Philadelphia 76ers Season Preview

Philadelphia 76ers Season Preview

Η πόλη της Αδελφικής Αγάπης ζει ξανά τον πυρετό του πρωταθλητισμού

Την περασμένη σεζόν οι Philadelphia 76ers είχαν θετικό πρόσημο στο ρεκόρ τους για πρώτη φορά μετά το 2012, στέλνονται έτσι ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην υπόλοιπη λίγκα πως σύντομα έρχεται η ώρα τους. Το περίφημο Process και η συλλογή assets (παίκτες, picks) στην οποία επιδόθηκαν την τελευταία πενταετία, στόχευαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναγέννηση της ομάδας. Το εν λόγω όραμα των ανθρώπων του οργανισμού έχει αρχίσει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά εντός γηπέδου. Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς στα πρόσωπα των Embiid/Simmons αντικατοπτρίζονται σήμερα οι ελπίδες μια ολόκληρης πόλης για την επιστροφή στους τελικούς του ΝΒΑ.  

Οι Sixers διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τους διεκδικητές του τίτλου. Δύο μπασκετμπολίστες που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε μελλοντικούς super stars (Embiid/Simmons). Ένα ρόστερ γεμάτο νεαρούς, ταλαντούχους παίκτες με τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Έναν ικανότατο προπονητή για να τους καθοδηγήσει με ασφάλεια. Ο άσος στο μανίκι ακούσει στο όνομα Markelle Fultz. Αν η μηχανική στο σουτ του έχει επανέλθει, η Philadelphia προσθέτει ακόμα ένα βέλος στην ήδη επικίνδυνη φαρέτρα της. Η κούρσα για τον θρόνο της Ανατολής μόλις απέκτησε έναν ακόμη σοβαρό υπόψηφιο.  

Που τους αφήσαμε

Παρά το γεγονός πως χτυπήθηκαν για άλλη μια χρονιά αλύπητα από τους τραυματισμούς, κατόρθωσαν να παραμείνουν προσηλωμένοι στην πορεία που χάραξαν εξαρχής. Με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα (3η καλύτερη στην λίγκα) τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας, κέρδισαν την πρώτη τους σειρά στα playoffs μετά το 2012 (απέναντι στους Heat) και τελικά αποκλείστηκαν από τους Celtics στον δεύτερο γύρο. Στους αγώνες με την Βοστώνη η αδυναμία του Simmons σε οποιασδήποτε μορφής σουτ, αποτέλεσε πραγματικά ένα αξεπέραστο εμπόδιο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στους τελικούς. Ο ίδιος δήλωσε στην φετινή media day της ομάδας, ότι την νέα σεζόν σκοπεύει να παρουσιαστεί καλύτερος στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, αναγκάζοντας τις άμυνες να τον ‘’σέβονται’’ περισσότερο όταν βρίσκεται μακριά από το καλάθι. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Ποιοι ήρθαν

Μπορεί οι Sixers να μην κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιον επιπλέον super star – όπως άλλωστε όριζε ο αρχικός σχεδιασμός – όμως η αποτυχία αυτή δεν φάνηκε να τους πτοεί καθόλου. Εξάλλου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον σε επίπεδο ταλέντου. Έτσι απέκτησαν τους Wilson Chandler/Mike Muscala/Shake Milton, Landry Shamet (draft)/ Zhaire Smith (draft) με στόχο να ενισχύσουν τον πολύ αδύναμο πάγκο τους.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησαν οι Marco Belinelli/Ersan Ilyasova/Richaun Holmes/Justin Anderson/Timothé Luwawu-Cabarrot , ώστε να ανοίξει ο χώρος για τους αντικαταστάτες τους.

Στόχος

Τα πρώτα δείγματα στα φιλικά είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο Embiid έχει ξεκινήσει την χρονιά με φόρα, ο Shamet δείχνει στοιχεία ενός εξαιρετικού σουτέρ και ο Fultz έχει κάνει εμφανή βήματα προόδου. Θα παλέψουν στα ίσια με τους Celtics/Raptors για την ευκαιρία να συμμετέχουν στους τελικούς του πρωταθλήματος.              

  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ