της Ανατολής. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν άλλη μια εξαιρετική σεζόν, που δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους του franchise να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Ποιοι έφυγαν – Ποιοι ήρθαν

Καλοκαίρι με ελάχιστη κινητικότητα στην Βοστώνη που αυτή την φορά επέλεξε να μην προχωρήσει σε πολλές κινήσεις. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Η μοναδική προσθήκη αφορά τον Robert Williams στο draft (#27). Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Αμερικανός ψηλός θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να έχει επιλεχθεί στην λοταρία. Όμως οι φήμες που τον συνοδεύουν σχετικά με τον χαρακτήρα και το work ethic του, αποθάρρυναν κάπως τα υπόλοιπα front offices. Ήδη μέσα στους τρείς σύντομους μήνες που μεσολάβησαν από την βραδιά του draft, έχει προλάβει να πρωταγωνιστήσει σε δύο ανησυχητικά σκηνικά: αρχικά τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να χάσει την εκδήλωση παρουσίασης του από τον σύλλογο, ενώ λίγο καιρό μετά δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πρώτη προπόνηση της ομάδας (έχασε το αεροπλάνο). Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η περίπτωση του.

Στόχος

Οι Celtics αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο πλήρη σύνολα στο ΝΒΑ. Η κούρσα της Ανατολής θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους – ο μοναδικός αντίπαλος που φαίνεται ότι μπορεί να τους απειλήσει είναι οι Raptors. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια που μένει να απαντηθεί είναι αν το ταλέντο τους επαρκεί για να κοντράρουν στα ίδια τους πανίσχυρους Warriors. Σίγουρα πάντως φαντάζουν ως τον βασικό υποψήφιο διεκδικητή του θρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ