Minnesota Timberwolves Season Preview

Minnesota Timberwolves Season Preview

Η αγέλη των Λύκων απειλείται με διάσπαση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι Minnesota Timberwolves θα έπρεπε να ανυπομονούν να ξεκινήσει η φετινή χρονιά. Μέχρι πρότινος τα πράγματα κυλούσαν κατ’ ευχήν. Ο franchise player του οργανισμού (ΚΑΤ) συνέχιζε ακάθεκτος της σταθερή ανοδική του πορεία. Ο Jimmy Butler αποτελούσε τον πιο αξιόπιστο μπασκετμπολίστα της ομάδας και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ο Andrew Wiggins τα κατάφερνε περίφημα στην επίθεση. Από την πλευρά του ο Tom Thibodeau – στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους Λύκους –  απέκτησε μια σειρά από μπασκετμπολίστες με τους οποίους είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στους Bulls, μια τακτική που τα media ονόμασαν ‘’assembling the Timberbulls’’. Έξυπνο λογοπαίγνιο, όμως το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Minnesota αποτελούσε για όλη την σεζόν ένα τραγικά αμυντικό σύνολο που διέθετε έναν αληθινό guru της άμυνας στην άκρη του πάγκου. Ένα σχήμα δηλαδή κάπως οξύμωρο.

Όλα αυτά βέβαια έπαψαν να ισχύουν μόλις ξέσπασε η ιστορία με τον Jimmy Butler. Ο αθλητής διατηρούσε κάκιστες σχέσεις με τους δυο νεαρούς star της ομάδας, με αποτέλεσμα να ζητήσει άμεσα ανταλλαγή. Το περιστατικό είναι γνωστό σε όλους σας, οπότε δεν νομίζω πως χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο το σίριαλ Butler ήταν σε πλήρη εξέλιξη – ο ίδιος μάλιστα έχει αρχίσει να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα αποδυτήρια του συλλόγου, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ειρωνευόταν ανοιχτά συμπαίκτες και προπονητή, στην πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Που τους αφήσαμε

Μπορεί η άμυνα να μην αποτελεί το δυνατό τους σημείο, όμως οι Timberwolves προέρχονται από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Είναι ενδεικτικό πως τον Φλεβάρη (μέχρι δηλαδή να τραυματιστεί ο Butler) στρογγυλοκαθόντουσαν στην τέταρτη θέση της Δυτικής περιφέρειας, στοχεύοντας μάλιστα ακόμα ψηλότερα. Η απουσία του τελευταίου βέβαια τους κόστισε αρκετά – ο Αμερικανός wing κατέγραψε πέρσι net rating = 8.3 (διαφορά άμυνας – επίθεσης) κάτι που τον τοποθετεί περίπου στα επίπεδα του Kevin Durant. Παρόλα αυτά οι αντιξοότητες δεν κατάφεραν να τους λυγίσουν, με συνέπεια να εξασφαλίσουν για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2004 την συμμετοχή τους στην postseason του ΝΒΑ. Μεγάλη υπόθεση. Στα playoffs αποκλείστηκαν σχετικά εύκολα από τους Rockets, δείχνοντας εμφανώς ανέτοιμοι να ανταγωνιστούν ομάδες τέτοιου βεληνεκούς.

Ποιοι ήρθαν

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινήσεις κατά βάση συμπληρωματικού χαρακτήρα. Απέκτησαν τους Keita Bates-Diop (draft)/ James Nunnally/Josh Okogie (draft)/ Jared Terrell/Anthony Tolliver/CJ Williams/Luol Deng. Πραγματικά τίποτα το σπουδαίο.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησαν οι Cole Aldrich/Nemanja Bjelica/Aaron Brooks/Anthony Brown/Jamal Crawford/ Marcus Georges-Hunt/ Amile Jefferson. Από όλους αυτούς οι μόνοι που είχαν ενεργό ρόλο στο rotation ήταν το δίδυμο Bjelica/ Crawford.

Στόχος

 Κάθε πρόβλεψη αυτή την στιγμή είναι παρακινδυνευμένη, καθώς περιμένουμε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια του Butler. Όποια πάντως και να είναι τα ανταλλάγματα, η ζημιά που έχει προκληθεί ήδη στον οργανισμό μοιάζει ανεπανόρθωτη. Εκτιμώ πως δύσκολα θα προλάβουν το τρένο των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ